123 456 7890

SJK Akatemian reissu Kouvolaan jäi pisteittä, kun isäntäjoukkue voitti maali-iloittelun 4-2 lukemin. Pelissä nähtiin peräti kolme rangaistuspotkumaalia, joista kaksi tuli kotijoukkueelle. SJK Akatemian kahdesta maalista vastasi Jeremiah Streng, joka on myös joukkueen paras maalintekijä Ykkösessä neljällä maalillaan. SJK Akatemia ei ole vielä kuitenkaan ottanut pistettäkään vierasotteluistaan. Tänään heikko ensimmäinen puolituntinen pilasi mahdollisuudet. SJK Akatemian seuraava ottelu pelataan OmSp Stadionilla ensi viikon sunnuntaina 30.8. klo 17:00. Silloin vieraaksi saapuu AC Kajaani. Ottelun liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

4-2 82 min Jeremiah Streng

MYPA aloitti ottelun hyvin ja se sai muutaman kulmapotkun sekä yhden vapaapotkun vaarallisesta paikasta. Kertaalleen pallo kävi lähes maaliviivalla, mutta Mehdi El Moutacim torjui.

12.minuutin kohdalla MYPA kuitenkin sai pallon maaliin asti. Belgialainen Ismael Mekhalfa ampui komeasti kuudentoista alueen ulkopuolelta ja pallo kiersi hyvin takakulmaan. Seuraava maali tuli kymmenen minuutin päästä, kun MYPA sai keskityksen oikealta laidalta aivan maalin eteen. Siellä Jussi-Pekka Rämä voitti kaksinkamppailussa SJK-puolustaja Joona Lautamajan ja sijoitti puskulla pallon takakulmaan.

28.minuutilla MYPA sai rangaistuspotkun, kun erotuomari näki SJK Akatemian Valtteri Olsbon rikkoneen boksissa selkäpuolelta. Olsbo oli saada tilanteesta myös toisen keltaisensa, mutta erotuomari säästi hänet puhuttelulla. Siitä Juuso Laitinen upotti pallon kovaa aivan tolpan juureen. El Moutacim oli hyvin mukana, mutta ei voinut tarkalle vedolle mitään.

Kolmannen maalin jälkeen SJK Akatemian valmentaja herätteli joukkuetta kahdella vaihdolla, kun kortin saanut Olbo ja Arjanit Krasniqi tulivat vaihtoon. Tilalle juoksi Onni Heinonen ja Juuso Takanen. Heinonen meni samalla oikealle pakiksi ja Sami Sipola vaihtoi vasemmalle puolelle.

Vaihto tuottikin heti tulosta, kun SJK Akatemia sai pallohallinnan ja Sipola pääsi hyökkäämään kertaalleen aina MYPA:n boksiin saakka. MYPA-puolustus kuitenkin hyvin blokkasi kaikki syöttösuunnat ja tilanne kuivui kasaan. Ja heti edellisen jälkeen Sipola pääsi lähes identtisesti boksiin. Nyt syöttö löysi Omar Adawin takaviistosta. Hänen vetonsa pomppasi puolustajasta oikealla odottaneelle Jyri Kiurulle. Hänen vetonsa kuitenkin suuntautui yli maalin. Tauolle mentiin 3-0 tilanteessa.

Toisen puoliajan alun jatkettiin SJK Akatemian pallohallinnalla, kun MYPA sai keskittyä puolustamaan johtoaan ja iskemään vastaan.

Ottelun avausmaalin tehnyt Mekhalfa oli viedä MYPA:n jo 4-0 johtoon 54.minuutin kohdalla, saatuaan vastahyökkäyksessä hyvän syötön linjan taakse Anttoni Huttuselta. Mehdi El Moutacim kuitenkin torjui, mutta MYPA sai vielä jatkoa tilanteelleen. Lopulta pallo päädystä yli.

57.minuutilla MYPA sai pallon ensin tolppaan ja siitä maaliviivalle, missä Joona Lautamaja siivosi sen viime hetkellä pois. Jatkotilanteesta kuitenkin Lautamaja joutui rikkomaan Rämää boksissa ja pallo toistamiseen pilkulle. Jälleen pallon taakse Juuso Laitinen ja pallo verkkoon.

64. minuutilla Jyri Kiuru kiersi hyvin keskelle ja hänen komea veto alueen ulkopuolelta kilahti ylärimaan. Pallo pomppasi siitä takaisin pelattavaksi boksiin ja MYPA pelaaja kaatoi sekä Kiurun että Strengin ja Antamo osoitti pilkkua. Streng pallon taakse ja pallo verkkoon. Maali oli Strengin kolmas Ykkösessä tällä kaudella.

71. minuutilla Streng oli saada pallon maaliin keskiviivalta, kun MYPA syötti suoraan hänelle keskiympyrän tienoille pallon. Streng koitti heti nostaa palloa maaliin ja MYPA-maalivahdilla oli vaikeuksia sen torjumisessa. Tilanteesta tuloksena vain kulma.

Streng pääsi tekemään toisen maalinsa 82. minuutin kohdalla, kun hänelle pelattiin pallo aivan boksin rajalle. Streng kääntyi hienosti ja veti kovaa alueen ulkopuolelta. Pallo upposi alakulmaan. Maalintekijän maali ja Strengille kauden neljäs osuma Ykkösessä.

88. minuutilla Kaarlo Rintamäki keskitti hyvin maalille oikealta ja MYPA-puolustus siivosi pallon alaspäin. Siellä oli kuitenkin Sami Sipola, joka veti samantien kovaa ja matalana kohti maalia. MYPA-maalivahti sai pallon vaivoin kiinni maaliviivan tuntumassa.

Vielä ottelun viimeisillä minuuteilla, SJK Akatemia sai tilanteita ja oli kaventaa ottelun, mutta lopulta ottelu päättyi ja kotijoukkue voitti 4-2.

SJK Akatemia: Mehdi El Moutacim MV, Joona Lautamaja, Joel Laitinen (80’ Kaarlo Rintamäki), Valtteri Olsbo (33’ Onni Heinonen), Sami Sipola, Arttu Aromaa, Arjanit Krasniqi (33’ Juuso Takanen), Omar Adawi (63’ Georg Westerlund), Jyri Kiuru, Kuutti Matila (63’ Oskar Pihlaja) ja Jeremiah Streng.