123 456 7890

SJK matkustaa perjantaina 15.3. Turkuun, ja kohtaa Kupittaan ulkotekonurmella isäntäjoukkue TPS:n klo 14.00. Harjoitusottelu näkyy suorana TPS TV:n kautta.

Ykköseen viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta pudonnut TPS toimii SJK:n toisena harjoitusvastustajana Suomen Cupin lohkovaiheen jälkeen. Viime viikon perjantaina SJK pelasi Ykkösessä pelaavaa FC Hakaa vastaan Eerikkilässä ja voitti ottelun 2–1-luvuin. Veikkausliigakauden avaukseen on jäljellä vielä reilut kolme viikkoa ja SJK pelaa ennen sitä ainakin kaksi tai kolme harjoitusottelua.

Pääsemme perjantaina viimein pelaamaan ulos. Olemme harjoitelleet ja pelanneet sisällä hallissa, vaikka ulkona on alkanut jo päivisin olemaan lämmintä sekä aurinkokin tullut esiin. Mutta yöpakkaset olivat vielä viime viikkoina liian kovia, että ei kannattanut lämmittää kenttää ulkona. Tarkoitus oli tällä viikolla aloittaa ulkoharjoitukset, mutta emme ota riskejä, sillä kenttä ei ole vielä optimaalisessa kunnossa. Toivottavasti kuitenkin ensi viikolla, kertoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Ulkona peli on täysin erilainen. Aurinko saattaa paistaa silmiin, saattaa tulla lunta tai vettä ja tuuli tuo oman vaikutuksensa. Ja mikä tärkeintä, ei ole seiniä ja kattoa ympärillä. Näet taivaan ja horisontin. Mittasuhteet ovat täysin erilaiset. Nyt pelaajat ovat tottuneet siihen, että seinät tulevat vastaan ja valo on keinotekoinen. Ulos siirtyminen vie aina hetken sopeutua, Eremenko jatkaa.

Vastaantuleva TPS hävisi edellisen harjoitusottelunsa Ilvestä vastaan, mutta siinä se pelasi pitkään vajaalla punaisen kortin vuoksi. Tasakentällisin pelatessa peli oli 1-0, ja Ilves teki maalinsa vapaapotkusta. TPS on hyvä harjoitusvastustaja, se on aktiivinen joukkue ja he prässäävät useammalla pelaajalla ylhäältä ja se on meille hyvä, sillä haluamme muun muassa harjoitella omaa prässin purkamistamme, kertoo Eremenko.

Peli on tärkeä myös tuloksellisesti, sillä voitimme edellisen ottelumme ja haluan tämän voittavan hengen jatkuvan. Meillä on mukana yksi testipelaaja, jonka haluan nähdä pelissä. Hän on nuori laitapakki, hyvin hyökkäävä sellainen. Lisäksi haluan nähdä uusien pelaajien saavan lisää minuutteja. Meillä on sisäinen peli akatemian kanssa taas ensi keskiviikkona ja pelaamme ensi viikon sunnuntaina KuPS:aa vastaan, joten kaikki saavat varmasti peliaikaa ja näyttöpaikkoja, sanoo Eremenko lopuksi.

SJK valitsi tiistaina kauden 2019 kapteeniksi keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj’n. Kaudesta 2015 asti SJK:a edustanut seuraikoni on hyvillä mielin harjoituskaudesta, vaikka Suomen cupissa pelit jäivät karsintalohkoon.

Suomen Cupissa meillä oli pari aika hyvää peliä, joista ei vain saatu tulosta ja sitten yksi heikompi ottelu. Mutta siinäkin me loimme aika paljon maalipaikkoja, vaikka se ei ollut meiltä mikään paras peli. Tuloksellisestihan me emme olleet tyytyväisiä missään nimessä, mutta ihan rehellisesti voin sanoa, että koko ajan on ollut semmoinen hyvä fiilis, että ne tuloksetkin tulevat sieltä, sanoo SJK:n tuore kapteeni Mehmet Hetemaj.

Mielestäni olemme ottaneet tämän hyvin, emmekä ole lyöneet missään nimessä päätä alas, vaikka emme menneet jatkoon. Päinvastoin. Olemme pitäneet hyvän ilmapiirin, ja treeneissä jokainen on antanut kaikkensa. Itse olen ainakin huomannut, että koko ajan tulee pelaajat parempaan kuntoon, ja alamme löytämään toisiamme paremmin. Pitää sekin muistaa kuitenkin, että tässä on paljon tullut uusia jätkiä, jotka ovat olleet vasta vähän aikaa mukana. Kaikki eivät ole vielä sisäistäneet taktiikkaa ja koko ajan näkee, että parempaan suuntaan mennään siinäkin. Joten itse olen ainakin todella luottavainen tällä hetkellä, Hetemaj jatkaa.

Ja tähän on tullut nyt todella hyviä pelaajia. Aivan viimeksi Nadson, joka on todella ammattimainen kaveri ja tuo todella paljon lisää meidän joukkueeseen. Jokainen meistä ottaa mallia hänestä. Billy Ionskin veti tänään ensimmäisen pelitreeninsä ja hänen paluunsa on ollut itselleni ja koko joukkueelle todella iso asia. Hänellä on niin paljon ominaisuuksia, joita meiltä on puuttunut hyökkäyspäässä, joten kyllä me olemme tarvinneet häntä ja tarvitsemme jatkossakin todella paljon. Oli todella hienoa nähdä hänet takaisin ja miten iloisena hän oli. Hän myös treenasi todella hyvin, joten kyllä minä innolla odotan häntä takaisin. Nyt toivotaan vain, että ei tule mitään takapakkia enää, eikä ainakaan ole mitään syytä näin uskoakaan, Hetemaj kertoo.

Olemme saaneet äijiä takaisin, ja mukaan on tullut muutenkin todella hyviä pelaajia. Olen luottavainen, että voimme rakentaa tästä todella hyvän ja menestyksekkään kauden. Me rakennamme joukkuetta, joukkueen yhteishenki on mennyt koko ajan parempaan suuntaan ja joukkue on entistä tiiviimpi. Eerikkilän leiri oli tässä todella tärkeä. Mielestäni me olemme rakentamassa tässä nyt jotain hyvää, ja uskon, että se tulee myös näkymään nopeasti myös tuloksissa, Hetemaj sanoo.

Mutta kuten olemme jo aiemminkin sanoneet, lähdemme rauhallisesti peli kerrallaan, eikä lähdetä innostumaan liikaa. Mielestäni se on oikea tapa, Hetemaj muistuttaa.

Veikkausliigakauden alkuun on aikaa reilut kolme viikkoa ja avausottelu SJK – HIFK pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina 6.4. klo 15:00.

Uskon, että olemme valmiita, kun HIFK tulee tänne Veikkausliiga-avaukseen ja silloin nähdään se oikea SJK. Innolla jo odotan, että päästään OmaSp Stadionille kotiyleisön eteen. Tuossa mietin jossain vaiheessa viime vuonna, että vaikka pelit menivät huonosti, oli silti niin paljon katsojia ja kannattajia. Ei voi kyllä sanoa, että täällä oltaisiin vain menestyksen perässä, vaan kyllä viime kausi osoitti sen, että täällä on kannattajapohja kunnioitettavalla tasolla. Tulokset olivat huonoja, mutta silti ihmisiä tuli paljon paikalle, kannusti ja tuki ääneen meitä. Kiitos siitä aivan kaikille ja toivottavasti heitä tulee vain lisää ja kaikki pitää rohkeasti ääntä Kloppien kanssa. Jokainen meistä haluaa pelata äänekkään yleisön edessä. Se antaa kaikille meille lisää, päättää Hetemaj.

Harjoitusottelu TPS – SJK perjantaina 15.3. klo 14:00 Turun Kupittaa 5 ulkotekonurmella. Säätiedotus lupaa tällä hetkellä Turkuun keväistä, muutamaa plusastetta, ja aurinkokin saattaa pilkahtaa vesi- ja räntäkuurojen väleissä. Ottelu näkyy suorana ja ilmaiseksi TPS TV:n kautta, tästä linkistä. Liveseuranta myös SJK:n Twitter-tilillä.

Viime kauden TPS – SJK pelattiin Valkeakoskella.

TPS uudessa komennossa

Perinteikäs TPS lähtee tämän kauden Ykköseen uudessa komennossa, kun Tommi Pikkarainen nimettiin viime kauden päätteksi uudeksi päävalmentajaksi. Kokkolalaislähtöinen Pikkarainen on toiminut aiemmin TPS:n junioripuolen valmennuspäällikkönä ja viime kaudella Kakkosessa SalPa:n päävalmentajana. Veikkausliigassa hän on ollut VPS:n päävalmentaja kausilla 2010 ja 2011 sekä apuvalmentajana FC Interissä ja FF Jarossa.

Kaudella 2018 TPS jäi sarjassa toiseksi viimeiseksi ja joutui karsimaan paikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta KPV:tä vastaan. Ottelut päättyivät molemmat tasan 0-0 ja 1-1, ja KPV nousi vierasmaalin turvin Veikkausliigaan. TPS joutui siten katkerimmalla mahdollisella tavalla hakemaan vauhtia sarjaporrasta alempaa.

Tuleva kausi tuleekin olemaan TPS:lle tärkeä, sillä seura on ollut talousvaikeuksissa jo pitkään, ja nousut liigaan sekä sieltä kauden jälkeen tippumiset, käyvät kalliiksi. Seurassa tehdään kuitenkin erinomaista juniorityötä ja joukkueella on turkulaisessa urheilussa laaja sekä uskollinen kannattajapohja monilajiseurana.

Joukkue ei ole vielä Ykköseen valmiina ja lisää pelaajia on varmasti vielä tulossa. Kuitenkin joukkuetta on jo vahvistettu hyvillä pelaajilla, kuten naapuriseura FC Interistä tulleilla Mika Mäkitalolla ja Tatu Varmasella. Jälkimmäinen ehti käväistä talven aikana näytillä myös SJK:n harjoituksissa. Mäkitalo on erittäin kokenut keskikenttäpelaaja ja pelannut peräti 15 kautta Veikkausliigaa FC Interin, Hakan, FC Lahden ja RoPS:n paidassa. Tällä hetkellä Mäkitalo on kuitenkin loukkaantuneena. Varmanen puolestaan on vasta 20-vuotias laitapuolustaja, joka on saanut jalkapallokasvatuksensa Ruotsin Brommapojkarnassa, mutta edustaa silti Suomea nuorten maajoukkueessa.

TPS:n kohdalla on syytä mainita myös kokenut hyökkääjä Mika Ääritalo ja puolustaja Sami Rähmönen, jotka molemmat ovat todellisia seuraikoneita.

Lähtijäpuolella kipeimmät iskut teki keskuspuolustaja Miro Tenho ja hyökkääjä Sterling Yateke. Tenho oli TPS:n puolustuksen johtajia, mutta siirtyi paikalliskilpailija Interin riveihin kauden päätteksi. Yateke siirtyi Itävallan pääsarjaan FK Austria Wienin riveihin ja koska hänellä oli voimassa oleva sopimus TPS:n kanssa, sai seura hänestä myös siirtokorvauksen. Yateke oli viime kauden lopussa TPS:lle sensaatiohankinta, sillä Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisin oleva nuorimies, teki yhdeksässä ottelussa peräti seitsemän maalia. Niillä maaleilla TPS nousi taistelemaan toden teolla suorasta säilymisestä.

TPS julkaisi tänään keskiviikkona kaksi uutta pelaajasopimusta, kun Tomas Hradecky ja Matej Hradecky liittyivät kasvattajaseuransa riveihin. Molemmat ovat urallaan edustaneet myös SJK:ta, mutta molemmat ovat myös kärsineet pahoista loukkaantumisista viime vuosina. Matej Hradeckyn edellisestä ottelusta on aikaa jo vähän yli kaksi vuotta, ja Tomas Hradeckykin missasi koko viime kauden. Toivottavasti molempien loukkaantumiskierre on vihdoin ohi.

Tänä talvena TPS on ehtinyt pelata neljä harjoitusottelua, joissa se voitti ensin Suomen U21-maajoukkueen 1-0, ja sen jälkeen Jalkapallon Pelaajayhdistyksen sopimuksettomien pelaajien joukkueen samoilla luvuilla. Maaliskuun alussa se hävisi Kakkosessa pelaavalle SalPalle 1-3, ja viime viikolla Ilvekselle 0-4. Suomen cupin Ykkösen karsintalohkossa se jäi pisteen päähän jatkopaikasta, voittamalla kaksi ja häviämällä kaksi ottelua. TPS:n lohkosta jatkoon etenivät TPV ja KTP.

SJK ja TPS kohtasivat viime kaudella kolme kertaa ja SJK voitti kaikki kohtaamiset päästämättä maaliakaan. SJK osui TPS verkkoon kolmessa ottelussa seitsemän kertaa. Erikoista kohtaamisissa on, että yhtään peliä ei pelattu Turussa. TPS joutui pelaamaan ainoan kotipelinsä evakossa Valkeakoskella, kun Turun Veritas Stadionin nurmi ei ollut vielä käyttökelpoinen.

Matej Hradecky SJK:n paidassa.

Billy Ions tekemässä paluuta kentille

SJK on saamassa lähiviikkoina mukaan mieluisan vahvistuksen, kun pitkään loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä Billy Ions on päässyt harjoittelemaan joukkueen mukana. Ionsia ei nähdä kentällä vielä perjantaina, mutta jo pelkästään miehen liittyminen harjoitusvahvuuteen, on hyvä uutinen. Ions toipuu operaatiosta, joka tehtiin häntä pitkään kiusanneeseen alaraajavammaan. SJK ei halua ottaa riskejä hänen kuntoutumisensa suhteen ennen kauden alkua.

Myös operaatiosta toipuva Jarkko Hurme on päässyt jo aloittamaan kevyen harjoittelun suorituskyvyn osaston johtajan Mikko Kujalan valvonnassa kentän puolella. Vielä ei kuitenkaan joukkueharjoituksiin ole asiaa.

Viime viikon Haka-ottelusta SJK:lta oli pienempien vammojen vuoksi sivussa Denys Oliinyk, Mihkel Aksalu, Joonas Sundman ja Jesse Sarajärvi. Aksalun ja Oliinykin kohdalla tilannetta katsotaan vielä lähempänä. Aksalu ei todennäköisesti pelaa. Joonas Sundman ja Jesse Sarajärvi ovat olleet taas mukana harjoituksissa normaalisti tällä viikolla, mutta heidänkin pelaamisensa ulkona on vielä epävarmaa. Mukaan lähteekin akatemiasta Joona Lautamaja ja mukana on myös yksi nuori suomalainen testipelaaja.

Sundman valittiin mukaan Suomen U21-maajoukkueeseen, joka matkustaa ensi viikolla Marbellaan harjoitusleirille ja pelaa siellä kaksi harjoitusottelua. Maximo Tolonen ja Jere Streng puolestaan valittiin Suomen U18-maajoukkueeseen, joka matkustaa Montenegroon tuplamaaotteluun. Aksalu on nimetty Viron A-maajoukkueeseen, joka aloittaa EM-karsinnat Pohjois-Irlannin vieraana 21. marraskuuta ja jatkaa kotona Gibraltaria vastaan 26.3.

SJK:n mukana aiemmin harjoitellut ja Eerikkilässä Hakaa vastaan pelannut Hampus Holmgren ei ole enää mukana. SJK etsii vielä vahvistusta ainakin hyökkäyspäähän.

Ennen lauantaina 6.4. klo 15.00 OmaSp Stadionilla pelattavaa Veikkausliiga-kauden avausottelua SJK – HIFK, SJK pelaa vielä ainakin kaksi harjoitusottelua, kun joukkue matkaa sunnuntaina 24.3. KuPS:n vieraaksi ja pyrkii pelaamaan Seinäjoella lauantaina 30.3. harjoitusottelun. Mahdollisesti harjoitusotteluita voidaan sopia myös muille päiville ja viimeisimmän tiedon löytää aina SJK:n nettisivujen ottelut-kohdasta.

Kausikortteja kaudelle 2019 on myynnissä vielä perjantaina 15.3. klo 16.00 asti SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Sen jälkeen aukeaa yksittäisten otteluiden ennakkolipunmyynti.