123 456 7890

Ykkösen SJK Akatemia ja KTP esittivät viihdyttävän ja hyvätasoisen jalkapallo-ottelun OmaSp Stadionilla. Ottelu päättyi 1-1 tulokseen, mutta SJK Akatemia voi olla tuloksesta huolimatta ylpeä esityksestä. Vastustaja KTP oli vaikeimpia vastustajia Ykkösessä tähän asti, ja SJK Akatemialla oli paikat jopa voittaa ottelu. Tasapelin myötä SJK Akatemia nousi myös Ykkösessä toiseksi, vaikka sillä on peli muita kärkijoukkueita vähemmän pelattuna. Ensi lauantaina SJK Akatemia matkustaa EIF:n vieraaksi. Seuraava kotiottelu on ennen juhannusta torstaina 23.6. klo 18:30 ja silloin Seinäjoelle saapuu vieraaksi PEPO Lappeenranta. Löydät tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.

SJK Akatemia – KTP 1-1 (1-0)
1-0 41 min Oskar Pihlaja
1-1 68 min Aapo Hyppönen

Pelin alku oli tarkkaa pallohallintaa molemmilta joukkueilta, joskin vierailija piti palloa hieman enemmän. KTP sai myös ottelun ensimmäisen kunnon maalipaikan 14.minuutin kohdilla, kun pallo pelattiin pitkällä ristisyötöllä ensin vasempaan laitaan ja sieltä Joni Mäkelä laittoi pallon Anttoni Huttuselle maalin eteen. Veto kuitenkin Huttusen jalasta suoraan SJK Akatemian maalivahti Tuomas Pöyhösen syliin. KTP sai heti perään toisen samantyylisen tilanteen, mutta nyt eri laidalta. Johannes Laaksonen antoi pallon maalin eteen matalana, ja takatolpalta siihen koitti liukua Dave Ramadingaye. Hän ei saanut siihen kunnon osumaa ja pallo meni päädystä yli.

20.minuutin jälkeen oli SJK Akatemia puolestaan maalipaikassa, kun ensin Valentin Gasc pelasi pystysyötön, ja Samson Ebuka jatkoi sen vauhtiin päässeelle Oskar Pihlajalle. Pihjala antoi vielä syötön takaviistoon mukana olleelle Oliver Günesille, jonka sijoitus menikin jo ohi KTP-maalivahdin, mutta samalla myös tolpan väärältä puolen sivuverkkoon. SJK Akatemian toinen hyvä tilanne tuli, kun Valentin Gasc otti syötönkatkon KTP-päädyssä. Gasc tuli itse pallon kanssa boksiin ja veti, mutta pallo meni puolustajan kautta vain tolppaan. Sama mies pääsi uudelleen yrittämään, kun Valtteri Olsbon laittama kulma tuli hänelle ruuhkan taakse. Gasc veti, tai oikeastaan liukui pallon kohti maalia, mutta KTP:n Anton Lepola torjui hyvin.

SJK Akatemian avausmaali syntyi 41.minuutilla. Pallo pelattiin puolustuksesta pystyyn keskelle Gascille, joka antoi erinomaisen pystysyötön linjan taakse Oskar Pihlajalle. Pihlaja pääsi yhdessä Samson Ebukan kanssa läpi, ja Pihlaja sijoitti pallon ohi Anton Lepolan.

Toisen puoliajan alussa, SJK Akatemia pääsi jälleen nopeaan hyökkäykseen. Nyt Oliver Günes antoi pallon oikealla vauhdissa olleelle Ebukalle. Ebuka veti, mutta veto tuli suoraan Anton Lepolan torjuttavaksi.

Gasc pääsi puskemaan SJK Akatemian pitkän hyökkäyksen päätteeksi, kun Kaarlo Rintamäki keskitti hyvin etutolpalle. Pusku meni vain puolisen metriä ohi etukulmasta. Tunnin pelin kohdalla KTP sai sivuvaparin, mutta SJK Akatemia siivosi sen keskialueelle ja sai nopean vastahyökkäyksen. Tilanne kuitenkin kuivui kasaan, kun pallo meni yli sivurajan. Gasc oli jälleen paikassa, kun ensin SJK Akatemian sivuvapari siivottiin, mutta paine pysyi KTP-päädyssä. Pihlaja toi pallon päätyviivaa pitkin ja pelasi pallon boksin rajalla olleelle Gascille. Lepola kuitenkin torjui hyvin vedon.

KTP tasoitti ottelun, kun ensin David Ramadingaye pelasi pallon pystyyn SJK Akatemian boksiin Santeri Steniukselle. Tämä syötti matalana maalin eteen, ja siellä Aapo Hyppönen ohjasi pallon sisään. Maali syntyi aivan paitsion rajamailta. KTP sai maalista lisää virtaa, ja se alkoi vyöryttää peliä SJK Akatemian päätyyn. Sen seurauksena se sai vaparin keskeltä hyvältä etäisyydeltä. Joni Mäkelä veti yli muurin, mutta Tuomas Pöyhönen torjui maalissaan.

80.minuutin kohdalla Oskar Pihlaja pääsi vastahyökkäykseen yhdessä Jonathan Muzingan kanssa. Pihlaja päätti vetää itse, ja veto kilpistyi puolustajaan. Kun KTP painosti, sai SJK Akatemia useampaan kertaan vastahyökkäyksiä. Vierailija kuitenkin kesti nämä ja sai siivottua pallon pois alueeltaan.

Aivan ottelun lopulla SJK Akatemialla oli useita paikkoja, ja pallo välillä pyöri lähes maaliviivalla. Se kävi myös ylärimassa ja SJK Akatemia sai kulman. Myös siitä pallo pelattiin vierailijan boksiin, ja luotiin paikkoja. Lopulta KTP sai kuitenkin painostuksen purettua. SJK Akatemia sai vielä yhden hyökkäyksen, mutta se katkesi, kun Johannes Laaksonen pelasi Jonathan Muzingan ulos tilanteesta sääntöjen vastaisesti. Kaksikon jalat takertuivat hieman toisiinsa, ja Muzinga jäi makaamaan maahan. SJK Akatemia sai tilanteesta vaparin, mutta vaihdosta sisään tullut Muzinga jouduttiin viemään kentältä paareilla. Peli päättyi SJK Akatemian vaparin jälkeen. Tasurilla SJK Akatemia nousi Ykkösessä toiseksi, kolmen pisteen päähän pelin enemmän pelanneen TPS:n taakse. Pelin jälkeen Muzinga vietiin kuvattavaksi, ja jos siellä ei mitään vakavampaa näy, niin ikävän näköisestä tilanteesta saatetaan selvitä säikähdyksellä ensi arvioiden perusteella. Kaikki peukut pystyyn, että näin myös käy. Myös Laaksonen kävi moikkaamassa Muzingaa pelin jälkeen.

Tasapelistä huolimatta, SJK Akatemian esitys oli erinomainen, ja samaa mieltä oli myös joukkueen valmentaja.

Tämä oli fantastinen jalkapallopeli, voin rehellisesti sanoa. He olivat paras joukkue, jota vastaan olemme pelanneet tällä kaudella Ykkösessä. Heillä on kokemusta ja laatua joka puolella kenttää. He saivat muutaman paikan ensimmäisellä puoliskolla, ja heillä oli hyvä jakso toisen puoliajan aikana, mutta olen niin ylpeä minun pelaajistani. Koko seura voi olla erittäin ylpeä siitä, että meillä on tällainen pelaajaryhmä, joka tekee näin kovasti töitä tämän pelipaidan eteen, ylistää SJK Akatemian valmentaja Brian Page joukkuetta.

Tällainen esitys, näin hyvää joukkuetta vastaan. Pelaajat uhrasivat itseään vetojen eteen, ja meillä oli mahtavia paikkoja jopa voittaa tämä ottelu. Kun ottaa huomioon, että me olemme niin nuori joukkue, ja teimme tämän näin kokenutta joukkuetta vastaan, en voi kuin antaa kunniaa pelaajaryhmälle.

Olen tietenkin hieman pettynyt, että emme voittaneet. Mutta otan koska tahansa pisteen näin hyvää joukkuetta vastaan, erityisesti näin hyvällä esityksellä. Tämä antaa meille jotain minkä varaan voimme taas rakentaa ja kehittyä. Ja kuten sanoin jo aiemmin, minä ja tämä koko seura saa olla todella ylpeä tästä joukkueesta. Positiivinen tulos, ja voimme olla tyytyväisiä siihen, päätti Page.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen, Berat Akdogan, Noa Lehtonen, Sami Sipola, Valtteri Olsbo (88’ Deni Silverio), Kaarlo Rintamäki, Valentin Gasc, Denis Cukici (80’ Tuukka Pahkala), Oliver Günes (69’ Jonathan Muzinga), Oskar Pihlaja ja Samson Ebuka.