123 456 7890

Ekaa voittoa hakemaan

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa keskiviikkona Pietarsaaren Länsikentälle kauden toiseen vierasotteluunsa tavoitteenaan ottaa seurahistorian ensimmäinen vierasvoitto isäntäseura Jakobstads Bollklubbista. Treenipeleissä JBK on onnistuttu kaatamaan Pietarsaaren Tellushallissa kahdesti, mutta sarjapeleissä tehtävä on kolmella yrityksellä ollut tähän saakka varsinainen mission impossible.

Jos Kerhon onnistuu ottaa tämän kauden sarjapelien neljäs peräkkäinen voitto, on se ensimmäinen kerta seuran historiassa kun joukkue on voittanut neljä ensimmäistä otteluaan kauden alusta laskettuna. Kolmeen on päästy vuonna 2009, mutta nyt olisi mieluisa sauma pistää homma parempaan kuosiin.

Itse asiassa, jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin Kerho ei ole vielä kertaakaan seurahistoriansa aikana voittanut neljää sarjapeliä peräkkäin. Viime kauden päätteeksi toki pelattiin kahdeksan ottelua ilman tappiota, mutta seassa oli nippu tasureita.

Jokaisella aiemmalla kaudella on JBK:n kanssa kyllä pelattu Kakkosen Lohko C:ssä, mutta toistaiseksi ei FF Jaron reservijoukkuetta ole onnistuttu vielä vieraissa kaatamaan. Kolmesta vierasottelusta saldona on kaksi tasapeliä ja yksi tappio.

Viime kaudella Kerho esitti ihan mukavan takaa-ajon oltuaan kaksi maalia tappiolla, mutta silti 2-2 -tasapeli kismitti pelillisen hallinnan jälkeen. Maaleista muuten tuossa kamppailussa vastasi poikkeuksellisesti topparikaksikko Petri Niemi-Tiitus Lehtinen. Nyt olisi mitä mainioin paikka kirjoittaa historiankirjan sivuja uusiksi.

Kausi on alkanut Kerholta siinä mielessä aivan toiveiden ja haaveiden mukaisesti, että joukkue on voittanut kaikki kolme pelaamaansa ottelua, eikä ole päästänyt niissä vielä ainuttakaan maalia omiin.

Kaksi ensimmäistä hiukan nihkeämpää 1-0 -voittoa saivat seurakseen murskaavan 6-0-voiton SC Riverballista lauantaina erittäin vahvan toisen jakson esityksen myötä. Silloin nähtiin vihdoinkin se, mihin Kerho kykenee kun luotuja paikkoja hyödynnetään paremmalla prosentilla. Maalinteosta vastasivat kolme osumaa viimeistelleen Petter Meyerin lisäksi kippari Chris Cleaver, avausmaalin iskenyt Tiitus Lehtinen, sekä mainion ottelun pelannut Lee Brennan.

Sarjataulukossa Kerho on yksinään piikkipaikalla kolmen kierroksen jälkeen muiden joukkueiden pelattua jo nyt melko aktiivisesti ristiin. Sunnuntaina toiseksi viimeinen puhtaanpelin joukkue, PK-37, hävisi FC YPA:n haettua pinnat Iisalmesta. JBK puolestaan on sarjan tyvipäässä.

Pietarsaarelaiset nuorukaiset ovat saalistaneet kauden alussa yhden pisteen pelattuaan sarjan avauksessa tasapelin Warkaus JK:n vieraana. Sitä seurasi maalin kotitappio FC Kiistolle lukemin 2-1 ja maalin vierastappio TP-47:lle samoin numeroin.

JBK muodostuu hyvin pitkälle FF Jarossa viime kaudella SM-mitalin B-junnuissa napanneista pelaajista. Monen pelaajan tavoin valmentaja Jukka Karjalainen siirtyi Jaron B-junnuista viemään reservijoukkuetta eteenpäin. Varsinkin nuoreen Iidle Elmiin kannattaa kiinnittää huomiota. Voi olla, ettei toinen supertalentti, Simon Skrabb, kentällä ole, sillä nuorukainen on päässyt jo esiintymään liigassa onnistuen jopa maalinteossa.

Tietenkin JBK on siinä mielessä hankala vastustaja, että koskaan ei tiedä, ketä joukkueeseen tulee FF Jaron liigaryhmästä. Niinpä onkin vaikea sanoa, millaista nippua vastaan keskiviikkona isketään.

Kerhon maalivahti, Luis Fernando, on pitänyt siis oman maalinsa koskemattomana jo 270 minuuttia. Kakkosen 42:sta joukkueesta Kerho on ainoa, joka ei ole vielä päästänyt maaliakaan omiin. Lisäksi vain Ilves, Å;IFK, Klubi 04 ja oman lohkon FC Santa Claus ovat kyenneet tekemään enemmän maaleja kuin Kerho.

Kolmesta ensimmäisestä pelistään kaikki kolme ovat voittaneet vain Klubi 04 ja Kerho, jotka muuten talvella kohtasivat treenimatsissa Kerhon voittaessa 1-0.

Jo nyt on aivan varmaa, että Kerhon kokoonpanoon tulee ainakin yksi muutos, sillä Aki Sipilä katseli varoitusta SC Riverballia vastaan. Varoitus oli “Silppurille” jo neljäs, koska mukaan laskettiin kaksi Sumen Cupissa tullutta lappua. Tosin varoitus, jonka Sipilä sai oli kyllä harmillinen. Joensuulaisten pelaaja antoi vaparin liikkuvaan palloon ja potkaisi sen pois päin kävelleen Sipilän jalkoihin tilanteessa, jossa tämä ei voinut edes nähdä pallon olevan tulossa.

Joka tapauksessa se meinaa sitten sitä, että vasemmalle laidalle on keksittävä uusi vaihtoehto. Ei sen sinällään pitäisi vaikeaa olla, koska maanantaina reservien riveissä tunnin peliaikaa hakenut Mikko Väänänen vapautui pelikiellosta. Myös Mikael Muurimäki on potentiaalinen avauksen pelaaja, mikäli muiden pelipaikkoja hiukan muokataan. No, onneksi nämä ovat valmentaja Christoffer Kloon päänsärkyjä.

Petter Meyerin hattutemppu oli muuten ensimmäinen laatuaan sitten 22.8.2009, jolloin “Mikki” Muurimäki tulitti kolme osumaa FC Santa Clausin verkkoon. Nyt kun “Petsku” on hanat avannut, toivotaa, ettei niitä tarvitse sulkea koko kaudella.

Kolmessa pelissä on ollut jaossa yhteensä 18 Veikkausraadin jakamaa tähteä. Näistä Kerhon pelaajat ovat ottaneet nimiinsä 15. Eniten sakaraisia on Aki Sipilällä, jonka tilillä on kuusi taivaankappaletta.

Kerholta ovat keskiviikon kamppailusta siis varmuudella sivussa pelikieltoaan sovittava Aki Sipilä, Miika Asunmaa, Jesse Jääskeläinen, Toni Kujala, sekä mitä luultavimmin edelleen myös Haukiputaalla uudelleen loukkaantunut Matti Lähitie. Jaakko Lampihan oli jo lauantaina penkillä edustuksen pelissä, mutta voisi ajatella, että vielä on liian aikaista hakea minuutteja Kakkosesta yhden viikon pallotreenien jälkeen.

Kolmelle Kerhon pelaajalla reissu Pietarsaareen on paluu todella tuttuun ympäristöön. Sekä Petter Meyer, Chris Cleaver, että Mikael Muurimäki ovat nimittäin pelanneet FF Jaron väreissä Veikkausliigaa. Meyer oli toissa kaudella FF Jaron paras maalintekijä “Mikin” ja Chrisin oltua punakoneen puvussa aiemmin.

Ottelu alkaa Pietarsaaren Länsikentän tekonurmella keskiviikkoiltana klo 18.30. Ei muuta kuin mukaan ja matkaan kannustamaan Kerho kauden neljänteen voittoon.

Kerhon maalit

3 Petter Meyer
2 Chris Cleaver
1 Lee Brennan
1 Tiitus Lehtinen
1 Aki Sipilä

Kerhon Veikkaustähdet

6 Aki Sipilä
4 Petter Meyer
3 Lee Brennan
2 Chris Cleaver