123 456 7890

Ei oikeasti olisi uskonut

Kun Kakkosen Lohko C:ssä on kahdeksan ottelua pelaamatta, johtaa Kerho sarjaa ilman ainuttakaan tappiota. Tilillä on jo 16 voittoa ja vaivaiset kaksi tasapeliä. Eipä oikeasti olisi uskonut, että elokuun alkuviikolla kirjoittelisi tällaista.

Kyllähän se tiedossa oli, että joukkue on hyvä. Silti kovin harvoin kaikki napsahtaa niin hyvin kohdalleen kuin nyt on tapahtunut. Siis harvoin joukkueen uudelleenrakentaminen, uusi valmennus, uusi pelisysteemi ja kaikki muukin toimii näin hyvin alusta saakka.

Usein joukkueen rakentamiseen voi mennä vuosiakin, eikä tulos ole silti toivottu. Siitäkin löytyy monia esimerkkejä, niin läheltä kuin kaukaakin. Niin omasta sarjastamme kuin maailman huipultakin.

Monet asiat ovat pienestä kiinni. Joukkueen yhteenhitsautuminen vie toisinaan pidempään, toisinaan se onnistuu upeasti lyhyemmässäkin ajassa.

Ennen kauden alkua Kerhon niskaan heitettiin kaikki mahdolliset paineet, eikä tilanne ole siitä juuri muuksi muuttunut. Asiantuntevan pelilehden mukaan “SJK on ylikylä”. No tuota noin. Onhan imartelevaa lukea moisia kommentteja, mutta ei se ehkä ihan niin ole.

Tähän mennessä todella helppoja pelejä on ollut harvakseltaan, todella vaikeita sitäkin useammin. Itse asiassa vaikeita pelejä on ollut sangen usein. Miltei viikosta toiseen.

Juuri siitä syystä kukaan ei taatusti uskaltanut kuvitella, että Kerho porskuttaisia tässä vaiheessa niin mainiosti ja vahvasti kuin nyt on tapahtunut.

Olennaista on myös se, että kukaan ei ole unohtanut sitä tosiasiaa, että loppupeleissä voi käydä vaikka niin, että joukkue pelaa 30 ottelua ilman tappiota, eikä nouse Ykköseen.

Samaan aikaan kun tämä asia on tiedostettu varsin hyvin, on tiedostettu myös se, että joukkue ei saa tyytyä keskikenrtaisuuteen. Niinpä kritiikkiä on tullut ja tulee jatkossakin. Sitä tulee eri asioista niin kentällä tapahtuvien juttujen suhteen kuin kentän ulkopuolisten asioidenkin suhteen.

Kaikki voivat kuitenkin levätä yöunensa huolettomin mielin, sillä kaikkien asioiden suhteen pyritään parempaan suoritukseen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Jokaisella sektorilla on kohennettavaa, siitä ei ole epäilystäkään. Ellei näin olisi, joukkuehan pelaisi ihan jossakin muualla kuin Kakkosessa.

Jotain on kuitenkin eittämättä tehty oikein. Niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Eilisen ottelun yleisömäärä, 1185 katsojaa, oli ihan hyvä Kakkoseen. “Ihan hyvä” voi kuulostaa monen korvaan hiukan ylimieliseltä kommentilta, mutta sellaiseksi sitä ei ole tarkoitettu.

On todella aivan huikean loistava juttu, että jalkapalloväki on palannut Seinäjoen Keskuskentän lehtereille samaan tyyliin kuin se nähtiin siellä kahden Kerhon perustajajäsenen, Sepsi-78:n ja TP-Seinäjoen, parhaina päivinä.

Kerhon ottelusta on kasvanut tapahtuma. Väkeä on ollut jo kahdeksan kertaa yli tonnin. Keskiarvo on Kakkosen otteluiden osalta jo lähellä tonnia ja kaikki ulkokentillä pelattujen otteluiden keskiarvo on jo yli 1100 katsojaa. Tähän mennessä ukosalla katsojia on käynyt Kerhon otteluissa jo yli 13 000. Se on ihan mellevä lukema.

Keskuskenttä asettaa haasteita oheistoiminnoille. Niihin haasteisiin tartutaan jatkossa entistäkin innokkaammin sillä Kerhon leirissä halutaan tarjota yleisölle kiehtovia ja mukavia kokemuksia. Niitä halutaan tarjota hyvän jalkapallon ja viihtyisän ottelutapahtuman muodossa.

Kerhon voitto FC YPA:sta tarkoitti sitä, että nyt on pelattu 26 ottelua peräkkäin ilman tappiota kun mukaan huomioidaan viime kauden kahdeksan viimeistä kamppailua. Se on yhtä paljon kuin yksi täysi kausi.

Joskus pentuna kun jalkapalloa tuli telkkarista vain satunnaisian Englannin liigan lähetyksinä ja mustavalkoisina kokemuksina lauantaisin, Nottingham Forest, pelasi kauden verran otteluita peräkkäin ilman tappioita. Silloin kausi kesti Englannissa 42 matsin verran.

Moiseen on melkoisesti Kerholla matkaa, mutta Suomen mittakaavassa saavutus on jo nyt ihan kiva. Varmasti vastaavia tappiottomien otteluiden putkia on olemassa muillakin seuroilla, joten ei siitä sen isompaa numeroa kannata tehdä.

Jos käy niin onnellisesti, että Kerho selviää Napapiiriltäkin ilman tappiota ensi viikonloppuna, tulee silloin täyteen 364 päivää edellisestä Kakkosessa kärsitystä tappiosta. Miten mieluisaa olisikaan, jos trendi jatkuisi samanlaisena ihan tappiin saakka.

Vaikka piikkejä on tullut matkan varrella jos jostakin suunnasta, se vain tarkoittaa sitä, että “kateus ansaitaan, sääliä saa ilmankin”.

Minkäänasteiseen ylimielisyyteen ei todellakaan ole varaa, vaikka Christoffer Kloon ja Max Peltosen suojatit ovatkin pelanneet menestyksellisesti tähän saakka. Nöyryys työnteossa on säilynyt varsin hyvin, eikä tarvitse olla millään tavalla yllättynyt, että näin on. Chris Cleaver joukkueen kapteenina osaa tarvittaessa antaa kohtalaisen suoraa palautetta kenelle tahansa pelikaverilleen, jos tarve vaatii.

“Kyöstillä” on sen verran kilometrejä takanaan jalkapalloareenoilla, että hänen sanojaan on syytä kuunnella ja kuunnella tarkkaan.

Kotiotteluita on jäljellä lohkossa kolme ja toivon mukaan viisi. Erinomainen tilaisuus nostaa Kakkosen otteluidenkin keskiarvo tonniin, muuten….

Keskuskentällä nähdään…