123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun espanjalaiset Hectr Garcia ja Carlos Lpez allekirjoittivat nimensä sopimuksiin tällä viikolla.

Molempien sopimus kattaa kauden 2014 ja mukana on optiot lisävuosista.

Sekä Hectr että Carlos olivat mukana Seinäjoella pelatussa KOMIA-turnauksessa Catalonia XI joukkueessa, joka tuli antamaan näyttöjä suomalaisille seurajoukkueille. SJK on siten nähnyt pelaajat ensin tositoimissa Barcelonassa harjoitusotteluissa, sitten KOMIA-turnauksessa ja kaksikko jäi vielä turnauksen jälkeen Suomeen, pelaten SJK:n mukana Liigacupin otteluissa VPS:ää ja Jaroa vastaan.

Molemmat ovat erittäin motivoituneita pelaajia, urallaan eteenpäin pyrkiviä ja he tuovat lisäarvoa meidän joukkueeseen. Saimme heihin ensimmäinen kosketuksen jo Espanjassa ja näimme heidät sitten vielä täällä mukana meidän päivittäisessä tekemisessä. Molemmat sopivat meidän ryhmään erinomaisesti, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari uusista valmennettavistaan.

SJK:lla on nyt kasassa 28 pelaajasopimusta kaudelle 2014.

Hectr Garca ja Carlos Lpez tekevät ensiesiintymisensä kotiyleisölle SJK paidassa huomenna lauantaina Wallsport Areenalla klo 14.00, HJK:ta vastaan pelattavassa Liigacupin ottelussa.


Carlos Lpez (vas.) ja Hectr Garca (oik.)

Katalonian auringosta Seinäjoelle

27 vuotias hyökkääjä tai oikealla pelaava laitahyökkääjä, Carlos Lopz Cano on alunperin syntynyt Barcelonan lähellä, mutta saanut jalkapallokasvatuksensa La Liga seura Villarrealin juniorijoukkueessa Valencian alueella. Aikuisurallaan hän on pelannut mm. Ibizan ja Formenteran joukkueissa Espanjan kolmosdivisioonassa.

Miehelle Formenterassa annettu lempinimi Palagl tarkoittaa vapaasti kääntäen lapiollista maaleja ja niitä onkin Formenterassa syntynyt, sillä edellisellä kaudella hän teki 15 maalia pelaamassaan 19:sta ottelussa. Carlos on onnistunut maalinteossa myös SJK paidassakin, sillä Carlos iski 2-0 johtomaalin VPS:n vieraana Liigacupissa. SJK:ssa jo viime kaudella pelannut espanjalaispelaaja Josu ja Carlos ovat hyviä kavereita jo entuudestaan.

Carlos Lpez erottui KOMIA-turnauksessa kovalla asenteellaan Catalonia XI:n joukkueesta.

Barcelonan esikaupungissa Sabadellissa syntynyt Hectr Garca Garrido on juuri 22 vuotta täyttänyt, barcelonalaisen La Liga seura Espanyolin kasvatti. Hän on edustanut lähes koko pelaajauransa Espanyolia ja pelannut aikuisuralla myös heidän reservijoukkueessa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Juniorivuosina Hector oli mukana myös edustamassa maataan poikien maajoukkueissa.

Viime kaudella Hector löysi itsensä kuitenkin St.Andreusta, yhtä sarjatasoa alempaa ja mies halusi etsiä uuden uran itselleen kotimaansa rajojen ulkopuolelta. Rohkaisua muualle muuttamiseen hän sai vanhalta pelikaveriltaan Jordi Amatilta, joka itse pelaa nykyään Valioliigaseura Swanseassa. Pelipaikaltaan Hectr on hyökkäävä keskikenttäpelaaja ja hän viihtyy parhaiten vasemmalla laidalla tai kärjen alapuolella.

Kaksikko asuu jo Seinäjoella ja molemmat ovat treenanneet SJK:n mukana jo kuukauden.

Hectr Garca nähtiin KOMIA-turnauksessa myös oikealla laidalla pakkina Catalonia XI -joukkueessa.