123 456 7890

SJK pisti hallitsevan Suomen mestarin ajoittain ahtaalle OmaSp Stadionilla ja esitti kenties kauden parasta peliään. Se toi kuitenkin vain tasapelipisteen 1-1 tuloksella, mutta pelin jälkeen lähes 2300 päisen yleisön naamat olivat hymyä täynnä. SJK oli viimein se joukkue, mitä on odotettu alkukauden. Tämän myönsi myös SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara, joka kehui esityksen kauden parhaaksi. Lisää Honkavaaran ja pelaajien mietteitä raportin loppuosassa. SJK pelaa kaksi seuraavaa ottelua vieraissa, kun se kohtaa ensin maanantaina 10.8. Hongan ja sitten lauantaina 15.8. Ilveksen. Seuraava kotiottelu on perjantaina 21.8. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu FC Honka. Ottelun liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

SJK – KuPS 1-1 (0-0)
0-1 53 min Petteri Pennanen
1-1 60 min Niko Markkula rp.

Ottelun ensimmäisen hyvän hyökkäyksen rakenteli SJK. Nikko Boxall käynnisti hyökkäyksen omalta puoliskolta vasempaan ja siellä ensin Matias Vainionpää jatkoi pallon eteenpäin Denys Oliinykille. Oliinyk antoi komeasti kantapäällä pallon vauhdissa olleelle Serge Atakakayille, joka pääsi keskittämään matalana maalin eteen. Tuloksena kuitenkin vain kulmapotku.

KuPS pääsi näyttämään omaa vaarallisuuttaan pariin otteseen vasemmalta laidalta, Ilmari Niskasen, Petteri Pennasen ja Urho Nissilän yhteistyöllä, mutta SJK puolusti hyvin ja uhrautuvasti, eikä vedot päässeet SJK-muurin läpi.

Ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka pelattiin Tucolle maalin eteen. Keskityksen jälkeen Tuco oli nokikkain KuPS-maalivahdin kanssa, mutta tällä kertaa Otso Virtanen esitti paraatipelastuksen ja iski pallon yli yläriman. Virtanen torjui myös seuraavan Tucon tilanteen taka-alakulmasta, kun Tuco sai hyvän keskityksen ja jatkoi sen päällään kohti alakulmaa. Samassa tilanteessa Tuco ja KuPS-puolustaja Juho Pirttijoki kalauttivat päänsä yhteen ja Pirttijokea paikkailtiin jonkin aikaa kentällä.

Vielä ennen taukoa, sai SJK aivan unelmapaikan tehdä kunnon pukukoppimaali. Pallo tuli matalan läpi koko KuPS-puolustuksen ja Tuco ohjasi vedon täysin väärälle puolelle tolppaa. Siten tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisen jakson alkuun KuPS oli mennä johtoon, kun matala keskitys löysi Usman Salen takatolpalta. Walter Viitala esitti kuitenkin hyvän torjunnan, aivan taka-alakulmasta.

KuPS:n korkea prässi tuotti tulosta ottelun 53. peliminuutilla. SJK ei saanut purettua palloa omalta alueeltaan ja se tuli kotijoukkueen epäonneksi suoraan KuPS:n Petteri Pennaselle, aivan parhaalla vetosektorilla. Pennanen käytti paikan ja sijoitti pallon takakulmaan.

Kauaa peli ei kuitenkaan vanhentunut, kun tapahtui toisessa päässä. Erinomaisella pelipäällä ollut Serge Atakayi kaadettiin boksissa, kunhän oli kiertämässä Petteri Pennasta. Pennanen liukui ja nosti jalkaa juuri sen verran, että samalla kamppasi Atakayin alueella. Pilkulta pallon laittoi varmasti sisään Niko Markkula ja huudatti kotiyleisöä.

Viitala pääsi torjumaan vielä kertaalleen Ilmari Niskasen yrityksen takakulmasta. Siitä seuranneesta kulmapotkusta, Nana Boateng pääsi kokeilemaan, mutta jälleen Viitala torjui. Viitala torjui vielä ennen loppua Petteri Pennasen kaukolaukauksen ja hänet valittiin ottelun pelaajaksi. Pisteet tasattiin 1-1 tasapelillä, varsin viihdyttävässä ja hyvätasoisessa ottelussa.

Tämä oli kauden parasta SJK:ta. Enemmänkin oli kuitenkin tarjolla, joten voi vähän jossitella. Mutta ilme oli Haka-pelin jälkeen hyvä, joten pitää olla tosi tyytyväinen, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara heti pelin jälkeen.

Pelaajat olivat keskustelleet myös keskenään ja halusivat esiintyä paremmin. Se näkyi kentällä tänäään ja olimme mielestäni paljon yhtenäisempiä. Tosi paljon onnistumisia ja ehkä meidän olisi pitänyt ekalla puoliajalla naulata jostain paikasta sisään ja pelata johtoasemassa, mutta näin tällä kertaa, päätti Honkavaara.

Ottelun parhaana palkittu Walter Viitala oli myös tyytyväinen pelin jälkeen.

Kiva että pääsi koskemaan palloon paljon, omalla tavallaan. Mutta tää oli koko joukkueelta todella tärkeä peli. Tänään me näytettiin mihin me pystytään. Me oltaisiin voitu voittaa tää matsi, sanoi Walter Viitala pelin jälkeen.

Mahtava fiilis, kun joukkue tekee noin paljon duunia ja pallo liikkuu mieheltä miehelle. Oli todella tärkeä matsi meille. Ehdottomasti kauden parasta SJK:ta. Tästä on loistava rakentaa Honkaa vastaan vieraissa. Tää oli sitä SJK:ta mitä me halutaan nähdä ja mitä katsojat haluaa nähdä. Mutta nyt pitää vaan jatkaa kuitenkin nöyrästi pää alhaalla duunin tekoa, tää on vasta alku, Viitala jatkoi.

Klopeille haluan sanoa, että oli ihan mieletöntä se miten he tukee meitä sieltä päädystä. Siis kun mulla on vaikka maalipotku siellä, niin he kehuu ja buustaa semmoista lämmintä ja positiivista ilmapiiriä sieltä meille. Iso kiitos heille. 12. pelaaja, Viitala sanoi.

Tää oli kauden kääntävä matsi. Me oltaisiin voitu voittaa tää, mutta nyt Honka saa sitten kärsiä ensi maanantaina, päätti Viitala.

SJK:n maalintekijä oli Niko Markkula, joka pelasi nyt vasta ensimmäisen Veikkausliiga-ottelunsa OmaSp Stadionilla SJK-paidassa. Hän aloitti kyllä IFK Mariehamn ottelun, mutta loukkaantui silloin jo ensi minuuteilla.

Erittäin puhdas suoritus mun mielestä. Hyvä peli kokonaisuutena. Puolustettiin hyvin, hyvin hyökättiin ja hyvin saatiin tilaa sekä tilanteita. Saatiin haltuun myös keskialuetta. KuPS:lla on kuitenkin alkukausi mennyt ihan erilailla kuin meillä. Tälleen meidän pitää pelata joka peli. Ihan viimeiseen asti. Hyvä fiilis, sanoi Niko Markkula Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Tämä oli mun mielestä kauden paras peli meiltä tähän asti. Ehjin suoritus. Mun mielestä nyt pitää katsoa positiivisuuden kautta. Meillä ei ole aiemmissa peleissä ollut oikein 40 minuuttia kauempaa pakka pysynyt kasassa. Mutta nyt oli ihan solidi 90-minuuttinen. Ja tasuri KuPS:n kanssa. Aina sitä haluaa voittaa, mutta kyllä tästä pelistä voi positiivisin mielin lähteä pois, jatkoi Markkula.

Kyllä mä sitä palloa lähdin heti juosten hakemaan, että mä sen ammun. Ja kun mä sen vedon saan tarpeeksi kovaa ja tarkasti sinne alakulmaan, niin vaikka Virtanen on ulottuva veska, niin mahdoton se oli hänen sitä sieltä saada, vaikka mukana vedossa olikin, kommentoi Markkula vielä rangaistuspotkuaan Ruudulle.

SJK: Walter Viitala MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä, Matias Vainionpää, Niko Markkula (71’ Dárvin Chávez), Mehmet Hetemaj, Anel Rashkaj, Denys Oliinyk, Serge Atakayi, Robin Sid (71’ Billy Ions) ja Ariel Tuco Ngueukam.