123 456 7890

Eremenko on iso haaste
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa lauantaina Pietarsaareen ottamaan mittaa paikallisesta Jakobstads Bollklubbista, joka palvelee myös Veikkausliigassa pelaavan FF Jaron reservijoukkueena.

JBK:n ehdoton hahmo on edelleen pallon mainiosti hallitseva reilu nelikymppinen Aleksei Eremenko Sr., joka on jo pitkään viihtynyt Suomessa tultuaan alun perin juuri Jaroon.

Vaikka Kerho ei vielä olekaan kohdannut toista mustissa paidoissa pelaavaa ryhmää, on JBK seinäjokelaiselle palloiluyleisölle tuttu joukkue. Vuosien saatossa JBK on pelannut sekä TP-Seinäjoen, että Sepsi-78:n kanssa värikkäitä ja maalirikkaita otteluita. Viime kaudella Sepsi-78 ja JBK järjestivät todelliset maalintekokilpailut, sillä Seinäjoella vieraat voittivat 4-3 ja Pietarsaaressa JBK oli vahvempi 3-2. TP-Seinäjoki ja JBK pelasivat puolestaan molemmat pelit tasan. Pietarsaaressa lukemat olivat 1-1 ja Seinäjoella 2-2.

Nykyisistä SJK:n pelaajista maalinteossa kyseisissä kamppailuissa onnistuivat Sepsi-78:n osalta Jukka-Pekka Salminen ja Marko Huttu kotikentällä, sekä Toni Kujala vieraissa. TP-Seinäjoen maaleista vastasivat SJK:ssa pelaavat Petri Niemi vieraissa ja kotona kahdesti maalannut Henri Saranpää.

Tämä on Kerholle talvikauden yhdestoista harjoitusottelu. Kymmenen aiempaa ovat tuottaneet tilille neljä voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota. Mikäli listalle otettaisiin vain oman tason, eli Kakkosen joukkueiden kanssa pelatut ottelut, saisi tappiosarakkeesta raapaista kaksi merkintää pois.

Kerho on talven peleissään kaatanut TUS:n 4-1, Kraftin ja Ilveksen 2-1, sekä GBK:n 3-0. Joukkue on lisäksi pelannut kahdesti tasan VPS-junioreiden kanssa ja kertaalleen FC Kiiston kanssa. Kaikki tasapelit ovat päättyneet 1-1. Ainoan tappion Kakkosen joukkueista on SJK:lle aiheuttanut FC Kiisto Seinäjoki Areenassa numeroin 2-0. Kaksi muuta tappiota ovat tulleet Ykkösen KPV:lle vieraissa 5-0 ja Veikkausliigan FC Hakalle Valkeakoskella lukemin 3-0.

Kerhon maalit ovat talvikaudella jakautuneet yhdeksän pelaajan harteille. Henri Saranpää on osunut neljästi iskettyään hattutempun TUS:n verkkoon ja yhden maalin GBK:ta vastaan. Kaksi maalia mieheen ovat viimeistelleet Marko Huttu ja Tommi Haanpää. Yhden maalin miehiä ovat puolestaan Miika Asunmaa, Johannes Saranpää, Anssi Syrjämäki, Juha Etelä-Aho, Jussi Kankaanpää ja Mikko Kärki.

JBK puolestaan on pelannut ainakin seitsemän ottelua tähän mennessä, mutta saattaa niitä enemmänkin olla. Seuran sivuilta ei informaatiota tekemisistä nimittäin löydy lainkaan. Joka tapauksessa tappioita on seitsemästä ottelusta tähän mennessä viisi. FF Jaro kieputteli tylyt numerot kauden avauksessa ottaen 12-0 -voiton. GBK kaatoi JBK:n 4-2, FC Kiisto 5-2, FC YPA 3-1 ja Norrvalla FF 2-0. JBK on puolestaan kaatanut TUS:n 4-1 ja OLS:n 5-2, eli meno on ollut maalinteon suhteen samaa kuin aikaisemminkin. Niitä tehdään, mutta myös omissa soi.

Vielä tällä viikolla Kerho on harjoitellut Vöyrillä, Norrvallan Urheiluopistolla. Joukkue kävi tiistaina ja torstaina treenaamassa lämmitettävällä tekonurmella ja tänä iltana harjoitukset ovat Seinäjoen kuplahallissa. Ensi viikon suhteen on toiveita pääsemisestä Jouppilanvuoren tekonurmelle, joka on keväisessä säässä sulanut hyvää kyytiä. Mikäli Forecan lupaamaa sadetta saadaan sekä sunnuntaina, että maanantaina voisi kuvitella, että loputkin lumenrippeet häviävät näköpiiristä.

Alkuviikosta harjoitusvahvuus oli hieman kapea, sillä Marko Huttu on opiskeluittensa vuoksi edelleen Savonlinnassa, Henri Saranpää sairasteli, Tiitus Lehtinen on ollut opiskelukiireittensä takia pois koko viikon ja Jussi Kankaanpää parantelee edelleen Kraft -ottelussa saamaansa polvivammaa. Myös torstaina lääkärin pakeilla ja sydänfilmeissä käynyt Juha Etelä-Aho on ollut pois vahvuudesta Väänäsen veljesten tavoin.

Thomas Dunnella ja Jari Kujalalla on siis pohtimista, millaisella ryhmällä JBK:n kimppuun isketään. Ottelu alkaa Tellushallin uusitulla tekonurmella lauantaina jo klo 12.30.op”