123 456 7890

Enemmän telakalla kuin kentällä
Seinäjoen Jalkapallokerhon kevättalvi on osoittautumassa moiseksi tuskien taipaleeksi. Sama virsi kaikuu kuin aikaisemminkin, eli pelaajia on miltei enemmän loukkaantuneiden kirjoissa, kuin pelikuntoisina.

Lähtökohdat lauantain harjoitusottelulle FC Kiistoa vastaan eivät ole järin houkuttelevat, saati otolliset. Valmentaja Christoffer Kloolla ei tule oikeastaan olemaan paljonkaan vaikeuksia valita avauskokoonpanoa, sillä torstain treeneissä oli 12 pelikuntoista pelimiestä tarjolla.

Hiukan valoa tunnelin päässä on kuitenkin näkyvissä. Vielä ei ole täyttä varmuutta, onko kyseessä kevätaurinko, vai tavarajuna, mutta jotakin sieltä pilkistää. Teemu Penninkangas ja Christian Sund nimittäin treenaavat jo joukkueen mukana ja kumpikin saattaa yvinkin olla käytössä reilun viikon kuluttua Suomen Cupin 5. kierroksen ottelussa FC Jazzia vastaan.

Sivussa ovat varmuudella myös leikkauspöydällä käyneet Mikael Muurimäki ja Toni Kujala, sekä Jaakko Lampi. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä Mikko Ylihärsilä, Mikko Väänänen ja Kalle Taimikin huilaavat edelleen. Lee Brennan puolestaan on edelleen kotimaassaan.

On aivan selvää, että tällaisessa tilanteessa ei kannata ottaa riskejä vaakalaudalla olevien pelaajien suhteen etenkin kun edessä olisi näillä näkymin kauden ensimmäinen ottelu ulkosalla, Mustasaaren Botniahallin viereisellä tekonurmella.

Joukkueet ovat tällä kaudella pelanneet jo kerran. Wallsport Areenassa kotijoukkue hoiti FC Kiiston varsin kivuttomasti 3-1 (2-0) vieraiden kavennettua lukemat siedettävämmiksi seitsemän minuuttia ennen loppua. Maaleista ottelussa vastasivat Kerhon Matti Lähitie, Petter Meyer ja Miika Asunmaa, sekä vieraiden Hannes Hautala.

Ottelussa on tietenkin mielenkiintoa sen vuoksi, että FC Kiiston vastuuvalmentajana toimii entinen Kerhon luotsi, Esa Haanpää. Vastaa
vasti Kerhon Ville Ylinen on Vaasassa pelatessaan edustanut myös keltapaitoja.

Kerho on tähän mennessä pelannut kahdeksan treenipeliä ja yhden Suomen Cupin ottelun. Tappioita on tullut kolme ja ne kaikki on kärsitty ennalta arvoitavasti Veikkausliigan Jarolle, Viron mestarille FC Floralle ja Allsvenskanin Djurgå;rdens IF:lle. Sen sijaan kaikki oman sarjan tai alempana pelaavat astustajat Kerho on onnistunut voittamaan.

FC Kiisto on tämän vuoden puolella pelannut huomattavasti säästeliäämmin. Haanpään joukot ovat voittaneet Kraftin 3-1, mutta hväinneet Kerhon lisäksi neljästä pelaamastaan ottelusta kaksi muuta GBK:lle ja JBK:lle.

Kerhon tulivoima on talvikauden otteluissa jakautunut melko laajalle rintamalle. Reiluista 20 maalista Miika Asunmaa, Arttu Seppälä ja Petter Meyer ovat kukin tehneet neljä. Jesse Jääskeläinen ja Aki Sipilä ovat maalanneet puolestaan kahdesti viiden pelaajan tehtyä yhden osuman ja vastustaan pistettyä pallon kertaalleen omiin.

FC Kiiston kanssa on vuosien saatossa kohdattu varsin usein niin sarjassa kuin treenipeleissäkin. Yhdeksästä ottelusta Kerho on onnistunut voittamaan vain kaksi, eli tänä talvena ja viime talvena pelatut treenipelit. Sarjassa on pelattu kahdesti tasan ja kahdesti on Kerho hävinnyt maalilla.

Eittämättä luvassa lienee huomattavasti kovempi kamppailu kuin Wallsport Areenassa. On päivänselvää, että FC Kiisto tulee tälläkin kaudella olemaan Kerholle ja monelle muullekin todella vaikea vastustaja. Vaikka “Eski” onkin pyrkinyt viemään joukkueen pelaamista pallollisemmaksi ja rakentavammaksi, fyysiset elementit ovat taatusti edelleen tallella.

Ottelu alkaa Mustasaaressa klo 12.00.

Talvikauden pelit
21.01.2011 Närpes Kraft – SJK 1-5 (0-2)
22.01.2011 FF Jaro – SJK 7-2 (3-1)
28.01.2011 SJK – Vihtavuoren Pamaus 4-0 (2-0)
05.02.2011 SJK – Närpes Kraft 5-0 (2-0)
09.02.2011 SJK – Klubi 04 1-0 (0-0)
11.02.2011 SJK – Djurgå;rdens IF 1-2 (1-0)
13.02.2011 SJK – FC Flora 0-7 (0-2)
25.02.2011 SJK – FC Kiisto 3-1 (2-0)
12.03.2011 VIFK U – SJK 1-3 (1-3)