123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on tehnyt kaksi pelaajasopimusta, kun keskikentän ikiliikkuja Aki Sipilä ja Suomen U17 maajoukkueringissä mukana oleva Emil Lidman kirjoittivat nimet sopimuksiin.

Vuonna 1985 syntyneen Sipilän jatkosopimus on vuoden mittainen ja Sipilä osallistuu myös SJK:n B-junioreiden valmennukseen yhdessä vastuuvalmentajana toimivan Christian Sundin kanssa. Vuonna 1997 syntyneen Lidmanin sopimus on kahden vuoden mittainen. Lidman siirtyi Seinäjoelle jo tänä talvena SJK U19 joukkueen mukaan Käpylän Pallon nuorisojoukkueista.

Me haluamme tänne mukaan nuoria, joilla on tavoitteet jalkapalloilijana korkealla ja Emil on juuri tälläinen pelaaja. Meillä on täällä lahjakkaita nuoria pelaajia jo ennestään ja Emil sopii ryhmään mukaan hienosti. Aki taas on loistava persoona ja pelaaja pelaajien keskuudessa. Nyt hän saa rauhassa aikaa laittaa itsensä taas pelikuntoon. Olen tyytyväinen että molemmat ovat nyt mukana, kommentoi SJK päävalmentaja Simo Valakari sopimuksia.

Simo Valakari saa tutun kaksikon valmennukseensa

Kannattajien suursuosikki Aki Sipilä

Aki Sipilä tuli Seinäjoelle KPV:sta kaudelle 2011 ja on siitä asti edustanut SJK:a, nousten heti kannattajien ja katsojien suursuosikiksi. Silppuri tai Silibundo lempinimellä kutsuttu Sipilä, voitti SJK kannattajaryhmä Kloppien Vuoden Pelaaja palkinnon heti tulokaskaudellaan 2011.

Mies tunnetaan vekkulina joukkuehengen nostajana ja kentällä aina kaikkensa antavana taistelijana. Pelipaikka löytyy keksikentältä ja mies voi pelata niin hyökkäävässä roolissa laidalla, kuin keskikentän keskellä tai jopa puolustavassa roolissa.

Viime kaudella ikävä loukkaantuminen Vantaalla pelatussa PK-35 pelissä, meinasi lopettaa koko uran, mutta mies on nyt päässyt takaisin pelikuntoon. Tällä kaudella hänet tullaan näkemään pääosin Kerho 07:n mukana Kakkosessa, mutta varmasti myös edustusjoukkueessa. Ainakin miehen oma tavoite on taistella mukaan rinkiin.

Tosi hyvä fiilis, että saatiin tämä asia hoitoon, sillä välillä mikään ei ollut varmaa. Taloudellisesti olisi ollut kenties muita parempiakin vaihtoehtoja, mutta halusin alusta asti ehdottomasti jatkaa täällä. Ja kun seurakin halusi minut myös pitää, niin kyllä asiat saatiin järjestymään. Kun tulin mukaan seuraan, lähdettiin nostamaan joukkuetta Kakkosesta Veikkausliigaan ja haluan olla tässä mukana loppuun asti. Olen nauttinut koko sen ajan mitä olen täällä ollut ja tästä on tullut koti minulle. Seinäjokelaisten ihmisten, sekä varsinkin Kloppien tuki on ollut todella tärkeää, kertoo Aki Sipilä tuntemuksistaan.

Oma tavoite on tietenkin edustusjoukkueessa, mutta ensi alkuun pitää saada pelituntumaa Kerhon mukana. Tiedän että edustusjoukkueeseen ei niin vaan kävellä mukaan, mutta olen valmis tekemään töitä sen eteen. Ihan vielä en ole täydessä pelikunnossa, mutta kyllä viimeistään pääsiäisenä KPV:ta vastaan on tavoitteena olla täysillä mukana. Ehkäpä minun pitääkin säästä kauden debyytti siihen otteluun, virnistelee alunperin KPV:ssa uransa aloittanut Sipilä.

Aki Sipilän sopimus kattaa kauden 2014 ja hän toimii myös SJK B-junioreiden valmentajana. Hänen pelinumeronsa tulee olemaan 36.

Aki Sipilä jatkaa uraansa SJK:ssa

Huippulupaava Emil Lidman

SJK päävalmentaja Simo Valakarin tavoin Emil Lidman on Käpylän Pallon kasvatti ja siellä hän oli nimenomaan mukana Valakarin aiemmin valmentamassa KäPa 97 United -akatemiajoukkueessa. Kyseinen joukkue voitti mm. ikäluokassaan Helsinki Cupin ja Kai Pahlman turnauksen, sekä otti hopeaa Nike Premier turnauksessa. Joukkue osallistui myös useisiin kansainvälisiin huipputurnauksiin ympäri Eurooppaa.

Tänä talvena Emil liittyi mukaan SJK U19 joukkueeseen, joka selvitti tiensä SM-karsintasarjan kautta ensi kesän SM-sarjaan. Karsintasarjassa Lidman on iskenyt SJK:lle jo yhden maalinkin.

Tähän mennessä Lidman on edustanut Suomea U16 ja U17 maajoukkueissa ja oli U17 maajoukkueen mukana voittamassa Suomelle Pohjoismaiden Mestaruutta viime kesänä. Edellisen kerran Suomi on voittanut tuon tittelin yli 15 vuotta sitten. Hän on käynyt näytillä myös Englannin FC Brentfordissa.

Pelipaikka löytyy hyökkäyksessä kärkipelaajien takaa tai keskikentän keskustasta hyökkäävän pelintekijän roolissa. Pääosin peliaikaa tulee Kerho 07:n mukana, sekä SM-sarjassa U19 joukkueen kanssa, mutta nuorimies pääsee mukaan treenaamaan edustusjoukkueen kanssa ja debyytti Veikkausliigassakin on siten mahdollista jo alkavalla kaudella. Lidman vaihtoi myös koulun Seinäjoelle ja hän opiskelee nyt yhdessä uusien pelikavereidensa kanssa.

Simo on vanha valmentajani Käpylän Pallosta ja hän on auttanut minua jo paljon urallani. Näen että täällä pystyn kehittymään entistä paremmin jalkapalloilijana ja myös olosuhteet täällä ovat kehittymiseen paremmat kuin Helsingissä. Erittäin hyvillä fiiliksillä olen tullut mukaan, kommentoi Emil Lidman siirtoaan SJK paitaan.

Emil Lidmanin sopimus kattaa kaudet 2014 ja 2015. Hänen pelinumeronsa tulee olemaan 58.

16-vuotias Emil Lidman muutti Seinäjoelle ja haluaa kehittyä SJK:n mukana.