123 456 7890

Neljännen KOMIA-turnauksen avauspäivä on nyt takana ja kaksi ensimmäistä alkulohkon ottelua pelattuna.

Päivän ensimmäisessä ottelussa isäntäjoukkue SJK yllätti viime kauden Veikkausliigan hopeamitalisti FC Interin komeasti 4-2 (2-0) voitolla. Riemukkaan voiton lisäksi pelistä saatiin myös todella ikäviä uutisia, kun SJK maalivahti Luis Fernando loukkaantui pahannäköisesti. Ensimmäisten arvioiden mukaan jopa koko alkava kausi saattaa olla ohi jo ennenkuin se ehtii alkaakaan.
Koko SJK väen ajatukset on tällä hetkellä tietenkin Luis Fernandon puolella ja kaikki toivovat että mies selviää vielä pelikuntoon.

Katsojia Wallsportiin oli saapunut avauspäivän otteluihin kiitettävästi ja arvioiden mukaan ainakin 500 silmäparia seurasi pelejä paikanpäällä.

SJK – FC Inter ottelun jälkeen SJK Mediatiimin haastattelussa Justin Moose, Simo Valakari ja entinen SJK pelaaja Touko Tumanto. Tästä katselemaan:

SJK – Inter ottelun raportti on luettavissa tästä.

Muutamia kuvia avauspäivältä:

Suomi U21 ja Mjällby AIF tasasivat pisteet

Suomen Pikkuhuuhkajat ja Mjällby jäivät maalittomaan tasatulokseen iltaottelussa, eikä pelissä pahemmin suuria hienouksia tai maalipaikkojakaan näkynyt.

Suomi U21 – Mjällby AIF 0-0

Ensimmäisellä puoliajalla Mjällbyn fyysisempi ote tuli selvästi esiin ja Suomi hävisi kaksinkamppailuja. Toisella puoliajalla taas Mjällby vaihtoi lähes koko miehityksensä omiin junioripelaajiinsa ja tilanne oli kääntynyt fyysisyyden suhteen toisinpäin.
Näistä huolimatta ottelu oli alusta loppuun melko tasaista keskikentän vääntöä ilman kunnon maalipaikkoja.

Oikeastaan ottelun ainoa kunnon maalipaikka siunaantui Mjällbyn Robin Strömbergille, mutta Suomen maalissa Walter Viitala hoiti tilanteen mallikkaasti.

Strömberg oli Mjälbyn pelaajista yhdessä maalivahti Lundinin ja puolustaja Cederbergin kanssa ainoat jotka pelasivat koko ottelun.

Maalittomasta lopputuloksesta huolimatta molemmat joukkueet lienevät kuitenkin tyytyväisiä päivän esitykseen sekä pisteeseen.

Suomelta parhaiten ottelussa esiintyi kenties puolustaja Lum Rexhepi tai keskikentän pienikokoinen tehopakkaus Aleksi Paananen.

Epstorin lehdistötilaisuudet jatkuvat huomenna

Huomenna torstaina päivä alkaa jälleen Epstorin julkisella lehdistötilaisuudella klo 16.00 ja paikalle tulee silloin ainakin Suomen U21 Maajoukkueen pelaajia, SJK:n Simo Valakari ja yritetään saada paikalle myös FC Interin Job Dragtsma tai VPS:n Olli Huttunen.

Ilmainen bussikuljetus Epstorilta Wallsportille lähtee klo 16.30.
Ensimmäisenä otteluna on Mjällby – Nömme Kalju klo 17.00 ja iltaotteluna FC Inter – VPS.

Tänään Epstorin lehdistötilaisuudessa paikalla olivat Suomen päävalmentaja Mika Laurikainen, sekä Mjällbyn valmentaja Anders Torstensson.

Tästä pääsee katselemaan herrojen mietteitä ennen tämän päivän maalitonta kamppailua: