123 456 7890

SJK pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa ulkona, kun se kaatoi VPS:n harjoitusottelussa Vaasassa 4-0 luvuin. SJK sai pallon maaliin myös ensimmäisellä puoliajalla kertaalleen, mutta se hylättiin paitsiona. Toisella jaksolla SJK laittoi maalivaihteen kunnolla käyntiin ja iski heti alkuun kahdesti, sekä kaunisteli luvut kahdella lisämaalilla. SJK kohtaa seuraavaksi Suomen Cupin puolivälierässä FC Interin. Ottelu pelataan Turussa ilman yleisöä, lauantaina 3.4. klo 17:00. Voittaja etenee välieriin ja ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.Veikkausliiga käynnistyy maanantaina 3.5. klo 18:30, kun KTP saapuu OmaSp Stadionille. Kausikortit Lippu.fi-kanavista sekä SJK Shopista.

VPS – SJK 0-4 (0-0)
0-1 47 min Denys Oliinyk
0-2 50 min Denys Oliinyk
0-3 59 min Ariel Tuco Ngueukam rp.
0-4 77 min Rodrigo Arciero

SJK aloitti pelin vahvasti ja pallo painettiin kotijoukkueen päätyyn. Varsinaisia vetoja ei kuitenkaan saatu. Ja mitä pidemmälle puoliaikaa edettiin, pääsi myös VPS muutaman kerran nopeaan vastahyökkäykseen. 20 minuutin pelatun pelin kohdalla, Rodrigo Arciero keskitti maalille ja Jake Jervis oli päästä puskemaan läheltä sen sisään, mutta pallo vain hipaisi Jervisin päätä ja pomppi sivuun.

Jos peli hieman tasoittui alkurynnistyksen jälkeen, niin puoliajan viimeisen viimeisen vartin peliä hallitsi taas selvästi SJK. Ensin SJK sai pari sivuvapaapotkua vasemmalta laidalta, joista Emmanuel Ledesma laittoi palloa hyvin maalille. VPS-puolustus kuitenkin kesti. 37. minuutilla SJK sai pallon maaliin. Jake Jervis laukoi kuudentoista kulman tuntumasta matalan pallon taka-alakulmaan. Hetken maalia ehdittiin jo tuulettaakin, kunnes avustavan lippu huomattiin paitsion merkiksi ja maali hylättiin. Avustava katsoi, että SJK:n pelaaja ehti ohjaamaan maalinedustalla palloa sisään, ollessaan paitsiossa.

Pari minuuttia ennen puoliajan loppua, sai ensin VPS hyvän maalitilanteen. Pallo pelattiin SJK:n toppareina pelanneiden Nikko Boxallin ja Mehmet Hetemaj’n väliin ja siitä VPS-hyökkääjä koitti vetää kohti etukulmaa. Veto meni kuitenkin reippaasti ohi. Myös Walter Viitala oli tilanteessa hyvin mukana. Vielä ennen taukoa, Gustaf Backaliden leikkasi boksin kulmalta sisään ja koitti vetää etualakulmaan, mutta osuma palloon oli heikko ja maaliavahti ehti eteen.

SJK meni heti toisen puoliajan alussa johtoon, kun vaihdosta sisään tauolla tulleet Pyry Hannola ja Joonas Lepistö järjesti paikan Denys Oliinykille maalin eteen. Oliinyk laittoi pallon VPS:n verkkoon lähietäisyydeltä. Ja heti perään SJK meni kahden maalin johtoon, kun SJK sai ensin keskeltä vapaapotkun, joka pelattiin nopeana vasempaan laitaan. Sieltä parin syötön jälkeen se nostettiin maalin eteen ja vaihdosta sisään tauolla tullut Oliinyk livahti jälleen puolustajien välistä tekemään läheltä 0-2 maalin.

Hieman ennen kuin tunti peliä tuli täyteen, pelasi VPS:n puolustaja palloa kädellään omalla rangaistusalueella ja tuomari laittoi pallon pilkulle. Niin ikään vaihdosta puoliajalla sisään tullut Ariel Tuco Ngueukam sitä antamaan, ja vaikka maalivahti aavisti oikeaan suuntaan, meni veto varmasti oikeaan alakulmaan. 0-3 tilanne SJK:lle.

SJK lisäsi johtoa 77. peliminuutilla, kun ensin Tuco toi pallon oikeaa laitaa ylös ja keskitti maalille. Pallo tuli muutaman pelaajan ja pompun kautta vasemmalle takatolpalle ja sieltä Rodrigo Arciero ehti laittamaan karat sisään ja 0-4 taululle.

Viitisen minuuttia ennen pelin loppua, VPS sai keskeltä vapaapotkun, ja siitä suora yritys meni noin pari metriä SJK-maalista ohi. SJK kuitenkin jatkoi painostusta kotijoukkueen päätyyn loppuun asti, eikä jättänyt VPS:lle mahdollisuuksia. Hyvä esitys SJK:lta, varsinkin kauden ensimmäiseksi ulkopeliksi.

SJK: Walter Viitala MV, Nikko Boxall, Tero Mäntylä (78’ Matias Vainionpää), Mehmet Hetemaj, Niko Markkula (78’ Joonas Sundman), Rodrigo Arciero, Daniel Håkans (78’ Hope Akpan), Jude Arthur (46’ Pyry Hannola), Gustaf Backaliden (46’ Ariel Tuco Ngueukam), Emmanuel Ledesma (46’ Joonas Lepistö) ja Jake Jervis (46’ Denys Oliinyk).