123 456 7890

Kuva Taneli Okkonen / FC Lahti

SJK jäi jälleen ilman voittoa Lahdessa, kun se tasasi pisteet isäntäjoukkueen kanssa 1-1 tuloksella. Peli oli SJK:lle jo seitsemäs kuukauden sisään ja otteluita on ollut neljän päivän välein. Siksi ryhmään oli tehty isolla kädellä pelaajarotaatiota. Ensimmäisellä puoliajalla SJK ei kuitenkaan saanut peliään käyntiin, kun taas FC Lahti sai muutaman vaarallisen erikoistilanteen. Myös Jesse Öst piti SJK:ta pystyssä torjunnoillaan. Toisella jaksolla Alexei Eremenko teki vaihtoja ja otti tällä kaudella enemmän pelanneita pelaajia kentälle. Tämä muuttikin pelin täysin ja SJK hallitsi ottelua sen jälkeen. Varsinkin Denys Oliinyk näytti taitojaan, iskemällä jälleen komean maalin kaukolaukauksella. FC Lahti ja entinen SJK-pelaaja Teemu Penninkangas onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin vielä puskumaalillaan yliajan erikoistilanteesta. SJK ei ole koskaan voittanut Lahdessa. Tasapelin myötä SJK nousi kuitenkin takaisin Veikkausliigan kärkeen. Seuraava ottelu on ensi lauantaina 11.5. klo 15:00 pelattava HJK – SJK.

FC Lahti – SJK 1-1 (0-0)
0-1 72 min Denys Oliinyk
1-1 90+3 min Teemu Penninkangas

Kotijoukkue FC Lahti oli hallitsevampi osapuoli ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun ensimmäinen maalipaikka tuli yhdeksännellä minuutilla, kun Ville Salmikivi riisti pallon oikeassa laidassa. Salmikivi eteni boksiin ja laukoi, mutta kuti meni yli maalin.

SJK:n ensimmäinen laukaus oli Trevor Elhin kelvollinen kaukoveto 17. minuutilla. Pari minuuttia myöhemmin SJK pääsi erinomaiseen vastahyökkäykseen Lahden vapaapotkun jälkeen. Dion Acoff kirmasi vasemmalta laidalta karkuun kovalla vauhdilla. Laukaus ei kuitenkaan onnistunut toivotulla tavalla, vaan pallo meni selvästi ohi maalin.

FC Lahti oli erittäin lähellä johtomaalia 21. minuutilla hämmentävän näköisessä tilanteessa. SJK:n onneksi pallo ei pomppinut maaliin.

Puolen tunnin kohdalla Matti Klingan kulmapotku tavoitti Mikko Viitikon, mutta Jesse Öst nappasi puskun näppeihinsä. Lahdella oli useampi kulmapotku lyhyen ajan sisään ja ne tuottivat SJK:lle aika paljon ongelmia, mutta SJK pystyi selvittämään ne.

Jasin-Amin Assehnoun sai liikaa tilaa 44. minuutilla leikatessaan keskelle, hän pääsi laukomaan vapaasti, mutta laukaus meni ohi maalin. Lahti sai vielä ensimmäisen puoliajan lopussa vapaapotkun keskeltä hieman boksin ulkopuolelta. Jesse Öst pystyi torjumaan Josun vapaapotkun, ja SJK pystyi selvittämään myös jatkotilanteen.

SJK menetti pallon pahassa paikassa 51. minuutilla, ja Gael Etock karkasi läpiajoon. Jesse Öst teki kuitenkin jälleen kerran tärkeän torjunnan ja piti ottelun maalittomassa tilanteessa.

SJK suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa 57. minuutilla, kun Denys Oliinyk tuli kentälle Jesse Sarajärven tilalle. Sergei Eremenko tuli hieman myöhemmin Obed Malolon tilalle.

Oliinyk tulo kentälle muutti pelin suunnan. Pian kentälle tulon jälkeen Oliinykin syöttö tavoitti Trevor Elhin hyvästä paikasta, ja Lahti joutui rikkomaan. Sergei Eremenko asettui antamaan vapaapotkua, mutta keskitys leijaili suoraan Patrick Rakovskylle. Lahden avaus kuitenkin epäonnistui ja Dion Acoff pääsi palloon. Pallo pelattiin oikealta vasempaan laitaan Denys Oliinykille. Oliinyk leikkasi keskelle ja laukoi kovan kaukolaukauksen, joka painui maaliin asti. Maali oli Oliinykin liigakauden kolmas.

SJK:lla oli pari paikkaa iskeä lopullinen ratkaisu ottelulle. Denys Oliinyk ja Sergei Eremenko pelasivat pari kertaa hyvin yhteen ja myös Batistalla oli lopussa paikka, mutta SJK:n toinen maali jäi haaveeksi.

Lahti oli ennen tätä pelannut kolme kotiottelua ja noussut niissä kaikissa lopussa tappiolta tasoihin. Valitettavasta tilasto pysyi samana tässäkin ottelussa. Lahti sai lisäajalla sivuvapaapotkun vasemmalta. Josun keskitys tuli maalin eteen Erik Törnrosille, jonka pusku osui ylärimaan. Jatkopallossa oli ensimmäisenä Teemu Penninkangas, joka puski pallon maaliin.

– Me pelasimme tänään vähän erilaisella joukkueella, sillä meidän piti antaa lepoa pelaajille, jotka ovat pelanneet paljon minuutteja. Meillä on ollut aika tiukka ottelutahti. Tiesimme, että Lahti tulee kovaa päälle ja he olivatkin ensimmäisellä jaksolla terävämpiä ja kenties nälkäisempiä kuin me. Emme saaneet aikaan oikeastaan mitään, varsinkaan ensimmäisen 20 minuutin aikana. Teimme toiselle jaksolle taktisia muutoksia ja sitten myöhemmin vielä pelaajavaihtoja. Ja ne muuttivat pelin kuvan. Denys teki jälleen kauniin maalin, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen.

Jos katsoo ottelua vain tuloksena, niin se oli varsin normaali, mutta kun päästetään maali viimeisillä hetkillä ja yliajalla pienen sekaannuksen jälkeen, tuntuu se pahalta. Mutta kokonaisuutena, piste on tietenkin parempi kuin ei mitään, Eremenko jatkoi.

– Nyt meillä on kuusi päivää aikaa lepuuttaa päitämme ja jalkojamme. Mosa tulee takaisin pelikiellosta. Joten lopulta olen ihan tyytyväinen pisteeseen ja tämän hetken tilanteeseen, päätti Eremenko.

– Aivan ensimmäiseksi täytyy antaa kiitosta omille pelaajile, jotka jaksoivat nousta tappioasemasta tasapeliin. Se oli hieno nousu meiltä taas. Vaikka tuntuu että on hienoa nousta tasapeliin tällä tavoin, niin meillä on silti pettyneitä pelaajia kopissa. Me lähdettiin tästä voittoa hakemaan ja meidän silmin me oltaisiin voitu se voitto tänään ottaa. Meillä oli semmoinen miellyttävä fiilis miten me lähdettiin tähän peliin, rohkeasti pelaamaan ylhäältä ja ottamaan heidän aseet pois. Siinä me onnistuimme aika pitkälle tänään, sanoi FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä.

– Tottakai toisella jaksolla peli tasoittui ja maali muutti pelin kuvaa. Sitten me taas jouduttiin tekemään muutoksia. Ja onnistuttiin, sillä saatiin se tasoitusmaali viimeisillä hetkillä, päätti Ristilä.

SJK: Jesse Öst MV, Jarkko Hurme, Trevor Elhi, José Nadson, Boris Kadio, Mehmet Hetemaj, Jude Arthur, Obed Malolo (63’ Sergei Eremenko), Jesse Sarajärvi (57’ Denys Oliinyk), Dion Acoff (81’ Serge Atakayi) ja Matheus Batista.

Pelit jatkuu lauantaina 11.5. HJK – SJK ottelulla. Seuraava kotipeli on SJK – FC Honka, joka pelataan lauantaina 18.5. klo 16:00 OmaSp Stadionilla. Se on samalla SJK:n ainoa toukokuussa pelattava kotipeli. Ei kannata siis missata sitä missään tapauksessa. Liput arkisin klo 9-16 SJK Shopista ja kaikkina vuorokauden aikoina SJK:n verkkokaupasta.