123 456 7890

Foorumisteilla selkeät suosikit
Arvovaltainen FutisForum2, eli tuttavallisemmin FF2, on todellisten jalkapallofriikkien koti. Siellä viihtyvät asialleen vihkiytyneet lajin harrastajat, pelaajat, toimittajat, seurapomot ja lähes kaikki pikkuisenkaan futiksesta kiinnostuneet. Tai olisi ainakin syytä viihtyä.

FF2:lta löytää paljon informaatiota kunhan näkee sen vaivan, että suodattaa hieman. Suuri osa forumisteista on asiaan perehtyneitä futisfanaatikkoja, jotka pohtivat, analysoivat ja ottavat asioista selvää. Toiset puolestaan harrastavat tahallaan räikeää provosointia ihan vain ärsyttääkseen muiden seurojen kannattajia tai forumisteja ylipäätään.

Se on kuitenkin samalla myös FF2:n (ja muiden vastaavien) nimimerkkien suojissa taphtuvien avointen keskustelupalstojen suola. Ajoittain mopo lähtee toki keulimaan, mutta valvonta pelaa, jopa itsekritiikkikin.

Vappuaaton riemuksi laskeskelin pilan päiten FF2:n Kakkosen Lohko C:n veikkauskisan saldoa. Se on Kerhon kannalta imarreltavaa luettavaa. Syitä voi olla monia. Yksi voi olla se, että Kerhon kannattajakunnassa on paljon aktiivisia forumisteja. Toinen voi olla se, että Kerho on pystynyt omalla tekemisellään vakuuttamaan lukijoita ja jalkapalloa seuraavia ihmisiä. Kolmas voi olla hyvinkin se, että Kerho tuo uuden raikkaan tuulahduksen Kakkoseen. Mene ja tiedä. Sillä ei sinällään ole väliä, eikä isommin merkitystäkään.

Monet faneista vetävät ihan stetsonista nämä omat veikkauksensa. Siinä ei todellakaan ole mitää pahaa. Ehkä forumistien arviot silti antavat osviittaa joistakin asioista.

Toisaalta, soraäänet jotakin tiettyä seuraa kohtaan, eikä tässä nyt viitata vain Kerhoon tai ainoastaan Kerhoon tai juuri ollenkaan Kerhoon, kertovat usein myös antipatioista, joita tietyillä forumisteilla on.

Usein arviot tehdään idealismia tai joskus jopa inhorealismia vaalien. Toisinaan niitä tehdään vain pilkatakseen jonkun tietyn fanin kannattamaa joukkuetta. Kuitenkin, varsin usein moni on oikeasti nähnyt vaivaa ja pohtinut kuvioita.

Kun jättää ääripäitä pois, muodostuu jonkinlainen kuva. Se, miten hyvin se pitää paikkansa pelikentillä on ihan toinen tarina. Pelit on pelattava, eikä kukaan varmastikaan tiedä aivan tarkkaan jokaisen joukkueen kuntoa tai joukkueiden voimasuhteita kohdilleen. Sehän on veikkaamisen suola se.

Kakkosen Lohko C:n veikkauksia FF2:lle teki miltei 60 forumistia. Joidenkin povauksista paistoi läpi, ettei forumistilla ollut hajuakaan lohkon asetelmista. Ilmeisesti nämä forumistit tekivätkin veikkauksensa ihan vain mielenkiinnosta ja osin lpällä. Hyvä niin, että innokkaita löytyy.

Ykkössijoja tyrkytettiin kuudelle joukkueelle. GBK ja FC Vaajakoski olivat kahden forumistin papereissa ykkösiä. FC Kiisto oli kolmella piikkipaikalla ja FC YPA viidellä. VIFK rankattiin 17. povaajan papereissa ykköseksi ja Kerho, ehkä jopa hieman yllättäen peräti 32:n ennustajan papereissa kärkeen. Imartelevaa, mutta edelleen, toistaiseksi vailla faktaa.

Peräti 49 forumistia sijoitti FC Korsholmin viimeiseksi Lohko C:ssä. Vain kaksi uskalikkoa pisti mustasaarelaiset säilymään. Ei vaikuta hyvältä, mutta voi antaa voimia. Toisaalta, ei tämäkään ennustus kentälle vaikuta.

Kärkikolmikko olisi forumistien silmissä SJK, VIFK ja FC Kiisto. Kinteireillä tulisi FC YPA. Sen jälkeen pakka tasoittuukin radikaalisti. Mikäli forumisteja on uskominen, putoajat löytyvät FC Korsholmin lisäksi Iisalmesta ja Kajaanista.

Tässä kaikki sijoitukset forumistien näkemyksenä.