123 456 7890

Ei yhtään hukkaan heitettävää päivää – SJK:n päävalmentajan tervehdys

Tulevana talvena tapahtuu todella paljon.

Ja vaikka tuntuu että tässä on ihan mielettömästi vielä aikaa kunnes uusi kausi alkaa, olemme huomanneet aiemmilta vuosilta, että aika menee todella nopeasti. Joulukuu menee todella nopeasti, joulun omatoiminen harjoittelujakso siinä välissä ja tammikuussa kun jatketaan, tuntuu vieläkin että tässä on paljon aikaa. Sitten yhtäkkiä olemmekin maalis-huhtikuun lopulla ja kausi alkaa.

Siksi onkin tärkeää muistaa, että meillä ei ole yhtään päivää hukattavaksi. Jokainen harjoitus merkkaa. Pelaajat jotka eivät ole vielä täällä, heillä on todella tarkat omatoimiset harjoitusohjelmat. Pelaajat jotka ovat jo nyt täällä, saavat vedettyä hyvät kolme viikkoa yhdessä. Ja kun aloitamme tammikuussa, on enää 12 viikkoa kauden alkuun.

Aina puhutaan että Suomessa on pitkä talvi, mutta Euroopassa joissain paikoissa pre-season kestää noin kahdeksan viikkoa. Me emme siis ole enää kaukana siitä mallista. Ja se mitä olenkin halunnut muuttaa talviharjoittelun osalta, on että olisimme periaatteessa heti valmiita pelaamaan. Eli että ei ole enää perinteisiä peruskuntokausi yksi ja -kaksi malleja. Vaan harjoittelemme siten että ihan koska tahansa kausi alkaisikin, me pystymme heti alkaa pelamaan.

Tottakai kilpailulliset pelit kauden aikana, joissa on paine mukana, vie peliä eteenpäin. Mutta emme lähde sillä ajatuksella että olisimme valmiita vasta silloin. Ei, meidän pitää olla heti valmiita. Ihan sama koska pelaamme, meidän pelin täytyy olla siihen peliin niin hyvin valmiina kuin vain pystymme. Ja uskonkin että vain sillä tavalla me viemme meidän pelaamista ja meidän pelaajia eteenpäin.

Eli emme junnaa koko talvea paikallamme ja ole vasta sitten valmiina kun pelit alkaa. Silloin ensimmäiseen peliin kohdistuisi valtavat odotukset ja paineet. Jos siinä tulisikin pettymys, alkaisi sitä helposti ajattelemaan; mitä me olemme koko talven oikein tehneet, kun pelit ei kulje vaikka niiden piti kulkea silloin kun tosipelit alkaa?

Siksi on todella tärkeää, että olemme tietynlaisessa pelivalmiudessa koko ajan. Pelaajat pysyy siten paljon terävempinä, samoin me valmentajat pysymme terävempinä. Se rytmittää koko harjoittelun paljon paremmin. Tämä ei ole sellaista urheilua, että kuntohuippu olisi yhdessä kisassa kesällä. Ei, sinun tulee olla kunnossa sen kahdeksan tai yhdeksän kuukautta ja pystyä pelaamaan aina sillä samalla tasolla.

Helmikuu on meidän aktiivisin pelikuukausi. Silloin alkaa Liigacup ja silloin pelaamme parhaimmillaan jopa kahta peliä viikossa. Siten valmistaudumme samalla kesän otteluruuhkiin.

Ja Liigacupissa kuitenkin pelataan jo pokaalista. Se oli hienoa voittaa viime kaudella ja olisi hienoa voittaa se uudestaan. Vaikka monet vähätteleekin Liigacupia ja sanoo että se on vain harjoitusturnaus, me emme harjoittele niissä peleissä. Ne ovat hyviä ja merkityksellisiä otteluita.

Viime vuonna tähän samaan aikaan, meillä oli numerollisesti hieman suurempi pelaajarinki. Tietenkin sitä aina miettii loukaantumisia ja muita asioita joiden takia tarvitaan isomaa rinkiä. Mutta tämä on ollut tänä vuonna tarkoituksellinen linjanveto. Halusimme tiivistää edustusjoukkueen rinkiä, sillä olemme nyt pari vuotta pyörittäneet tätä hommaa ja olemme nähneet mitä se vaatii. Nyt me tiedämme että pystymme rakentamaan joukkueen näin ja tämä on siten tietoinen valinta.

Kerho 07:n osalta teemme myös harkitun nuorennusleikkauksen ja joukkueesta tulee Akatemia. Haluamme ajaa sisään omia junioreita, jotka joutuvat nyt kantamaan joukkuetta todella kovassa miesten Kakkosdivisioonan Pohjoislohkossa. Eli siitä tulee mahdollisuuksien ja haasteiden kausi nuorille pelaajille. Se on ainoa keino millä me pystymme ajamaan omia pelaajia edustusjoukkueeseen.

Tottakai kevät on vielä pitkä ja uusia pelaajiakin tulee. Heitä tulee edustusjoukkueeseen ja heitä tulee myös Kerho 07:aan. Mutta toivon että nämä meidän nuoret pelaajat ottavat tämän hienon mahdollisuuden, lyövät kaikkensa peliin ja taistelevat sen eteen.

Edustusjoukkueeseen me joka tapauksessa etsimme aina uusia pelaajia – pelaajia jotka tuovat joukkueeseen jotain ja joilla on jotain lisäarvoa meidän joukkueelle.

Tulkaa katsomaan talvella pelejämme.
Niin ja hyvää joulun aikaa sekä vuodenvaihdetta koko SJK väelle.

Simo Valakari
SJK:n päävalmentaja