123 456 7890

SJK kohtasi talven ensimmäisessä harjoitusottelussa Ykkösessä pelaavan Jyväskylän JJK:n. Isännät hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa ja toiselle taas vierailija tuli selvästi aggressiivisemmalla otteella. Ottelussa mentiin välillä kovemmalla innolla kuin taidolla, ja tilanteet pysyi vähissä molemmissa päissä. SJK oli matkassa varsin junioripitoisella ryhmällä ja mukana oli lisäksi kolme testipelaajaa. Molemmat maalivahdit Jere Koponen ja Jiri Koski, sekä kenttäpelaaja Jeremie Malolo. Kaikki ovat lupaavia ja nuoria suomalaispelaajia.

SJK – JJK 1-1 (1-0)
1-0 33 min Juho Lähde
1-1 70 min Antto Hilska

Juho Lähde laukoi rankkarialueen sisältä alkuminuuteilla, mutta laukaus suuntautui yli maalin. Seitsemännellä minuutilla Teemu Penninkangas pääsi puskemaan kulmapotkusta, mutta JJK-vahti Teppo Marttinen torjui. Reilun puolen tunnin kohdalla Marco Matrone voitti pallon keskialueella ja syötti Jesse Sarajärvelle. Sarajärvi jatkoi nopeasti vielä Elias Ahteelle, jonka ovela syöttö vapautti Juho Lähteen läpiajoon. Lähde nosti pallon tyylikkäästi Marttisen yli ja vei kotijoukkueen johtoon. Johannes Laaksosen vapaapotku meinasi yllättää Marttisen, mutta laukaus meni hiukan ohi maalin.

Toisella puoliajalla Antto Hilska laukoi pallon maalin kulman jälkitilanteessa, mutta tilanne oli paitsio. Hilska pääsi uuteen vetopaikkaan hetkeä myöhemmin, mutta tällä kerralla sivuverkko esti maalin syntymisen. Tunnin pelin kohdalla ottelu sai ikävän käänteen, kun hyvin pelanneen Joona Ala-Hukkalan polvi vääntyi ja hän joutui jättämään kentän. 1996-ikäluokan puolustaja missasi koko viime kauden eturistisiteen takia ja nyt isku tuli samaan polveen.

Teemu Penninkangas nousi hyvin vasemmalta laidalta ja syötti Jesse Sarajärvelle erinomaisen maalipaikan, mutta laukaus suuntautui ohi maalin. Parikymmentä minuuttia ennen loppua Benno Hanslian keskitti vasemmalta ja Antto Hilska puski pallon maaliin Jiri Kosken käsien kautta. Johannes Laaksonen esitti jälleen huikean kaukolaukauksen, mutta tällä kerralla laukaus tärähti ylärimaan.

– Tämä oli tyypillinen ensimmäinen peli. Oli paljon yritystä ja ehkei niin paljoa järkeä. Toimi fyysisenä harjoitteena. Peli on aina peli, tästä on hyvä lähteä rakentamaan meidän omaa juttua. Hyvä lopettaa tämä harjoittelujakso tähän peliin. Tammikuussa aloitetaan taas uudelleen. Kentällä oli paljon nuoria pelaajia tänään. Olen tosi tyytyväinen meidän puolustuslinjan pelaamiseen ja molempiin maalivahteihin. Keskikentällä oli kokeneempia pelaajia, jotka toivat rutiinin. Hyökkäyspäässäkin oltiin ihan vaarallisia. Oli kiva nähdä JJK:n laadukas ja nuori joukkue ja verrata meidän nuoria siihen. Testipelaaja Jeremie Malolo jännitti ehkä hiukan ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla siirtyi kymppipaikalle ja pääsi vähän rennommin peliin mukaan. Hänellä on hirveä halu harjoitella. Hän on luova, ovela ja nopea, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK pelaa seuraavan harjoitusottelun vasta ensi vuoden puolella tammikuussa, kun 16. päivä perjantaina klo 18.00 SJK kohtaa Keith Armstrongin valmentaman Tampereen Ilveksen. Tuolloin on myös kaikki sopimuspelaajatkin jo mukana.

SJK: Jere Koponen MV (46′ Jiri Koski MV), Johannes Laaksonen, Juho Lähde (46′ Akseli Pelvas), Teemu Penninkangas, Marco Matrone, Jeremie Malolo (60′ Wayne Brown), Elias Ahde, Joona Ala-Hukkala (60′ Tuomas Rintamäki), Joona Lautamaja, Arttu Aromaa ja Jesse Sarajärvi.

Maalikooste: