123 456 7890

Liverpoolin ja Wiganin kasvatti Jordan Mustoe on tehnyt SJK:n kanssa vuoden pelaajasopimuksen. 26-vuotias Mustoe on pelipaikaltaan vasen laitapuolustaja. Hän on pelannut englantilaisseurojen lisäksi viimeksi Belgian pääsarjassa KVC Westerlon joukkueessa.

Mustoe kävi tutustumassa SJK:n toimintaan joulukuussa ja sopimusneuvottelut käynnistettiin tutustumisen jälkeen. Hänen kiinnityksensä myötä SJK:lla alkaa olemaan joukkue lähes valmis tulevaan kauteen.

Olen todella iloinen liittyessäni näin kunnianhimoiseen seuraan, jolla on yhtä suuret tavoitteet tulevalle kaudelle kuin itsellänikin. Se luottamus, mitä seuran valmennusjohto ja muu johto on osoittanut minua kohtaan, on ollut suurin syy miksi päätin tulla tänne. Nyt odotan jo innolla, että pääsemme jatkamaan yhdessä projektia, kertoo SJK:n uusi laitapuolustaja Jordan Mustoe.

Tulin viime viikolla tutustumaan seuraan, ja olin todella otettu seuran fasiliteeteistä. En malta odottaa, että kausi alkaa ja saan vetää SJK-paidan päälle sekä antamaan kaikkeni seuran kannattajien edessä tällä kaudella, sanoo Mustoe lopuksi.

Luoteis-Englannista, Merseyside-joen alueelta kotoisin oleva Mustoe, on nopea laitapuolustaja ja hän on fyysisiltä ominaisuuksiltaan erittäin atleettinen, ja hänellä on hyvät keskitystaidot. Hän on ollut voittamassa Wiganin kanssa Englannin FA Cupia ja pelannut Belgian pääsarjassa yli 40 ottelua. Englannin League One:ssa ja Two:ssa hänellä on kasassa yhteensä yli 60 ottelua.

Jordan on erittäin hyvä pelaaja. Saamme joukkueeseen ominaisuuksiltaan laadukkaan ja kyvyiltään jälleen meidän pelitapaan hyvin sopivan pelaajan. Hän on aktiivisesti hyökkäyspeliin osallistuva laitapuolustaja. Tämän palasen jälkeen meidän joukkueen rakennus on erittäin hyvällä mallilla, kertoo SJK:n päävalmentaja Tommi Kautonen.

Tämän jälkeen rauhoitutaan jouluksi ja tammikuussa, kun jatketaan työn tekoa, jokapäiväisen työn teon kautta analysoidaan ja mietitään, että tarvitaanko joukkueeseen jotain lisää vielä, päättää Kautonen.

SJK:n pelaajat ovat parhaillaan jo joululomalla, mutta joukkue palaa harjoituksiin heti tammikuun alussa. Tammikuussa pelataan harjoitusotteluita, joista tiedotetaan lisää myöhemmin. Tammikuussa alkaa myös Suomen Cupin lohkovaihe ja SJK aloittaa ottelut siinä sunnuntaina 21. tammikuuta kotiottelulla Kakkosessa pelaavaa PKKU:ta vastaan. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja se alkaa klo 17:00.

Jordan Mustoe

Tammikuussa 1991 Englannin Birkenheadissa syntynyt Jordan Mustoe on 26-vuotias ja 180-senttinen laitapuolustaja. Hän on pelannut koko uransa vasemmalla laidalla. Häntä kuvaillaan atleettisesti vahvaksi ja nopeaksi pelaajaksi.

Mustoe on alunperin Liverpool FC:n akatemian kasvatti ja hän vietti kahdeksan vuotta Liverpoolin joukkueissa. Vuonna 2009 hän teki Wiganin kanssa uransa ensimmäisen ammattilaissopimuksen ja teki debyyttinsä 20-vuotiaana FA Cupin ottelussa Hull Citya vastaan tammikuussa 2011. Valioliigassa pelanneen Wiganin managerina toimi tuolloin Roberto Martinez ja hän kehui vuolaasti Mustoeta debyytissään, ja uskoi, että hänellä olevan hyvä tulevaisuus edessään. Hän pääsikin vaihtopenkille asti useissa otteluissa, muun muassa peleissä Arsenalia, Tottenhamia ja Chelseaa vastaan ja pelasi koko ottelun FA Cupissa vuonna 2012 Swindonia vastaan. Debyytti edustusjoukkueen sarjaotteluissa jäi kuitenkin tekemättä ja seuraavien kuukausien aikana hän kävi lainapesteillä, League One:ssa pelanneen Barnetin ja Carlislen riveissä sekä League Two:ssa pelanneen Morecamben riveissä. Näissä pelejä tuli kasaan yhteensä 31 ja Carlislessa syntyi myös debyyttimaali miesten sarjoissa.

Kaudella 2012-2013 hän oli taas mukana Wiganin tuolloin Valioliigassa pelanneessa ykkösjoukkueessa. Hän pelasi joukkueen kahdessa FA Cupin ottelussa ja oli siten kauden päätteeksi mukana juhlimassa Wiganin FA Cupin finaalissa napattua yllätysmestaruutta. Peliaikaa sarjassa ei kuitenkaan tullut vieläkään ja jälleen lyhyet lainapestit tulivat tutuiksi. Hän kävi Buryn, Wycomben ja uudelleen Morecamben riveissä, joissa pelejä tuli kasaan 14. Pelatessaan Wiganin nuorisojoukkueissa, hän kantoi myös joukkueen kapteenin nauhaa.

Lopulta viiden vuoden pesti Wiganissa päättyi elokuussa 2014 ja tuolloin 23-vuotias Mustoe oli vapaa etsimään uutta seuraa. Kaikkiaan Wiganissa hän pelasi ykkösmiehistön kanssa neljä FA Cupin ottelua ja Wiganin reserveissä 43 ottelua, missä syntyi myös yksi maali. Lainapesteiltä kertyi 45 ottelua ja yksi maali. Koko ura tuossa vaiheessa käsitti yhteensä 88 ottelua Englannin sarjoissa ja niissä oli syntynyt kolme maalia.

Vapailla papereilla hän päätyi ensin Skotlannin pääsarjassa pelaavan Partik Thistlen miehistöön ja Mustoe vietti siellä koko pre-seasonin ja pelasi heidän kanssaan harjoitusotteluita. Lopulta Englannin League Twossa pelannut Accrington kiinnitti hänet pelikohtaisella sopimuksella tammikuuhun 2015 asti. Pelejä kertyi kuusi.

Vuonna 2015 hän teki kauden mittaisen sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan KVC Westerlon kanssa. Joukkueen valmentajana oli entinen Englannin Charltonin manageri Bob Peeters. Kausi sujui hyvin ja Mustoen sopimusta jatkettiin elokuuhun 2017 asti.

Toinen kausi Belgiassa lähti seuralta huonommin käyntiin ja valmentaja Bob Peeters sai lopulta potkut marraskuussa 2016. Samalla Mustoen peliaika väheni merkittävästi uuden valmentajan myötä ja viimeinen kokonainen ottelu Belgiassa oli joulukuussa 2016. Tammikuussa virkaa tekevä päävalmentaja Vedran Pelic palkattiin pysyvästi päävalmentajaksi, eikä hän nähnyt Mustoelle käyttöä jatkossa. Pelejä kertyi Belgian pääsarjassa kahdella kaudella yhteensä 47.

Koko peliuralla hän on pelannut yhteensä 135 ottelua eri seuroissa.

Elokuussa 2017 hän haki pelipaikkaa englantilaisseuroista. Grimsbyssa samaan aikaan testissä ollut Skotlannin maajoukkuepuolustaja Paul Dixon vei hänen paikkansa, mutta League Two:ssa pelaava Cheltenham Town tarjosi hänelle testipelin jälkeen sopimusta kaudesta 2017-2018. Sopimusta ei kuitenkaan syntynyt ja nyt hän siirtyy SJK-paitaan vapailla papereilla.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2018.