123 456 7890

SJK pelasi erittäin hyvän 90-minuuttisen ja kaatoi Kuopion Palloseuran OmaSp Stadionilla, reilun 3500 katsojan edessä. Maalia saatiin odottaa aivan ensimmäisen puoliajan loppuun saakka, vaikka SJK hallitsi puoliaikaa lähes täydellisesti. Maali syntyi erikoistilanteesta, kun Matej Hradeckyn hyvä keskitys löysi Mehmet Hetemajn pään. Toisella puoliskolla SJK:n hallinta jatkui, mutta maaleja ei enempää nähty. SJK nousi voitolla kolmen pisteen päähän kolmantena olevasta VPS:stä, joka kohdataan Vaasan Elisa Stadionilla ensi keskiviikkona. Siten Pohjanmaan derbyyn on tulossa erittäin kutkuttavat asetelmat.

Kuvat Antti Huhtamäki, luvaton käyttö kielletty.

SJK – KuPS 1-0 (1-0)
1-0 45 min Mehmet Hetemaj

SJK aloitti ottelun upeasti ja hallitsi kenttätapahtumia suvereenisti koko avausjakson ajan. SJK piti palloa ja syötteli erinomaisesti hyökkäyspäässä, mutta hyviin maalipaikkoihin pääseminen oli vaikeaa.

SJK oli erittäin lähellä johtomaalia 13. minuutilla. Jarkko Hurme keskitti oikealta hienosti Jussi Vasaralle, jonka jatko kolahti tolppaan. Paluupallo tuli Tucolle, jonka laukaus meni ohi maalin.

KuPS:n kärkipari Gbolahan SalamiSasa Jovovic pysyi SJK-puolustuksen pihdeissä. Etenkin Henri Aalto nollasi Salamin yritykset useasti. Salamin turhautuminen näkyi ja hän saikin varoituksen, kun kyynärpäät heiluivat turhan korkealla.

SJK sai palkinnon ensimmäisen puoliajan dominoinnista viimeisellä mahdollisella hetkellä. Matej Hradecky antoi kulmapotkun ja Mehmet Hetemaj puski kauden avausmaalinsa.

KuPS suoritti kaksi pelaajavaihtoa toiselle jaksolle. Paul Onobi ja Juha Hakola jättivät kentän ja tilalle tulivat Petteri Pennanen ja Ilmari Niskanen. KuPS paransikin peliään huomattavasti toiselle jaksolle, tosin avauspuoliaika oli kenties kauden heikointa.

49. minuutilla Ilmari Niskanen nousi hienosti vetopaikkaan, mutta laukaus suuntautui päin Mihkel Aksalua. Pari minuuttia myöhemmin SJK:lla oli vastaavanlainen paikka, kun Tuco laukoi ja Johannes Kreidl torjui.

SJK:n 2-0-maali oli erittäin lähellä 70. minuutilla, kun Jussi Vasaran pitkä avaus vapautti Roope Riskin läpiajoon. Riskin zippi ohitti Kreidlin, mutta meni samalla niukasti ohi maalin.

KuPS pakotti Mihkel Aksalun useasti torjuntatöihin toisella puoliajalla, mutta suurin osa laukauksista tuli melko kaukaa, eikä Aksalulla ollut niiden kanssa ongelmia. Kertaalleen KuPS sai vapaapotkun aivan boksin rajalta, mutta Sasa Jovovicin laukaus kilpistyi SJK:n muuriin.

Richard Dorman tuli 83. minuutilla Matti Klingan tilalle ja kirjautti samalla tililleen 100. sarjaottelunsa SJK:n paidassa. Ainoastaan Mihkel Aksalu, Toni Lehtinen ja Johannes Laaksonen ovat pelanneet enemmän. 89. minuutilla Dorman pääsi laukomaan boksin rajalta, mutta Johannes Kreidl venyi pallon tielle.

SJK kontrolloi ottelua loppuun asti, eikä antanut KuPS:lle mahdollisuuksia tasoitukseen.

Ensimmäinen puoliaika oli lyhyesti ja ytimekkäästi ehdottomasti kauden huonoin puoliaika. Ei tehty yhtään niin kuin oltiin sovittu ennen peliä. Kaveri pääsi kääntymään pallon kanssa keskellä. Oli samantyylinen kuin meillä Vaasassa viikko sitten, ensimmäinen puoliaika ihan katastrofi. Toiselle puoliajalle pystyttiin parantamaan jonkin verran, mutta ei kuitenkaan saatu hyviä maalintekopaikkoja. Erikoistilanne maali vastustajalta, se oli huonoa puolustamista, sanoi KuPS:n Joona Lautamaja.

Joona pisti pelin ihan hyvin purkkiin. Meiltä heikko ensimmäinen puoliaika. SJK tauolle ansaitusti 1-0-johdossa, vaikka se tuli ihan viime hetken erikoistilanteesta. Parannettiin vaihtojen kautta. Pennasen tulon myötä uskallettiin pitää palloa ja Niskanen toi laitaan jalkoja. Tasainen toinen puoliaika, kokonaisuutena oikeutettu lopputulos, sanoi KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki.

Meiltä hyvä esitys kokonaisuudessaan, vahvaa KuPSia vastaan. KuPS:lla on vahvoja jässiköitä, tiedettiin, että pitää mennä joka palloon kovaa. Tänään jokainen antoi kaikkensa. Tulos kertoo olennaisen, olisi ehkä voinut olla isompilukuisempikin. Tämä riittää meille. Vaparia lukuun ottamatta en muista KuPS:lta paikkoja, sanoi SJK:n voittomaalin tehnyt Mehmet Hetemaj.

Erittäin hyvä peli. Harvoin 1-0-peli on niin selkeästi toiselle joukkueelle kuin se tänään oli meille. Ei saatu toista maalia, mikä olisi tappanut pelin lopullisesti. Ei ollut kuitenkaan missään vaiheessa mitään hätää. Oli hienoa, että saatiin erikoistilannemaali. Brian (Page) on tehnyt paljon jätkien kanssa hommia. Nyt tuli loistava pallo ja Mehun hieno pusku. Kaikista eniten olen tyytyväinen siihen, että keskittyminen säilyi koko 90-minuuttisen. Jaksettiin myös puolustaa kurinalaisesti. Pelaajien silmissä paistoi peli-ilo, se oli hienoa ja niinhän sen pitää olla. Futis on kivaa, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

Ensi viikolla SJK pelaa Pohjanmaan herruudesta, kun se matkustaa VPS:n vieraaksi heidän uudelle Elisa Stadionille. Otteluun järjestetään Seinäjoelta bussikuljetus ja stadionilta on varattu kaikille SJK kannattajille omat paikat pohjoispäädystä. Voit lukea lisää reissusta täältä.

SJK:Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Matej Hradecky, Jussi Vasara, Ariel Tuco Ngueukam, Roope Riski, Matti Klinga (83› Richie Dorman), Teemu Penninkangas, Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite ja Mehmet Hetemaj

Ottelun lehdistötilaisuus

Ottelun videokooste (ISTV:n kuvaa):