123 456 7890

Suomen poikamaajoukkuepelaajat Eero Lamberg ja Topias Helle siirtyvät SJK:n joukkueisiin. Lambergin kohdalla SJK ja HJS-pääsivät yhteisymmärrykseen pelaajasiirrosta. Lamberg aloittaa samalla opiskelun Seinäjoella Sedu:n oppilaitoksessa. Helle siirtyy Seinäjoelle Lahden Reippaasta vapaalla siirrolla ja aloittaa SJK-vetoisessa jalkapallolukiossa Kuortaneella. Molemmat ovat vapaita edustamaan SJK:n akatemiajoukkueita heti.

Vuonna 2004 Hattulassa syntynyt Eero Lamberg on pelipaikaltaan vasemman laidan hyökkäävä pelaaja tai hyökkääjä. Hän on alun perin Parolan Visan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kasvatti, mutta siirtyi C-ikäisenä HJK:n juniorijoukkueisiin, missä voitti ikäluokan Suomen mestaruuden vuoden 2018 Kai Pahlman-turnauksessa. HJK:sta Lamberg palasi takaisin HJS:n riveihin, ja pelasi miesten Kakkosessa kausilla 2020 ja 2021 yhteensä 35 ottelua, tehden niissä neljä maalia. Lamberg pelasi myös Suomen U16-maajoukkueessa, ja on käynyt antamassa näyttöjä Italian pääsarjajoukkue Atalantalle.

Siirryn SJK-paitaan tosi hyvillä fiiliksillä. Uskon tämän olevan oikea paikka kehityksen kannalta, sillä täällä on hyvät valmentajat ja puitteet kunnossa. Siirryn samalla Kakkosesta Ykköseen, joten tämä on hyvä haaste ja iso steppi urallani, sanoo Eero Lamberg.

Eero tuli mukaamme ensimmäisen kerran jo joulukuussa ja hänestä huomasi, että hän on erinomainen nuori pelaaja. Tiesimme, että haluamme hänet tänne ja pystymme auttamaan häntä kehittymään täällä. Hän on pelaaja, joka haluaa kehittyä, haluaa oppia ja oppii kuulemastaan nopeasti. Uskon, että vaikka hän on jo nyt hyvä nuori pelaaja, niin hänen määrätietoisuutensa ja työmoraalinsa myötä, hänellä on potentiaalia kehittyä huippupelaajaksi seurallemme, sanoo SJK Akatemian johtaja Brian Page. 

Kokonaisuutena, näiden molempien pelaajien kiinnitykset näyttävät jälleen kerran, mitä me haluamme täällä tehdä ja millaiseksi seuraksi haluamme kehittyä, Page päättää.

Vuonna 2005 Lahdessa syntynyt Topias Helle on Lahden Reippaan ja FC Lahden kasvatti, jonka pelipaikka on keskikentän keskustassa. Helle oli mukana Suomen U16-maajoukkueessa, joka leireili Kuortaneella kesällä 2020 ja pelasi tuolloin SJK:n B-nuoria vastaan OmaSp Stadionilla. Hän on pelannut Reippaan kaikkien juniori-ikäluokkien lisäksi FC Lahden A-nuorissa. Viime kaudella Helle pelasi Reippaan mukana B-nuorten SM-sarjaa, missä syntyi myös kaksi maalia. Helle pelasi myös A-nuorten SM-sarjassa yhden ottelun. Jalkapallon pelaamisen ohella Helle on monipuolinen urheilija myös muissa lajeissa.

Tämä tuntui heti hyvältä paikalta. Varsinkin treeniolosuhteet ovat hyvät, ja kaikki valmentajat tuntuvat tosi osaavilta. Uuteen lukioon tottuminen Kuortaneella vie oman aikansa, mutta hyvillä mielin myös sinne, sillä koulu on aina sujunut hyvin, sanoo Topias Helle. 

Topias pääsee meidän kanssamme harjoittelemaan ja opiskelemaan hyvissä olosuhteissa, ja urheiluun sopivissa aikatauluissa – laadukkaassa urheilijan arjessa. Se on myös syy miksi hän tänne halusi. Meille hän tuo joukkueeseen lisää kilpailua, ja nostaa sitä myöden tasoa joukkueissamme entisestään, sanoo SJK:n jalkapallolukion johtaja Arttu Aromaa. 

SJK vetoinen jalkapallolukio yhdessä Kuortaneen Urheilulukion kanssa, on myös mukana normaalissa kevään yhteishaussa. Yhteishaku aika on tänä vuonna 22.helmikuuta – 22.maaliskuuta. Jalkapallolukiosta kiinnostuneet voivat ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä SJK:n jalkapallolukion johtaja Arttu Aromaahan jo nyt.

SJK Akatemia pelaa tulevana kesänä Miesten Ykkösessä ja SJK U17 on mukana tammikuun lopussa alkavassa B-nuorten SM-karsintasarjassa. Karsintasarja päättyy kesäkuun lopulla, jolloin on tiedossa syksyllä pelattavan SM-sarjan 12 joukkuetta.

Kausikortit SJK:n Veikkausliiga- ja SJK Akatemian Ykkösen kaudelle 2022 myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa. SJK Store on avoinna Seinäjoen Torikeskuksessa arkisin klo 9–16 ja lauantaisin klo 10–15.