123 456 7890

SJK kohtaa harjoitusottelussa Ykkösessä pelaavan Hakan torstaina 21.12. klo 18:15 Wallsport Areenalla. Otteluun on vapaa pääsy.

Ottelu on ensimmäinen uuden valmennusjohdon alaisena, ja se päättää samalla SJK:n kolmen viikon valmistautumisjakson kauteen 2018. Ottelun jälkeen joukkue jää joululomalle ja palaa tositoimiin taas heti vuoden vaihduttua.

Odottavin ja hyvin tuntein tässä lähdetään torstain otteluun. On mukava päättää tämä ensimmäinen harjoitusjakso otteluun, kommentoi SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Oman tekemisen kautta lähdemme siihen. Joitain taktisia juttuja on jo sisällytetty tähän joulukuuhun ja toivottavasti niitä saadaan näkymään tässä pelissä. Mukaan tulee myös Akatemiasta joitain pelaajia. En lupaa suoraan, mutta uskoisin että varmaan jokainen pelaaja tulee saamaan minuutteja ja näyttöpaikan, kertoo Kautonen.

Myös pelaajapuolella odotellaan peliä jo hyvissä tunnelmissa.

Kolme viikkoa on nyt menty ja elossa ollaan. Tuntuu todella hyvältä ja tämä on pitkästä aikaa itselleni kunnon pre-season, kommentoi SJK-hyökkääjä Vahid Hambo, joka liittyi seuraan viime kesänä pahasti vielä keskenkuntoisena pitkän loukkaantumisensa jäljiltä.

Nyt mies on taas täydessä iskussa ja ensi kaudelle odotukset ovat kovat.

Loman jälkeen mentiin kovaa ja kiva päästä nyt pelaamaan vielä lopuksi. Paljon uusia kasvoja mukana ja uusi valmentajakin. Ensimmäisellä viikolla mentiin itseasiassa jopa yllättävänkin kovaa. Sen jälkeen ollaan katsottu vähän enemmän taktisempia juttuja. Itselläni on hyvät fiilikset tästä kaikesta ja uskon, että kun pelaa tämmöisessä hyvässä jengissä, niin kärjellekin tulee paljon paikkoja. Tavoitteet on pitkällä, kertoo Hambo lopuksi.

Akatemiapelaajien lisäksi omista kasvateista kentällä nähdään torstaina ainakin Joonas Sundman ja Jesse Sarajärvi.

Hyvältä tuntuu ja lujaa on menty. Ja kun koutsi on vaihtunut, niin huomaa että kaikilla on kova näytönhalu. Kova taistelu on peliajasta jo joulukuussa, mikä on siinä mielessä aika harvinaista. Hyvä porukka meillä on kasassa jo tässä vaiheessa, kertoo Sarajärvi.

22-vuotias Sarajärvi pelasi viime kauden lopussa paljon SJK:n edustuksessa ja tehojakin tuli. Yhteensä Sarajärvi teki kilpailullisissa otteluissa neljä maali ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Vielä kaudella 2016 hän pelasi SJK Akatemiassa ja oli lainasopimuksella juuri torstaina vastaan tulevan FC Hakan paidassa.

Siellä on paljon tuttuja, mutta tietenkin heillä on nyt myös paljon testipelaajia. Seinäjoelta lähteneitä tuttuja siellä on Karjanlahti ja Lähdesmäki. Vaikea silti mennä sanomaan, millainen joukkue sieltä tulee. Joulukuussa pelattavat harjoituspelit on monesti ihan erilaisia kuin sarjaottelut. Se on kuitenkin varmaa, että Hakan valmentajana Keke (Armstrong) ainakin motivoi joukkueensa tähän peliin. Kovaa ne varmasti tulee ja kova peli siitä tulee. Ei me ainakaan haluta Kekelle hävitä, naurahtaa Sarajärvi lopuksi.

Harjoitusottelu SJK – FC Haka Seinäjoen Wallsport Areenalla torstaina 21.12. klo 18:15. Otteluun on vapaa pääsy. Kioskipalvelut palvelevat asiakkaita normaalisti. Tervetuloa!

Keith Armstrongin FC Haka vieraaksi

Seinäjoella erittäin hyvin tunnettu ja varmasti lämpimän vastaanoton saava Keith Armstrong, on valmentanut Ykkösessä pelaavaa Valkeakosken Hakaa viime kaudesta alkaen. Pesti ei Kekelle ole vieras, sillä hän valmensi Hakaa jo 90-luvulla menestykseen Veikkausliigassa.

Nyt ajat ovat kuitenkin hieman toiset ja Haka on joutunut kamppailemaan talousvaikeuksien kanssa. Silti Armstrong johdatti joukkueen Ykkösessä kuudenneksi viime kaudella, tasapisteisiin edellä olevan FF Jaron kanssa.

Armstrongin lisäksi Seinäjoen jalkapalloyleisölle erittäin hyvin tuttuja ovat SJK:n ja TP-Seinäjoen kasvatit Tuomas Karjanlahti ja Tuomas Lähdesmäki. Keskikentän keskustassa viihtyvä 21-vuotias Lähdesmäki aloittaa Hakassa jo neljännen kautensa. Viime kaudella pelejä Ykkösessä tuli kasaan 19 ja niissä syntyi yksi maali. 24-vuotias maalivahti Karjanlahti siirtyi Haka-paitaan Tampereen Ilves-Kissoista ja nyt on alkamassa kolmas kausi. Ensimmäisellä kaudella Karjanlahti kärsi ikävän loukkaantumisen ja peliaika jäi siksi vähiin. Viime kesänä hän pelasi 15 ottelua Ykkösessä Haka-paidassa.

Haka pelasi viime viikolla jo harjoitusottelun Veikkausliigaseura FC Interiä vastaan. Ottelusta muodostui maalijuhlat ja ne päättyi Interin 5–2-voittoon.

Tämä oli tyypillinen ensimmäinen harjoitusottelu. Molemmat ovat harjoitelleet vasta hieman toista viikkoa. Vastustaja oli laadukas, mutta meilläkin oli monta maalipaikkaa. Peli olisi voinut päättyä 8-6, Keith Armstrong kommentoi seuransa nettisivuilla Inter-ottelun jälkeen.

Armstrong kertoi Hakan-nettisivuilla myös että SJK:ta vastaan on tulossa uusia testipelaajia, mutta nimiä mies ei ole paljastanut.

Akatemian pelaajia ja uusia kasvoja mukana torstaina

Torstain ottelussa SJK:lla on mukana muutamia poikkeuksia lukuunottamatta kaikki sopimuspelaajat sekä muutamia vielä ilman sopimusta olevia.

SJK:n uusista sopimuspelaajista nähdään torstaina kentällä ruotsalainen keskikenttäpelaaja Anders Bååth sekä Hongasta siirtynyt huippulupaus Maximo Tolonen. Näyttöjä on ottelussa antamassa 20-vuotias maalivahti Teppo Marttinen, joka pelasi vielä viime kaudella JJK:ssa.

Mukana joulukuussa harjoituksissa ja seuraan tutustumassa olleet Kyle Konwea ja Jordan Mustoe ovat jo matkustaneet joulun viettoon, mutta kummankin kanssa SJK neuvottelee pelaajasopimuksesta. Konwea on ruotsalainen keskuspuolustaja, jolla on yli 140 ottelua Ruotsin toisella sarjatasolla. Mustoe on englantilainen laitapuolustaja ja hän on edustanut aiemmin Englannissa Wigania ja Belgian pääsarjassa KVC Westerloa.

Sopimuspelaajista Joel Mero ja Dani Hatakka eivät pelaa. Mero on ollut toipumassa flunssasta ja Hatakan kuntoutuminen aiemmasta pikkuvammasta on siinä vaiheessa, että torstaina ei kannata vielä pelissä olla mukana. Samoin Billy Ionsia säästellään ja kuntoutetaan viime kauden kolhuista tulevia otteluita varten. Mihkel Aksalu on vaimonsa kanssa Virossa, odotellen perheenlisäystä aivan näinä päivinä. Ilveksestä SJK-paitaan siirtyvät Emile Paul Tendeng sekä Reuben Ayarna liittyvät harjoitusvahvuuteen vasta, kun harjoitukset jatkuvat tammikuussa. Marc Vales on matkustanut Espanjaan ja aiemmin tänään SJK uutisoi, että hyökkääjä Elias Ahde pelaa ensi kauden lainasopimuksella TPS:n riveissä, eikä hän ole siten mukana torstaina.

Ilman edustusjoukkueen sopimusta mukana on Akatemiassa pelanneista pelaajista ainakin Aatu Kujanpää, Arttu Aromaa, Nicolas Kotamäki, Alex Kivimäki ja Oskari Aunula.

SJK palaa ottelun jälkeen harjoituksiin heti tammikuun alusta. Tammikuussa SJK aloittaa myös Suomen Cupin lohkovaiheen ja tammikuulle on tulossa harjoitusotteluita, joista tiedotetaan lisää myöhemmin.