123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho vierailee ensimmäistä kertaa Jyväskylän Jalkapalloklubin vieraana tämän viikon torstaina. Ykkösen SJK ja Veikkausliigan JJK kohtaavat Vehkalammen ulkotekonurmella Jyväskylässä klo 13.00 alkavassa treeniottelussa.

Ottelussa JJK valmistautuu 6.4. pelattavaan Liigacupin finaaliin, jonne se selvisi kaatamalla välierissä Turun Palloseuran rangaistuspotkukilpailussa, sekä sitä aiemmin puolivälierissä Helsingin Jalkapalloklubin.

SJK taas jatkaa valmistautumista 28.4. alkavaan Ykköseen.

Matti Lähitie tuli SJK:hon JJK:sta kaudelle 2011. JJK:ssa Lähitie vietti neljä kautta ja toimi joukkueen kapteenina. Seinäjoella “Masse” aloittaa nyt kolmannen kautensa.

JJK:n talvikausi sujunut komeasti

Veikkausliigan JJK on esiintynyt talvikauden harjoitusotteluissa ja Liigacupissa mainiosti. Itseasiassa joukkue ei ole tämän vuoden puolella hävinnyt kuin kaksi kertaa ja molemmat näistä tappioista on tullut TPS:lle Liigacupin alkulohkossa.

Välierissä tosiaan tuokin taika murtui ja JJK lähtee kenties jopa hienoisena ennakkosuosikkina ensi viikolla 6.4. pelattavaan Liigacupin Finaaliin, missä se kohtaa FC Lahden. Liigacupin finaali pelataan Lahden Kisapuistossa tekonurmella.

Yhtenä JJK:n hyvän talvivireen johtohahmoista on ollut järkälemäinen hyökkääjä Eero Markkanen, joka on talven peleissä osunut jo 7 kertaa. 21 vuotias Markkanen on JJK:n oma kasvatti ja hänelle povataan ruusuista tulevaisuutta.

SJK on kohdannut JJK:n aiemmin kahdesti, eikä itseasiassa ole vielä koskaan hävinnyt Jyväskyläläisille. Tosin molemmilla kerroilla harjoitusottelut on pelattu testipeli mielessä joulukuussa, joilloin treenit eivät ole vielä kunnolla edes alkaneet pyörimään. Myös joukkueiden kokoonpanoissa on ollut melko kirjava joukko pelaajia noissa otteluissa. Tänä talvena SJK voitti Wallsportissa pelatun ottelun 1-0 luvuin ja tuolloin maalintekijänä oli Aki Sipilä. Talvella 2011 päädyttiin 1-1 tasapeliin ja erikoista silloin oli että molemmat maalintekijät pelaavat nykyään SJK:ssa, kun Toni Lehtinen viimeisteli Kerholle ja Kim Palosaari JJK:lle.

Torstain ottelu on samalla seuran puuhamiehenä ja toimitusjohtajana olleen Joni Vesalaisen “jäähyväisottelu”, sillä mies siirtyy työtehtäviin toisen lajin pariin ja työsopimus JJK:ssa päättyy kuun vaihteessa. Viimeisen kuuden vuoden aikana Vesalainen on ollut JJK:n historiassa merkittävä hahmo ja tehnyt ison työn nostaessaan organisaation Kakkosen tasolta Veikkausliigaan ja europeleihin.

Aki Sipilä puski ottelun ainokaisen joulukuussa 2012, kun SJK kaatoi JJK:n kotikentällään Wallsportissa.

SJK lähtee haastamaan JJK:ta tosissaan

Vaikka kyseessä onkin treenipeli, lähtee SJK hakemaan peliesityksen lisäksi myös hyvää tulosta. SJK on kohdannut talven aikana jo kuudessa pelissä Veikkausliigajoukkueen, eikä ole noissa hävinnyt kuin kerran. Voitettu on kolmasti, JJK:n, Jaron ja FC Interin ollessa uhreina ja tasan on pelattu kahdesti Jaron ja VPS:n kanssa. Ainoa tappio tuli 1-0 luvuin VPS:lle tammikuussa.

Talven otteluilla ei sarjan kannalta mitään merkitystä ole, mutta hyvät otteet näissä otteluissa nostavat varmasti joukkueen itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen.

Torstain ottelun lisäksi SJK kohtaa vielä harjoitusotteluissa ensi viikolla Turun Palloseuran ja perjantaina 12.4. FC Hakan.
Kotikentällä SJK esiintyy seuraavan kerran vasta Ykkösen kotiavauksessa 4.5. Ykkönen aloitetaan vieraskentällä FC Viikinkien vieraana 28.4.

Ottelu Vehkalammen tekonurmella on myös SJK:n ensimmäinen ulkona pelattava ottelu tälle keväälle ja jatkossa kaikki loput treeniottelut tullaan myös pelaamaan ulkona. Ainakaan säätiedotuksen valossa kentällä ei tarvi kuitenkaan hytistä kylmästä, sillä auringon pitäisi paistaa komeasti ja lämpötilankin nousta pitkälti plussan puolelle.

Torstain kamppailusta SJK:lta pois on varmuudella Luis Fernando, Teemu Penninkangas, Gert Kams ja Joakim Jans. Sopimuspelaajien lisäksi mukana on myös Mihkel Aksalu, Timo Tahvanainen ja Juuso Simpanen. Kaikkien kolmen kanssa sopimusneuvotteluita kuitenkin käydään. Treeniringissä myös toistaiseksi ilman sopimusta mukana olevan Juuso Aallon mukana olo torstaina on vielä epävarmaa, pikkukolhujen vuoksi.

JJK – SJK torstaina 28.3. klo 13.00 @ Vehkalampi, Jyväskylä.
Pelistä koitetaan saada liveseurantaa Facebookiin tai Twitteriin.