123 456 7890

SJK Akatemia hävisi Ykkösen vierasottelun Helsingin Oulunkylässä, kun Gnistan onnistui kahdesti parin minuutin sisällä ottelun ensimmäisen vartin aikana. SJK Akatemia kuitenkin taisteli vielä mukaan otteluun, ja painoi ottelun viimeisen puolituntisen lähes yhtä maalia kohti. Lopulta Jeremiah Strengin kauden kuudes maali minuuttia ennen loppua, oli vain laiha lohtu. Putoamisviivan alapuolella SJK Akatemian tapaan oleva Gnistan, nousi voiton myötä yhdeksän pisteen päähän viimeisenä olevasta SJK Akatemiasta ja sarjassa säilyminen näyttää entistä vaikeammalta. Mahdotonta se ei toki ole, sillä pelejä on vielä kuusi jäljellä. SJK Akatemian seuraava ottelu on jo ensi keskiviikkona pelattava Ykkösen Pohjanmaan derby KPV:ta vastaan. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla 30.9. klo 18:30 ja liput ovat myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

Gnistan – SJK Akatemia 2-1 (2-0)
1-0 10 min Douglas Caé
2-0 13 min Douglas Caé rp.
2-1 89 min Jeremiah Streng rp.

Avausmaali syntyi vain 10 minuutin pelin jälkeen, Gnistanin ensimmäisestä hyökkäyksestä. Theodor Kouyate nousi boksiin oikealta ja epäonnistui vedossaan, vain hipaisten palloa. Mutta pallo tippui viereen Douglas Caélle ja tämä laittoi sen läheltä sisään. SJK Akatemia sai välittömästi maalin jälkeen hyökkäyksen, missä Jeremiah Streng pääsi läpiajoon, mutta tuloksena vain kulmapotku, kun kokenut Tomi Maanoja torjui vedon.

Gnistan sai heppoisen rangaistupotkun heti seuraavasta tilanteesta, kun Douglas Caé kaatui näyttävästi Joel Laitisen pienen kosketuksen jälkeen ja pallo laitettiin pilkulle. Mies itse laittoi pallon sisään, vaikka Teppo Marttinen oli maalissaan hyvin tilanteessa mukana.

22 minuutin kohdalla SJK Akatemia sai hyvästä paikasta sivuvapaapotkun ja siitä Valtteri Olsbo keskitti pallon boksiin. Gnistan kuitenkin siivosi pallon pois alueelta. Pari minuuttia tuosta, Jeremiah Strengiä rikottiin keskialueella ja siitä toinen vapaapotku. Jälleen Olsbo nosti pallon boksiin ja se siivottiin pois, mutta Joona Lautamaja puski sen sinne takaisin. Tilanne kuitenkin kaatui, kun Gnistan sai vapaapotkun Jyri Kiurun ja Pauli Kuusijärven kaksinkamppailusta. Streng pääsi 37 minuutin kohdalla jälleen läpiajoon Olsbon pitkästä syötöstä, ja vetämäänkin, mutta Gnistanin maalissa Maanoja liimasi etukulman varmasti. Myös Omar Adawi oli hyvin mukana tilanteessa.

Heti toisen puoliajan alussa, kun vain pari minuuttia oli pelattu, sai SJK Akatemia erinomaisen maalipaikan. Sami Sipola nousi oikealta laidalta ja tarjoili hyvän keskityksen takatolpalle ehtineelle Strengille. Tämä kuitenkaan ei palloon kunnolla ehtinyt ja tilanne kariutui. Toinen tilanne tuli 52. peliminuutilla kulmapotkusta, joka pelattiin lyhyenä. Adawi nosti pallon boksiin ja siitä Olsbo puski kohti maalia. Maanoja ehti torjumaan. Pallo tipahti häneltä kuitenkin eteen ja Streng oli heti paikalla. Erotuomarin lippu oli kuitenkin ylhäällä paitsion merkiksi.

Tunnin kohdalla SJK Akatemialla oli hyvä ote pelistä ja se sai useammankin tilanteen puolikaan, joissa kuitenkin se viimeinen syöttö ei löytänyt kohdettaan. Boksiin pallo saatiin kuitenkin muutamaan kertaan. 65.peliminuutilla Kiuru ja Onni Heinonen järkkäsivät hyvän tilanteen ja siitä kulmapotkunkin, mutta tilanne kuivui kotijoukkueen vapaapotkuun. Gnistan sai tuon jälkeen oman ensimmäisen kunnon tilanteensa toiselle puoliajalle, kun vaihdosta sisään tullut Matias Ambaciano pääsi koittamaan melko vapaana takatolpalta. Veto meni kuitenkin yli reippaasti. Tuo jäi myös kotijoukkueen viimeiseksi tilanteeksi, kun SJK Akatemian painostus jatkui aina ottelun viime hetkiin saakka.

Nicolas Kivimäki tuli sisään vaihdosta 86. peliminuutilla ja teki näin debyyttinsä Miesten Ykkösessä. Niin ikään vaihdosta sisään tullut Oskar Pihlaja teki hyvän nousun vasemmalta laidalta boksiin, ja Manel Subirats joutui repimään hänet kumoon. Pallo laitettiin pilkulle, kun peliä oli pelattu 89 minuuttia ja siitä Jeremiah Streng teki vuorenvarmasti kauden kuudennen osumansa. Pallo meni aivan yläriman alle keskelle, kun Maanoja aavisti sitä vasempaan alakulmaan.

Kun pelatiin jo ottelun neljättä yliajan minuuttia, sai SJK Akatemia vielä hyvän tilanteen kaukaa keskialueelta sivuvapaapotkusta, ja mukaan nousi myös maalivahti Marttinen. Tilanteesta ei kuitenkaan saatu enää vaaraa Gnistanin maalille ja peli päättyi kotijoukkueen 2-1 voittoon.

SJK Akatemia: Teppo Marttinen MV, Joona Lautamaja, Joel Laitinen (86’ Nicolas Kivimäki), Sami Sipola, Valtteri Olsbo, Onni Heinonen (69’ Oskar Pihlaja), Arttu Aromaa (80’ Georg Westerlund), Omar Adawi, Jyri Kiuru, Aatu Kujanpää ja Jeremiah Streng