123 456 7890

SJK johti vielä puoliajalla kahdella Billy Ionsin maalilla, mutta enemmän pisteitä halunnut HIFK tuli tasoihin ottelun lisäajalla. Siten HIFK maksoi SJK:lle kalavelat kesällä Seinäjoella pelatusta ottelusta, kun silloin SJK nousi tasapeliin oltuaan kahden maalin tappiolla. Pelin tuloksella ei lopulta ollut mitään merkitystä, kun samaan aikaan IFK Mariehamn voitti ottelunsa suurinumeroisesti ja SJK:n saumat neljänteen sijaan meni sen myötä. HIFK puolestaan pitää tasapelillä jopa saumat suoraan säilymiseen. Ainakin se varmistui, että JJK tippuu suoraan ja HIFK on vähintään liigakarsinnassa. Veikkausliigakautta on vielä yksi kierros jäljellä ja se pelataan lauantaina 28.10. SJK kohtaa silloin Seinäjoen OmaSp Stadionilla FC Interin. Ottelu alkaa klo 14:00 ja ennakkoliput on myynnissä SJK Shopissa ja SJK:n verkkokaupassa.

HIFK – SJK 2-2 (0-2)
0-1 11 min Billy Ions
0-2 32 min Billy Ions
1-2 82 min Mikael Forssell
2-2 90+3 min Mikael Forssell

SJK oli ottelussa hallitsevampi osapuoli 75. minuutille asti. Kun tieto IFK Mariehamnin 0-2-maalista tuli, saattoi suurin taisteluhalu SJK:lta kadolta. Samalla HIFK pääsi peliin mukaan, ja lopussa kotijoukkue halusi ja tarvitsi pisteitä enemmän. Mikael Forssell osoitti olevansa edelleen kova maalintekijä, ja nosti HIFK:n tasoihin viimeisen kymmenen minuutin aika. Samalla HIFK:n unelma suorasta säilymisestä heräsi henkiin.

SJK meni ottelussa johtoon 11. minuutilla. Erfan Zeneli voitti Nosh A Lodyn kaksinkamppailussa, ja vapautti Billy Ionsin läpiajoon. Ions kiersi HIFK-vahti Carljohan Erikssonin, ja laukoi pallon varmasti maaliin.

Ions pääsi vähän myöhemmin samanlaiseen paikkaan Dani Hatakan ja Mehmet Hetemaj’n esityöstä, mutta toisella kerralla kierto ei enää onnistunut. Ions kuitenkin heilutti verkkoa reilun puolen tunnin kohdalla uudestaan. Mehmet Hetemaj nousi pallollisena keskikaistaa ja syötti laitaan Erfan Zenelille. Zeneli keskitti maalille, mutta IFK:n puolustus pääsi väliin. Purkupallo tuli kuitenkin suoraan Ionsille, joka laukoi kauden 11. liigamaalinsa. Peräti viisi näistä tuli HIFK:ta vastaan.

Toisella puoliajalla SJK jatkoi hallintaa, ja maalipaikkoja tuli liukuhihnalta. Ionsilla oli muutama paikka hattutemppuun, ja hyvän pelin pelannut Erfan Zeneli oli pari kertaa lähellä maalintekoa. Myös Obed Malololle aukesi hyviä paikkoja johdon lisäämiseen, mutta maalipaikoissa kosketukset olivat vähän louhikkoisia.

Myös Johannes Laaksosella oli sauma voiton sinetöimiseen ottelun lopussa, mutta Eriksson torjui.

SJK:n eurohaaveiden hengissä pysyminen olisi vaatinut voittoa, ja sitä etteivät FC Lahti ja IFK Mariehamn olisi voittaneet. 72. minuutilla IFK Mariehamn siirtyi omassa ottelussaan 0-2-johtoon, mikä varmasti vaikutti SJK:n pelaamiseen.

HIFK alkoi päästä peliin mukaan. Kotijoukkueella ei ollut juuri pitkiä hyökkäyksiä ennen ottelun loppuvaiheita, mutta lopussa HIFK siirtyi kuskin paikalle. Mikael Forssell iski maalin 82. minuutilla ja kolmannella lisäaikaminuutilla.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka, Billy Ions, Matti Klinga (88’ Johannes Laaksonen), Jarkko Hurme, Obed Malolo, Jesse Sarajärvi (84’ Sergi Arimany), Chema Antón (78’ Joonas Sundman), Mehmet Hetemaj ja Erfan Zeneli.

SJK:n kausi päättyy kotiottelulla lauantaina 28.10. klo 14:00 ja vieraaksi silloin saapuu FC Inter. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Samana päivänä vietetään myös SJK:n kauden päätösjuhlaa OmaSp Stadionilla. Päätösjuhla alkaa klo 19:00 illallisella Atria Loungessa. Illalliskortit myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Klo 20:30 juhlat jatkuu Carlsberg Sports Barissa, missä esiintyy seinäjokelainen Kuosiukkelit rap-ryhmä, jaetaan Kloppien Kannu ja vietetään aikaa yhdessä. Carlsbergiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!