123 456 7890

SJK Akatemia oli todella vahva ennakkosuosikki TPS:a vastaan, mutta TPS vei täydet pisteet. TPS sai molempien puoliaikojen alkuun onnekkaat maalit, joista toinen meni SJK Akatemian oman puolustajan kautta sisään. Näiden lisäksi vierailijalla ei montaa tilannetta ollut. SJK Akatemialla taas paikkoja oli useita, ja TPS:n maalivahti Jere Koponen joutui tekemään useita pelastuksia, pitäessään maalinsa puhtaana. SJK Akatemian seuraava ottelu on ensi lauantaina pelattava Pohjanmaan pikkuderby KPV:n vieraana Kokkolassa. Seuraava kotiottelu puolestaan on Suomen cupin 5.kierroksen ottelu SJK Akatemia – SJK ja se pelataan OmaSp Stadionilla keskiviikkona 25.5. klo 18:00.

SJK Akatemia – TPS 0-2 (0-1)
0-1  7 min Linus Rönnberg
0-2 47 min oma maali

SJK Akatemia oli mennä johtoon heti pelin alkuminuuteilla. Ensin Tuomas Kaukua toi palloa laidasta ja päätyviivaa pitkin kohti maalia, mutta TPS:n puolustaja ehti siivoamaan kulmaksi. Kulmasta pallo tuli Samson Ebukalle vitosen viivalle ja hän laukoi matalana kohti maalia, mutta TPS-maalissa Jere Koponen ehti torjumaan maaliviivalta. Pallo jäi vielä elämään Koposen eteen, ja Kingsley Oforikin pääsi koittamaan, mutta Koponen torjui sen kulmaksi Toisesta kulmasta Ofori pääsi uudelleen yrittämään läheltä, mutta nyt Koponen sai liimattua ja tilanne pysyi maalittomana.

7.peliminuutilla TPS sai ensimmäisen kerran pallon SJK Akatemian boksiin keskityksellä laidasta. Pallo tuli oman puolustajan kautta taakse piiloon jääneelle Linus Rönnbergille, joka laukoi sen heti verkkoon. SJK Akatemia oli kuitata pari minuuttia myöhemmin, kun Ebuka sai pallon hyvin vauhtiin laidasta Valtteri Olsbolta. Jere Koponen kuitenkin jälleen ehtii torjumaan etualakulmaan tulleen yrityksen.

Reilun vartin jälkeen Ofori ja Kaarlo Rintamäki pelasivat seinän, ja Ofori pääsi päätyviivalle pallon kanssa. Hän syötti alaviistoon boksissa olleelle Ebukalle, mutta TPS-puolustus pääsi blokkaamaan vedon kulmaksi. Puolen tunnin kohdalla Ebuka sai keskityksen Olsbolta SJK Akatemian hyvän hyökkäyksen perään, mutta Koponen jälleen edessä.

Ennen taukoa TPS sai pari kertaa hyökkäyksen keskialueen katkon jälkeen, mutta molemmilla kerroilla SJK Akatemia puolusti tilanteen kasaan. Varsinkin ensimmäisen puolituntisen SJK Akatemia oli kentällä parempi, mutta TPS:n maalilla Jere Koponen piti vierailijaa pystyssä. Harmillisesti TPS sai maalin ottelun alussa hieman varkain ja tauolle mentiin vierailijan johdossa.

Toinen puoliaika sais epäonnisen alun, kun Jesper Karlssonin keskitys kulmalipulta tulee SJK Akatemian etutolpalle. Pöyhönen oli jo ottamassa palloa, kun se pomppasi omasta puolustajasta sisään etutolpalta. Tilanne 0-2.

Vain hetki toisesta maalista, SJK Akatemia sai kulman ja hyvän paineen siitä aikaan TPS:n boksiin. TPS sai purettua vain vaivoin, ja Denis Cukici pääsi vetämään. Juri Kinnunen blokkasi vedon aivan boksin rajalla kädellään, ja sai teostaan keltaisen. SJK Akatemia sai vapaapotkun, jonka Ofori kuitenkin veti päin muuria. 55. minuutilla Ofori sai hyvän paikan takatolpalle, kun Ebuka syötti kovaa maata pitkin. Oforilla oli tyhjä maali edessä, mutta hän ei osunut kunnolla palloon ja tilanne kuivui kasaan. Ja vain vähän ajan päästä Ebuka sai loistavan paikan maalin edessä, kun Tuomas Kaukua antoi hyvän keskityksen. Myöskään Ebuka ei saa kunnon osumaa ja puskusta vain kulma tuloksena.

Reilun tunnin pelin kohdalla Albijon Muzaci pääsi puskemaan TPS:n hyvästä keskityksestä, mutta Tuomas Pöyhönen esitti hyvän torjunnan.

SJK Akatemia painosti pelin lopussa kovaa ja sai TPS:n täysin puolustuskannalle. Kunnon paikkoja ei enää kuitenkaan tullut ja niin TPS lopulta vei pisteet mukanaan.

TPS:n pitäisi mielestäni voittaa tämä sarja. Heillä on erittäin vahva joukkue, jossa on valtavasti kokemusta. Harmittaa silti, kun meillä oli niin paljon paikkoja. Kaksi uskomatonta paikkaa heti pelin alussa, ennen kuin he tekivät avausosuman. Ja vielä toisella puoliajallakin, kun olimme ensin tehneet oman maalin, loimme kolme tai neljä aivan huikeaa maalipaikkaa. Mutta se miten me tänään esiinnyimme, oli erinomaista. Me olimme mukavuusalueella pallon kanssa, loimme jatkuvasti tilanteita sekä olimme todella rohkeita. Olen erittäin ylpeä joukkueesta. Pettynyt tuloksesta, ja pettynyt pelaajien puolesta, että emme tällä esityksellä saaneet tulosta. Tällä esityksellä meidän olisi pitänyt saada enemmän, harmitteli SJK Akatemian valmentaja Brian Page pelin jälkeen.

Mutta kun saat näin paljon paikkoja isoja seuroja vastaan, etkä tee niistä, niin on vaikea voittaa. Mutta me otamme tästä opiksi. Katsomme missä voimme parantaa ja menemme eteenpäin. Olen ylpeä joukkueesta, mutta nyt katseet seuraavaan otteluun, Page sanoi vielä lopuksi.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Kaarlo Rintamäki, Valtteri Olsbo, Sami Sipola, Berat Akdogan, Jude Arthur, Denis Cukici (67’ Tuukka Pahkala), Valentín Gasc, Tuomas Kaukua (60’ Oskar Pihlaja), Kingsley Ofori (67’ Jonathan Muzinga) ja Samson Ebuka.