123 456 7890

SJK:n pelit Euroopassa loppui 0-2 tappion myötä ensimmäiselle kierrokselle. Tulos oli sikälikin erittäin harmittava, sillä SJK hallitsi ottelua, loi tilanteita ja pelasi hyvin pelisuunnitelman mukaan. Lopulta ottelun voittomaali syntyi KR pelaajan käden kautta vastahyökkäyksen jälkeen. Ja kun SJK haki maalin jälkeen tasoitusta, pääsi KR iskemään vielä lopussa toistamiseen. KR on rutinoitunut Europelijoukkue ja se jatkaa jälleen ensimmäiseltä kierrokselta eteenpäin. SJK:n pelit jatkuu Veikkausliigassa ja seuraava ottelu pelataan vieraskentällä sunnuntaina 16.7. kun SJK matkustaa Vaajakoskelle JJK:n vieraaksi. Peli pelataan poikkeuksellisesti Vaajakoskella, kosa Jyväskylän stadionilla alkoi remontti. Ottelu alkaa klo 18:30. SJK:n uudet pelaajat ovat pelikelpoisia tuossa ottelussa ensimmäistä kertaa. Seuraava kotiottelu on maanantaina 31.7. kun Seinäjoen OmaSp Stadionille saapuu Kuopion Palloseura. Ottelun ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

SJK – KR Reykjavik 0-2 (0-0)
0-1 52 min Palmi Rafn Palmason
0-2 82 min Tobias Thomsen

KR pääsi alun jälkeen paremmin peliin mukaan, ja hallitsikin peliä jonkin aikaa. KR:n ensimmäisen puoliajan parhaat paikat tulivat noin 20 minuutin kohdalla. Ensimmäinen tuli vapaapotkusta, joka pelattiin lyhyenä Oskar Haukssonille. Hauksson laukoi kaukaa kovan kudin, mutta Mihkel Aksalu venyi komeaan torjuntaan. Pari minuuttia myöhemmin Tobias Thomsen laukoi myös hyvän kaukovedon, mutta tälläkin kerralla Aksalu esitti näyttävän torjunnan.

Ensimmäisen puoliajan loppua kohden hallinta siirtyi takaisin SJK:lle ja viimeisen 10-minuuttisen aikana Kerholla oli useampikin kohtalainen maalipaikka. 37. minuutilla Timo Tahvanainen ja Billy Ions pelasivat hyvin yhteen vasemmassa laidassa, ja Ions rynnisti boksiin asti. Maalille syntyi pienimuotoinen hässäkkä, mutta lopulta KR:n puolustus selvisi. Sama toistui jo seuraavalla minuutilla, tällä kerralla boksissa oli taistelemassa Facundo. Facundo pääsi myös puskemaan pari minuuttia myöhemmin Timo Tahvanaisen keskityksestä, mutta pusku suuntautui yli maalin.

Billy Ions tuotti ongelmia KR:n puolustukselle, mutta hänenkin viimeiset ratkaisut jäivät hieman vajaiksi. Ions pääsi laukomaan hyvästä paikasta pari minuuttia ennen taukovihellystä, mutta veto jäi hieman löysäksi. Lisäajalla Erfan Zeneli laukoi hyvän vapaapotkun, joka kuitenkin kimposi KR-pelaajasta hieman ohi maalin.

SJK ei saanut jatkettua hyvää avauspuolikasta enää toisen puoliajan alussa. 52. minuutilla Oskar Hauksson keskitti oikealta laidalta ja joukkueen kapteeni Palmi Rafn Palmason ohjasi maalin edestä pallon maaliin. Pallo osui ensin hänen jalkaansa, mutta meni lopulta sisään hänen vasemman kätensä kautta. Ottelun erotuomaristo ei nähnyt tilannetta ja maali hyväksyttiin.

Maalin jälkeen KR puolusti taitavasti, eikä SJK löytänyt keinoja sen murtamiseen. Loukkaantumisesta toipunut Aristote Mboma tuli kentälle 58. minuutille, ja hän toikin hieman ryskettä SJK:n hyökkäyspelaamiseen. ”Totti” pääsi laukomaan boksin rajalta viitisen minuuttia kentälle tulonsa jälkeen, mutta laukaus jäi vähän heppoiseksi.

Mihkel Aksalu esitti ottelussa muutaman komean torjunnan. Yksi niistä nähtiin reilun tunnin kohdalla, kun Hauksson laukoi kovaa, mutta Aksalu venyi pallon eteen. Myös Kennie Chopartilla oli hyvä maalipaikka, mutta hänen laukauksensa meni ohi maalin.

Otteluparin lopullinen niitti nähtiin 82. minuutilla, kun Thomsenin tarkka laukaus sujahti etukulmasta sisään.

Olen pettynyt tulokseen, mutta olen ylpeä pelaajista. Pelaajat noudattivat suunnitelmaa. Ensimmäisellä puoliajalla loimme hyvin paikkoja. Meillä oli pallohallinta ja maalipaikkoja. Ensimmäisellä puoliajalla KR:llä oli muutama veto boksin ulkopuolelta. Pystymme hallitsemaan sellaiset tilanteet. Onnittelen KR:ää ja kiitän pelaajiani taistelusta, sanoi SJK:n päävalmentaja Manuel Roca.

Todella kova matsi. SJK liikutti palloa hyvin. Meidän piti olla todella kärsivällisiä. Pystyimme luomaan riittävästi paikkoja. Odotimme SJK:n pitävän palloa, ja niin se tekikin. Se antoi meille myös enemmän vastaiskumahdollisuuksia, kuten sanoin ennen peliä. Arvostan SJK:ta todella paljon, tämä vaati kovan työn pelaajiltamme, sanoi KR Reykjavikin päävalmentaja Willum Thor Thorsson.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Marc Vales (78’ Obed Malolo), Dani Hatakka, Timo Tahvanainen, Johannes Laaksonen, Billy Ions, Tomas Hradecky (58’ Aristote Mboma), Jarkko Hurme, Facundo (Matti Klinga), Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli.