123 456 7890

Kerho 07 Akatemia kärsi suurinumeroisen tappion Ylivieskassa, kun Kakkosen pohjoislohkoa johtava FC YPA oli todella kovalla pelipäällä. YPA aloitti maalintekon jo ottelun neljännellä minuutilla ja peli oli käytännössä ohi jo puolen tunnin pelin jälkeen, kun YPA:n pelaajavalmentaja Dragan Pejic iski jo päivän toisen maalinsa ja 3-0 lukemat taululle. Tappio oli raskas Akatemian nuorelle joukkueelle, mutta vastassa oli ehdottomasti lohkon tasokkain joukkue, joka koostuu kokeneista ammattilaispelaajista.

FC YPA – Kerho 07 Akatemia 7-0 (4-0)

1-0 4 min Nikola Erceg
2-0 24 min Dragan Pejic
3-0 30 min Dragan Pejic
4-0 32 min Rami Tirkkonen
5-0 63 min Jarmo Junno
6-0 77 min Miroslav Paunovic
7-0 87 min Rami Tirkkonen

Ottelu sai katastrofialun, kun pallo pomppasi keskityksestä oman puolustajan kautta suoraan Nikola Ercegille. Erceg ampui kaukaa samantien ja pallo upposi vasempaan yläkulmaan.

Maalin jälkeen Kerhollakin oli paikkansa, kun Arttu Aromaa pelattiin läpi linjan ja nokikkain YPA:n maalivahti Juuso Kevarin kanssa. Kevari oli kuitenkin vikkelämpi ja ehti palloon ennen Aromaata.

Ottelun toinen osuma syntyi, kun Kevari antoi pitkän avauspotkun Kerhon puolustukseen ja siellä sen voitti lopulta kokenut Dragan Pejic. Pejic nosti pallon hallitulla tsipillä yli maalivahti Paavo Valakarin.

Sama mies lopetti pelin käytännössä jo puolen tunnin kohdalla, kun YPA sai sivurajaheiton hyökkäyspäässä. Heitto Pejicille rangaistusalueelle päätyrajan tuntumaan ja kokenut maalitykki ampui lähes nollakulmasta kovaa etuyläkulmaan.

Kerhon paras maalitilanne syntyi kun Sami Viljanen ja Joonas Rantala pelasivat pallon aivan YPA maalin eteen. Siellä ei ollut kuitenkaan ketään pallo jatkamassa ja se tuli takakulmalle Nicolas Kotamäelle. Hän jatkoi sen takaisin aivan vitosen viivalle, missä Aromaan jatkoyritys kuitenkin suuntautui maalin yli.

Puoliajalla sisään tullut Antti Palomäki toi vielä hiukan lisäpiristystä Kerhon hyökkäyspäähän, mutta tällä kertaa FC YPA oli vain liian tasokas ja varsinkin Pejic oli jatkuva vaiva puolustukselle. Ottelu päättyi lopulta murskatappioon.

Ottelun parhaana palkittiin pelaajavalmentaja Dragan Pejic, kaksi tähteä meni Aki Vähäsöyringille ja yksi tähti Sasa Savicille.

Kerho 07 Akatemia: Paavo Valakari MV, Sami Viljanen, Nikko Ruokangas (52› Aleksi Leppänen), Joonas Rantala, Rasmus Karjalainen, Henri Jussila (46› Antti Palomäki), Juho Kemppinen (77› Aatu Kujanpää), Joona Lautamaja, Arttu Aromaa, Nicolas Kotamäki ja Patrik Pihamaa.

Seuraavan ottelun Akatemian nuoret pelaavat kotikentällä Seinäjoen Keskuskentällä, lauantaina 1.8. klo 16.00. Vastaan tulee Tornion TP-47.