123 456 7890

SJK U23 kärsi ensimmäisen tappionsa Kakkosen C-lohkossa, kun se kaatui niukasti kotikentällä KuPS:n farmiseura KuFu98:lle. KuPS:sta oli mukana muun muassa parisenkymmentä Veikkausliigan peliä viime kaudella pelannut hyökkääjä Joni Mäkelä ja KuPS:n paitaan täksi kaudeksi hankittu kolumbialainen laitalinkki Stiwar Garcia. Ensin mainittu tekikin ottelun johtomaalin komeasta vapaapotkusta. SJK tasoitti ottelun vähän ennen taukoa ja toisella puoliskolla haki johtomaalia, mutta KuFu puolusti todella tiivisti ja hyvin. Lopulta KuFu onnistui tekemään voittomaalin vastahyökkäyksen päätteeksi. Vaikka SJK U23 pyörittikin peliä kuopiolaisten päädyssä, ei kunnon paikkoja meinannut tulla. Sami Viljanen sai pallon kertaalleen sivuverkkoon ja lopussa SJK U23:lla oli paikka tasoittaa ottelu kuudentoista rajalta tulleesta vapaapotkusta. Se ei kuitenkaan onnistunut ja KuFu98 ottaa pisteet mukaansa. Seuraava peli tulee kuitenkin nopeasti, sillä jo sunnuntaina 13.5. klo 18:30, saapuu OmaSp Stadionille Pohjanmaan derbyyn Vasa IFK. Tervetuloa kannustamaan SJK U23 voittoon.

SJK U23 – KuFu98 1-2 (1-1)
0-1 25 min Joni Mäkelä
1-1 41 min Sami Viljanen
1-2 52 min Eetu Pellikka

SJK U23 sai peliin hyvän alun sekä muutaman kulmapotkun, mutta ei kunnollisia maalipaikkoja. Sen jälkeen keskittyminen hieman herpaantui ja KuFu pääsi hallitsemaan ottelua.

Avausmaali syntyi vierailijoiden kulman jälkitilanteessa, kun KuPS:n edustusjoukkueesta mukana ollut Stiwar Garcia yritti ensin saksipotkua, pallo pomppi alueen ulkopuolelle ja erotuomari Esa Suoyrjö katsoi Robbie Malolon rikkoneen pallon tavoittelussa. KuFu sai vapaapotkun aivan kuudentoista kaarela ja kokenut hyökkääjä Joni Mäkelä upotti vaparin komeasti aivan takatolpan juureen.

SJK U23 tasoitti ottelun 41 minuutilla. Tilanne lähti omalta puoliskolta, KuFu:n hyökkäyksen jälkeen. Pallo tuli laitaan Oskar Pihlajalle ja tämä näki toisella laidalla karkumatkalle lähteneen Aleksi Pöntisen. Pöntinen pääsi nokikkain laitapuolustajan ja maalivahdin kanssa, mutta veto kimposi torjunnasta ja puolustajan kautta keskelle Sami Viljaselle. Viljanen pääsi laittamaan pallon tyhjiin pilkun kohdilta. Hyvä nopea vastahyökkäys.

Tauon jälkeen SJK painoi pelin vierailijan päätyyn, mutta KuFu puolusti erittäin mallikkaasti, parin miehen kytätessä viivan tuntumassa vastahyökkäyksiä. Mitä pidemmälle peli meni, sitä alemmas KuFu vajosi, mutta samalla pakka oli entistä tiiviimpi, eikä SJK U23 päässyt kunnon maalipaikoille.

Ottelun voittomaali syntyi hieman kyseenalaisesti, kun SJK U23 sai ensin katkon keskialueella. Diego Martinsin pitäessä palloa, ajoi KuFu:n pelaaja häntä selkään. Kotijoukkueen tyrmistykseksi erotuomari Suoyrjö ei viheltänyt rikettä vaan antoi pelin jatkua. Pallo päätyi tilanteessa keskellä vauhdissa olleelle Eetu Pellikalle ja tämä kiersi ensin puolustajan ja ohitti lopulta maalivahti Paavo Valakarin pienestä kulmasta. Itse maali oli hieno suoritus, mutta tilanne lähti keskialueen erikoisesta katkosta.

SJK U23 sai vielä pallon moneen kertaan vierailijoiden boksiin, mutta ei luomaan kunnolla vaaraa. Kerran Sami Viljanen oli yllättää maalivahdin päätyrajalta lähteneellä sijoituksella, mutta harmillisesti pallo kiersi sivuverkon puolelle. Vielä viime minuuteilla SJK sai vapaapotkun keskeltä, kuudentoista kulmalta, mutta veto meni päin muuria ja pisteet lähti Kuopioon.

Vastustaja oli hyvä, mutta kyllä me siitä huolimatta luotiin maalipaikkoja. Ei nyt ehkä ihan semmoisia tuhannen taalan paikkoja, mutta varsinkin toisella jaksolla saatiin hyvä loppukiri siihen. Jahdattiin tasoitusta. Ja se olikin lähellä. Mutta tänään näin. Onneksi sunnuntaina on heti uusi peli, niin ei tarvi tappiota jäädä liikaa miettimään. Tässä on kova rupeama, kolme peliä viikkoon. Lauantaina meillä on harjoitukset ja sunnuntaina taas pelataan. Kun hoidetaan palautumiset hyvin, niin toivotaan että pystytään taas sunnuntaina laajasta materiaalista kokoonpanoa valitsemaan, kommentoi SJK U23 vastuuvalmentaja Jani Uotinen pelin jälkeen.

Mielestäni ensimmäisen jakson alku oli meiltä hyvä tänään. Pallo pyöri siellä heidän päädyssään ensimmäiset 10-15 minuuttia. Sitten tuli vähän huonompi jakso. Tehtiin huonoja pallollisia ratkaisuja ja jouduttiin vähän puolustukannalle. Siinä ensimmäisen jakson loppupuolella meidän pelaajien ja linjojen väliset etäisyydet kasvoi aivan liian isoiksi, mutta se parani kuitenkin toiselle jaksolle. Toisella jaksolla nostettiin myös meidän prässäämistä, eikä annettu enää heidän avata peliä niin vapaasti. Ja kamppailupalloissa oltiin toisella jaksolla selvästi parempia. Saimme paineen sinne heidän päätyyn, mutta olisiko se sitten ollut vähän heikko ratkaiseva syöttö tai kun haastettiin, ei päästy oikein ohi, mikä ratkaisi tämän nyt näin. Katseet sunnuntaita kohti, totesi Uotinen vielä lopuksi.

SJK U23: Paavo Valakari MV, Oskar Pihlaja, Joona Lautamaja, Alex Kivimäki (64’ Joonas Lepistö), Aleksi Pöntinen (64’ Joonas Kuivalainen), Joonas Sundman, Robbie Malolo, Jaakko Vihanta, Arttu Aromaa, Sami Viljanen, Diego Martins (76’ Janne Tuohisaari).

Sunnuntaina 13.5. klo 18:30, eli Äitienpäivänä, SJK U23 vs. VIFK OmaSp Stadionilla. Kaikki äidit ovat otteluun tervetulleita ilmaiseksi. Liput ovelta käteisellä 5 euroa ja SJK:n kausikortit käyvät kaikkiin SJK U23 kotiotteluihin. Peleissä palvelee toisen kerroksen Carlsberg Sports Bar, mistä saa jäätelöä, kahvia, pikkupurtavaa ja juomia janoon. Tervetuloa!