123 456 7890

SJK matkustaa suoraan Espanjasta Ouluun ja sieltä Kemiin, missä se kohtaa maanantaina 13.3. klo 18:00 Rovaniemen Palloseuran Suomen Cupin ottelussa. Peli on Suomen Cupin puolivälierien karsintaa ja voittaja saa puolivälierässä vastaansa Turun FC Interin. Jos SJK voittaa, mahdollinen puolivälierä pelattaisiin Seinäjoella OmaSp Stadionilla 17.-19.3.

Maanantain ottelu pelataan Kemin Junkohallissa, koska Rovaniemeltä ei löydy pelikelpoista kenttää. Peli näkyy suorana Pohjolan Sanomien sekä Lapin Sanomien maksullisilta striimeiltä ja Seinäjoella SJK-kannattajat voivat kokoontua katsomaan ottelua OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Bariin, missä ovet avataan klo 17.00.

– Odotan todella kovaa peliä. RoPS tulee varmasti yrittämään pitää kovaa vauhtia päällä ja prässäämään ylhäältä. Tehdä meidän peli siten mahdollisimman vaikeaksi. Ja meidän täytyy pystyä vastaamaan siihen. Meidän täytyy olla yhtä aggressiivisia kuin he tai jopa aggressiivisempia, kommentoi SJK:n päävalmentaja Sixten Boström

RoPS on SJK:lle luonnollisesti jo vanha tuttu vastustaja, sillä joukkueet ovat pelanneet Veikkausliigan lisäksi toisiaan vastaan jo Ykkösessä, sekä aiemminkin Suomen Cupissa. Viime kaudella RoPS sijoittui Veikkausliigassa kuudenneksi ja sitä edellisellä kaudella se oli toinen. Juha Malisen valmennuksessa RoPS on ollut siten viime vuosina kivikova joukkue ja sitä se on varmasti nytkin.

Tälle kaudelle Lapin ylpeys on kuitenkin joutunut tiputtamaan pelaajabudjettiaan melkoisesti ja pelaajisto on vaihtunut kokeneista Veikkausliigapelaajista nuorempiin lupauksiin. RoPS on myös lainannut nuoria lupauksia muualta, kuten viimeisimpänä HJK:sta tullut 17-vuotias hyökkääjä Saku Ylätupa. RoPS:n hyökkäyksiä rakentelemassa on yksi Suomifutiksen lupaavista keskikenttäpelaajista Robert Taylorin muodossa. Taylor on myös todellinen pelote erikoistilanteissa ja kaukolaukauksissa.

SJK pääsee otteluun täysin terveenä, sillä ainoastaan leikkauksessa viime keskiviikkona ollut Matej Hradecky on varmuudella sivussa. Leirillä SJK peluutti lauantain ottelussa koko mukana ollutta miehistöään Jarkko Hurmetta lukuunottamatta. Hurmekin saattaa olla silti pelikuntoinen jo maanantaina.

Espanjassa SJK pelasi kaksi hyvää harjoitusottelua, joissa joukkueen pelistä alkoi näkymään paljon uusia positiivisia asioita. Puolustus oli kivikovaa ja kahdessa ottelussa SJK:lle tehtiin vain yksi maali. Sekin syntyi todella komealla kaukovedolla. Vastustajat eivät myöskään päässeet montaa paikkaa luomaan ja maalivahdit hoitivat vähätkin tilanteet hyvällä prosentilla. Hyökkäyspäässä SJK loi useita maalitilanteita ja kahdesti näistä myös osuttiin, hieman paremmalla viimeistelyllä maalisaldo olisi voinut olla moninkertainen. Molemmat vastustajat olivat hyvätasoisia ja varsinkin jälkimmäisen Molde-ottelun ensimmäinen puoliaika oli SJK:lta erittäin hyvää pelaamista. Kaiken kaikiaan leiri palveli SJK:ta erinomaisesti ja joukkue on entistä valmiimpi tuleviin koitoksiin.

SJK:lla oli leirillä mukana testipelaajia, joista puolustaja Ivan Fustar ja maalivahti Sergio Serret, eivät jatka mukana joukkueessa. Puolustaja Dani Hatakka lensi leiriltä takaisin seurajoukkueeseensa Norjan Branniin ja jatkoa neuvotellaan hänen sekä hänen seuransa kanssa. SJK:n mukana Kemiin matkustaa hyökkäävä keskikenttäpelaaja Facundo Guichon ja keskuspuolustaja Diego Bardanca, joiden peliluvat Suomen Cupiin pyritään saamaan kuntoon vielä maanantaiksi. Heidän mahdollisesta jatkosta joukkueessa tiedotetaan myöhemmin lisää.

Suomen Cupin puolivälieräkarsintaa, RoPS – SJK, maanantaina 13.3. klo 18.00 Kemin Junkohallissa.
Ottelua voi seurata Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, missä ovet aukeaa klo 17.00. Tervetuloa!