123 456 7890

SJK ja VPS pelasivat ensimmäisen tasapelinsä, 22. kohtaamisessaan. Tähän asti kaikki pelit on päättynyt jomman kumman voittoon. SJK:lle kenties tasapeli jätti hieman jossiteltavaa, sillä paikkoja oli jälleen ottaa voittokin. Kertaalleen pallo pamautettiin pystypuuhun ja välillä soi sivuverkot. Kuitenkin, varsinkin toisen puoliajan esitys jätti hyvän maun paikalle matkanneille sadoille SJK-kannattajille. SJK vei ottelun laukaukset 14-2 luvuin. Se kertonee jotain. Veikkausliiga jää nyt maajoukkuetauolle ja seuraava ottelu on 12.6. pelattava SJK – TPS OmaSp Stadionilla.

VPS – SJK 1-1 (1-0)
1-0 40 min Omar Jama
1-1 61 min Johannes Laaksonen rp.

SJK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa hienokseltaan, mutta maalipaikkojen luominen oli molemmille joukkueille vaikeaa. Johannes Laaksonen kokeili kaukolaukauksensa tehokkuutta kahdeksannella minuutilla, mutta laukaus suuntautui liiaksi päin Marko Meeritsiä, ja virolaismaalivahdilla oli helppo työ torjua laukaus.

SJK sai pelattua pallon boksiin vetopaikkaan Aristote Mbomalle 20. minuutilla. Meerits torjui Mboman pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kulmapotkuksi. Molemmille joukkueilla oli muutamia erikoistilanteita, joista syntyi puolittaisia tilanteita. Johannes Laaksosen vapaapotku tuli Meeritsin syliin keskelle maalia, ja VPS pystyi luomaan pienimuotoisen hässäkän SJK:n maalille omasta erikoistilanteestaan.

Ottelun avausmaali tuli ensimmäisen puoliajan lopulla, kun Alexander McQueen pääsi keskittämään hieman turhan vapaasti oikealta laidalta. Omar Jama ohjasi pallon yläriman kautta maaliin.

VPS:llä oli toisen puoliajan alussa hyvä maalipaikka siirtyä kahden maalin johtoon. Mihkel Aksalu venyi kuitenkin upeasti Douglas Caen kääntölaukauksen eteen.

SJK alkoi hiljalleen päästä peliin takaisin paremmin mukaan. Reuben Ayarna pääsi laukomaan vajaan tunnin kohdalla, ja veto kimposi VPS-pelaajan kautta kulmaksi. SJK:n kulmapotkua seurasi rangaistuspotku, kun Eero-Matti Auvinen rikkoi boksissa. Johannes Laaksonen laukoi pilkun varmasi maaliin. Maali oli Laaksoselle jo toinen Alexei Eremenkon alaisuudessa.

Ottelussa ei nähty rumia temppuja, mutta kortteja jaettiin molemmille joukkueille neljä. SJK:n johtomaali oli erittäin lähellä 20 minuuttia ennen loppua. Johannes Laaksosen häikäisevä keskitys tavoitti Aristote Mboman, jonka pusku kolahti voimalla ylärimaan.

VPS pääsi hyvään vastahyökkäykseen, mutta Anders Bååth ehti kuin ehtikin laukaukseen väliin. Vahid Hambolla ja Aristote Mbomalla oli loppuhetkillä pari varsin hyvää maalipaikkaa, mutta tulosta ei tullut. Vähän ennen loppua Totti oli pääsemässä lähes läpiajoon, mutta Aubrey David pysäytti hänen juoksunsa. Totti ei kuitenkaan ollut ilmeisesti täysin läpi, joten David selvisi keltaisella kortilla. Ottelun lisäajalla VPS painosti, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei enää tullut.

Valmentajien ajatuksia ottelusta lehdistötilaisuudesta VPS TV:n videolla.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Dani Hatakka, Anders Bååth, Reuben Ayarna, Johannes Laaksonen, Joonas Sundman, Jesse Sarajärvi (61’ Vahid Hambo), Daniel O’Brien (90’ Joona Lautamaja), Aristote Mboma ja Mehmet Hetemaj.

Kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.

Veikkausliiga jää nyt 12 päivän maajoukkuetauolle. Seuraava ottelu on tiistaina 12.6. Seinäjoen OmaSp Stadionilla pelattava SJK – TPS ottelu. Peli alkaa klo 18:30 ja liput otteluun SJK:n verkkokaupasta ja OmaSp Stadionin SJK Shopista. Alustavasti tuohon peliin mennessä SJK saa taas useita pelaajia takaisin sairastuvalta.