123 456 7890

Nuoret Samson Ebuka ja Valentín Gasc nousevat SJK:n edustusjoukkueeseen, ja SJK on käyttänyt molempien sopimusoption. SJK Akatemiassa kaudella pelannut kaksikko teki Veikkausliigadebyytit päättyneellä kaudella ja nyt molemmat aloittavat ensi kauden 2023 SJK:n edustusjoukkueessa.

22-vuotias hyökkääjä Samson Ebuka, aloitti kauden 2022 ensin SJK Akatemian mukana ja nousi hyvien esitysten perusteella mukaan SJK:n edustusjoukkueeseen kesken kauden. Veikkausliiga debyytti syntyi kotiottelussa FC Lahtea vastaan heinäkuussa sekä debyyttimaalin FC Lahtea vastaan pelatussa vierasottelussa.

Olen onnellinen, että sopimustani jatkettiin, ja jatkan mielelläni SJK:ssa myös ensi kaudella, sanoo Samson Ebuka

Pyrin ensi kaudella taas tekemään parhaani, sekä tekemään mahdollisimman paljon maaleja joukkueen hyväksi, Ebuka asettelee.

Samson on nuori hyökkääjä, joka nousi kykyjensä ansiosta SJK Akatemiasta edustusjoukkueeseen. Hän myös vahvisti joukkuetta heti, tuoden toisenlaisen vaihtoehdon kärkeen, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Hän on kehittynyt joka kerta hieman lisää, kun olemme antaneet hänelle mahdollisuuden kentällä. Hän tekee hyviä asioita hyökkäyskolmanneksella, ja kun jatkamme töiden tekemistä hänen kanssaan, niin olen varma, että hän tekee maaleja ja tulee jatkamaan meidän kanssamme edustusjoukkueessa. Sitä kautta hän ottaa kenties vielä tulevaisuudessa avaushyökkääjän paikan, uskoo Gómez.

 

Juuri kuluvan kuun alussa 22 vuotta täyttänyt Valentín Gasc, teki Veikkausliigadebyytin päättyneellä kaudella heinäkuussa ja pelasi kaikkiaan kuudessa pelissä. Seinäjoelle nuori argentiinalainen keskikenttäpelaaja siirtyi kaudeksi 2021 ja Gasc on nyt pelannut kahdessa kaudessa SJK Akatemian riveissä yhteensä 45 ottelua ja tehnyt niissä 11 maalia. Samalla hän on ollut mukana edustusjoukkueen harjoituksissa ja vakuuttanut valmennusjohdon kyvyistään.

Olen erittäin iloinen ja innoissani, sekä odotan jo tulevaa pre-seasonia malttamattomana edustusjoukkueen mukana. Siitä lähtien, kun tulin tähän seuraan, olen antanut aina kaikkeni joka pelissä ja takaan, että se tulee olemaan niin myös jatkossa, sanoo Valentín Gasc.

Kaikki ihmiset SJK:ssa ja kannattajat, ovat aina meidän tukenamme, niin huonoina kuin hyvinäkin hetkinä, joten tiedän, että heidän vuokseen me tulemme kamppailemaan niin kovaa kuin pystymme. Siten nostamme seuran kärkikamppailuun, minne SJK myös kuuluu, Gasc lupailee vielä lopuksi.

Valentín on vielä nuori mies, mutta hän on kypsynyt valtavasti näiden kahden viime kauden aikana. Hänen uransa ensimmäisten kausien Euroopassa. Hän on koko ajan kehittynyt ja ollut isossa roolissa SJK Akatemian kanssa ensin Kakkosessa ja nyt Ykkösessä. Ja sen lisäksi nyt myös edustusjoukkueen mukana Veikkausliigassa, toteaa SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Meillä kaikilla on kovat odotukset hänen tulevaisuutensa varalle, ja nyt tulevalla kaudella hänen tulee ottaa seuraava askel uralla, jolla hän vakiinnuttaa paikkansa edustuksessa ja Veikkausliigassa, Gómez jatkaa.

SJK:n joukkueet ovat parhaillaan tauolla, mutta palaavat harjoituksiin jälleen joulukuussa. Silloin pelataan mahdollisesti myös ensimmäiset harjoitusottelut. Talven pelit alkavat joka tapauksessa alkuvuodesta Liigacupin otteluilla. Kauden 2023 kausikortit pyritään saada myyntiin mahdollisimman pian, hyvissä ajoin ennen joulua ja niistä tiedotetaan lisää ennen myynnin alkamista SJK:n kanavilla.

 

Paljon maaleja Suomen sarjoissa iskenyt Samson Ebuka

Nigeriassa 29.11.1999 syntynyt Samson Ebuka, tuli Suomeen 19-vuotiaana PS Kemin riveihin. Kakkosessa hän teki kemiläisille 16:sta ottelussa 10 maalia, ja oli lohkon toiseksi paras maalintekijä. Samalla Mikkelin Palloilijat kiinnostuivat hänestä, ja siellä hän teki Ykkösessä samat 10 maalia kauden aikana. SJK kiinnitti Ebukan SJK Akatemian riveihin täksi kaudeksi, mutta siellä kaikissa kilpailuissa tehdyt 7 maalia nostivat hänet mukaan SJK:n edustukseen heinäkuussa. Liigadebyytti syntyi heti FC Lahtea vastaan OmaSp Stadionilla ja debyyttimaali Veikkausliigassa myöhemmin vierasottelussa FC Lahtea vastaan. Ebuka pääsi pelaamaan myös kesällä europeleissä Lillestrømia vastaan.

Argentiinan poikamaajoukkueessa pelannut Valentín Gasc

Valentín Gasc on syntynyt Argentiinan Temperleyssa, Buenos Airesissa 9. lokakuuta vuonna 2000, ja hän on 174-senttinen keskikentän keskustan pelaaja. Yleisimmin pelipaikka on kahdensuunnan pelaajana keskellä tai puolustavammassa roolissa. Hän on edustanut Argentiinassa kasvattajaseuransa CA Lanúsin U20-joukkuetta nuorten pääsarjassa ja pelannut Argentiinan maajoukkueessa, alle 17-vuotiaiden Etelä-Amerikan mestaruuskilpailuissa. Hänen isoisänsä on italialainen ja Gasc on hakenut myös itse Italian kaksoiskansalaisuutta. Gasc siirtyi SJK Akatemiaan talvella 2020-2021 ja aloittaa ensi vuonna jo kolmannen kautensa SJK:ssa. Seinäjoella hän asuu yhdessä argentiinalaisen vaimonsa kanssa.