123 456 7890

SJK joutui jälleen pettymään vierasottelussa, kun IFK Mariehamn onnistui 77 minuutin kaukolaukauksella ottamaan 1-0 voiton. Ensimmäisellä puoliajalla SJK hallitsi peliä lähes täysin ja sai pari hyvää maalipaikkaakin, mutta kun maalia ei tullut, mentiin tauolle maalittomassa tasatilanteessa. Toinen puolisko oli kokonaisuudessaan sekavaa molemmilta joukkueita, eikä kumpikaan onnistunut luomaan maalintekopaikkoja. Lopulta IFK Mariehamn voitti pallon laidassa keskialueella ja pelasi sen keskelle. Sieltä IFK-pelaaja laukoi kaukaa, jopa 30 metristä, mutta veto oli tarkka ja osui aivan maalitolpan juureen. SJK:n lopun painostus jäi hengettömäksi ja siten pisteet jäivät saarelle. SJK:n uusista pelaajista mukana oli avauksesta lähtien Peter Opiyo ja Denys Oliynyk tuli sisään toisella puoliskolla vaihdosta. Winchesterin pelilupa ei ollut vielä tullut. Mukana ollut kaksikko näytti pirteältä, mutta vielä oli luonnollisesti hieman hakemista yhteispelissä muiden SJK:n pelaajien kanssa. Seuraavaan otteluun on hieman alle viikko, kun SJK isännöi perjantaina 3.8. klo 20:00 pelattavassa Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuraa OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.

IFK Mariehamn – SJK 1-0 (0-0)
1-0 77 min Amin Nazari

SJK aloitti ottelun todella hyvin ja se sai ensimmäisen tilanteen rakenneltua jo aivan alkuminuuteilla. Emile Paul Tendeng pelattiin boksiin ja miehen veto kohti etukulmaa, meni vain muutamia senttejä ohi.

Kymmenennen peliminuutin kohdilla SJK sai useamman maalipaikan erikoistilanteista ja kertaalleen Vahid Hambo pelattiin vapaaksi linjan taakse. Harmillisesti kuitenkin avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä.

SJK piti koko ensimmäisen puoliskon pallohallinnan itsellään ja vaikka IFK Mariehamn puolustikin tiukasti vastahyökkäyksiin luottaen, sai SJK pelattua muutaman kerran hyvin kotijoukkueen muodon sisään. Silti tauolle mentiin 0-0 tilanteessa. Tässä vaiheessa näytti että SJK:n voitto on selvästi lähempänä.

Tauon jälkeen kentällä nähtiin kuitenkin kaksi melko passiivista joukkuetta ja tuntui että tasapeli kelpaisi enemmän kuin voiton hakeminen riskillä. Peli oli sekavaa, eikä tilanteita nähty.

50 minuutin pelin jälkeen Aristote Mboma loukkasi itseään ja jäi kentän pintaan seuraavassa pelikatkossa. Hänen tilalleen otettiin uusi SJK-pelaaja Denys Oliynyk.

Maalitilanteita ei nähty edelleenkään ja peli eteni jo kohti loppua. 76. minuutilla IFK Mariehamn sai kulmapotkun, joka kuivui kokoon kotijoukkueen rikkeen vuoksi. SJK sai vapaapotkun ja se pelattiin omalta maalilta oikeaan laitaan. Siellä pallo menetettiin keskiviivan kohdalla ja IFK pelasi sen nopeasti kerkelle Amin Nazarille. Nazari kääntyi ja laukoi heti. Veto lähti ehkä noin 30 metrin etäisyydeltä ja se upposi aivan tolpan juureen ja SJK:n maaliin. Jesse Öst oli maalissa voimaton.

Maalin jälkeen IFK vetäytyi entistä alemmaksi omalle alueelle ja SJK sai pienen paineen heidän maalilleen. Se oli kuitenkin melko hengetöntä ja liike ylhäältä puuttui. SJK ei ollut vaarallinen ja vielä lopussa alkanut kaatosade vei lopunkin terän pelistä.

Kotijoukkue nappasi elintärkeän voiton ja nousi vain pisteen päähän SJK:n taakse. Samalla viimeisenä oleva PS Kemi onnistui yllättämään KuPS:n kotonaan ja sarjassa neljän viimeisenä olevan joukkueen tilanne tasoittui. SJK on edelleen yhdeksäntenä, mutta IFK Mariehamn on nyt pisteen päässä takana ja yhden pelin vähemmän pelanneena. TPS on kolmen pisteen päässä ja merkittävästi heikommalla maalierolla, mutta yhden pelin vähemmän pelanneena kuin SJK. Jos TPS voittaa rästiottelunsa, nousisi se tasapisteisiin SJK:n kanssa, mutta maaliero on SJK:n puolella. PS Kemi on pelannut yhtä monta ottelua kuin SJK ja se on neljän pisteen päässä viimeisenä. Ensi viikolla SJK:n pitää ottaa pisteitä derbyistä, jos se mielii pysyä poissa tippujan tai karsijan paikalta.

Maarianhamina sai toisella puoliskolla hyvän paineen heti alusta alkaen, eikä me saatu sitä oikein purettua. Ei saatu oikein sitä pallohallintaa takaisin mitä meillä oli ensimmäisellä puoliajalla. Vaikea toinen puoliaika ja sitten päästettiin se yksi maalikin siinä. Paljon tuli alakerrassa palloa. Meidän piti siitä keskeltä päästä läpi, mutta ei oikein onnistunut tänään, eikä saatu hallinnasta huolimatta paikkojakaan. IFK puolusti tosi tiiviisti ja toisella jaksolla heillä oli hyvä paine, jossa saivat aika vapaasti keskittelemään meidän boksiin. Saivat siitä vähän vaarallisia tilanteita, joten ihan hyvä joukkue on IFK. Nyt luodaan ensi viikolla hyvä draivi joukkueeseen, kun päästään takaisin OmaSp Stadionille. Treenataan hyvin viikko ja sitten lähdetään voittamaan Vepsu, sanoi SJK:n puolustuksessa täydet minuutit raatanut Ville Tikkanen ISTV:n haastattelussa ottelun jälkeen.

SJK: Jesse Öst MV, Joel Mero, Richie Dorman, Anders Bååth, Johannes Laaksonen, Vahid Hambo, Jordan Mustoe, Ville Tikkanen, Peter Opiyo, Emile Paul Tendeng (77’ Maximo Tolonen) ja Aristote Mboma (52’ Denys Oliynyk).

Ottelun videokooste Ruutu+ palvelussa

SJK:n kaksi seuraavaa ottelua on molemmat Pohjanmaan derbyjä Vaasan Palloseuraa vastaan. Ensimmäinen derby pelataan ensi perjantaina 3.8. klo 20:00 OmaSp Stadionilla ja toinen viikon päästä lauantaina 11.8. klo 17:00 Vaasan Elisa Stadionilla. Seinäjoen peliin ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa arkisin klo 9-16. Seinäjoella paikalle saapuvat vaasalaiskannattajat sijoitetaan kaikki Itäpäätyyn ja sinne liput myy VPS omissa kanavissaan. Vaasassa taas kaikki Seinäjoelta tulevat kannattajat sijoittuvat Elisa Stadionin kaupunginpuoleiseen päätyyn ja sinne myydään liput omien kanavien kautta. Lipunmyyntilinkistä ja peliin järjestettävistä bussikuljetuksista, tiedotetaan lisää myöhemmin.