123 456 7890

Ex-teinitähti testiin
Seinäjoen Jalkapallokerho testaa ensi viikolla todellista entistä teinitähteä, josta odotettiin brittifutiksen superpelaajaa kymmenisen vuotta sitten. Chris Cleaverin kanssa GIF Sundsvallin ja Turun Palloseuran väreissä pelannut nyt 24-vuotias keskikenttäpelaaja Owen Price saapuu alkuviikosta Seinäjoelle antamaan näyttöjä osaamisestaan.

Pricesta tuli puheenaihe 14-vuotiaana Tottenhamin ostettua hänet Charlton Athleticista n. 450-500 000 punnan hintaan. Pricesta puhuttiin silloin samassa hengenvedossa muiden huipputalenttien, kuten Wayne Rooneyn ja Wayne Routledgen kanssa. Hän myös pelasi Englannin poikamaajoukkueissa 15-18 -vuotiaana vakituisesti.

Tottenhamissa Price ei koskaan lopulta saanut mahdollisuuttaan, vaikka pelasikin entisen managerin, Jacques Santinin, alaisuudessa kaikissa treenipeleissä. Martin Jolin astuttua valtaistuimelle, Pricen peliura kääntyi White Heart Lanella laskuun ja hän lähti Lewesin liigan ulkopuoliseen joukkueeseen, mistä reitti vei Sundsvalliin.

Sääriluun murtuminen ei liioin edesauttanut nuoren jalkapalloilijan uraa.

Pricen nimi löytyy myös englantilaisen jalkapallon ennätysten kirjoista. Hänen ollessaan 14-vuotias, hän viimeisteli jalkapallohistorian nopeimman osuman 4,07 sekunnissa maalattuaan Ernest Bevin Collegen väreissä Barkin Abbeyn verkkoon. Samana vuonna nuorukainen solmi niihin aikoihin huikean henkilökohtaisen sponsorisopimuksen Adidaksen kanssa.

Toukokuussa 2007 Price pelasi Cleaverin rinnalla Turun Palloseurassa kahden kuukauden ajan. Suomessa hän on ollut myös HJK:n testissä ennen TPS-pestiään.

Etelä-Lontoossa synytynyt Price on viimeksi pelannut Farnborough Townin väreissä pelattuaan aiemmin myös Northwich Victorian ja ruotsalaisen Ljungskile SK:n väreissä.

On mahdollista, että Price nähdään kentällä jo tiistain ottelussa Leyton Orientia vastaan.

Kerho testaa Pricen kaltaisia potentiaalisia pelaajia jatkoa ajatellen varmasti jatkossakin. Joukkueen rakentaminen on pitkä prosessi, eikä siitä varmasti koskaan tule lopullisesti valmista. Pelaajia tulee ja menee vuosien saatossa suuntaan jos toiseenkin ja tuntosarvien on oltava koko ajan pystyssä.

Puolalainen Mateusz St?porski on palannut kotimaahansa alkuviikosta, eikä hänen kanssaan olla näillä näkymin tekemässä sopimusta.