123 456 7890

Dunne näki paljon hyvää
Seinäjoen Jalkapallokerhon lauantainen kotiottelu Seinäjoki Areenassa päättyi 2-1 kotijoukkueen voittoon Närpes Kraftista. Peli oli selvästi isäntien hallinnassa, vaikka voitto irtosikin vain yhden maalin erolla neljän ulkomaanavun voimalla tulleeseen vierailijaan SJK:n tyytyessä ainakin toistaiseksi täysin kotikutoiseen ryhmään.

Päävalmentaja Thomas Dunne palasi lomamatkaltaan Irlannista sopivasti otteluun ja näki joukkueen tekevän paljon hyviä asioita etenkin ensimmäisellä puoliajalla.

“Ensimmäisen puoliajan me pelasimme oikein hyvin. Toisella jaksolla peli kyllä hieman hidastui, eikä ollut ehkä enää aivan niin laadukasta”, pohti Dunne ottelun jälkeen joukkueensa edesottamuksia.

Hyvän ensimmäisen puoliajan lisäksi Dunnea ilahdutti kolmen pelaajan paluu ruotuun loukkaantumisten jälkeen.

“Oli hienoa, että Tiitus Lehtinen pystyi pelaamaan täyden 90 minuuttia. Myös Mikko Kärjen ja Toni Kujalan kuntoutuminen oli hieno juttu. Me pystyimme luomaan ottelussa paljon maalintekopaikkoja ja puolustuskin toimi mielestäni hyvin”, lisäsi Dunne, joka noitui Areenan alustaa.

“Ei tästä ole muuhun kuin pesäpalloon, jos ihan rehellisiä ollaan. Tämä on aivan järkyttävä jalkapalloa varten. Koko joukkue odottaa malttamattomana pääsyä ulkokentille tältä alustalta”, tuhahti Dunne harmissaan.

On totta, että Areenan nykyinen alusta on varmasti elinkaarensa päässä, ellei jo ohittanutkin sitä. Rouhe ei enää uppoa “nukan” sekaan, vaan pyörii sen päällä kuin kuulalaakerit. Ei siis ihme, että jokaisessa Areenassa pelattavassa jalkapallo-ottelussa nähdään surkuhupaisia liukasteluja. On erittäin mielenkiintoista nähdä, mitä Areenan päättäjät tekevät alustalle uuden hallin noustessa Seinäjoelle vuoden sisään. Aika harva jalkapallojoukkue haluaa harjoitella tai ainakaan pelata enää nykyisellä alustalla. Voihan toki olla, että Areenassa satsataan jatkossa enemmän pesäpalloon. Olisi kuitenkin aivan upeaa, jos myös Areenassa olisi kunnollinen alusta jatkossakin.

“Mielestäni meidän harjoituskautemme tavallaan alkoi vasta nyt. Nyt me lähdemme tosissamme valmistautumaan sarjakauteen. Tähän asti on luotu pohjia tulevalle. Olisi ideaalinen tilanne, jos me saisimme kovan kilpailutilanteen ja kaikki pelaajat terveeksi siihen mennessä kun sarjat pyörähtävät parin kuukauden kuluttua käyntiin. Kävin entisen seurani treeneissä katselemassa ja siellä oli 26 ammattilaista tappelemassa paikoista. Tiedän, että meillä ei sellaiseen ole mahdollisuutta, mutta kun nyt saisimme 18 tasaista kaveria kilpailemaan 11:stä paikasta, olisi sekin hieno homma”, jatkoi Dunne.

Pelaajista moni sai kiitosta Dunnelta. Aivan erityisesti päävalmentaja mainitsi lauantaina joukkueen parhaimmistoon kuuluneen Jani Asuintuvan.

“Hän on ollut tämän alkukauden meidän paras pelaajamme ilman minkäänlaista epäilyksen häivääkään.”