123 456 7890

Chileläinen hyökkäävä keskikenttäpelaaja Diego Rojas siirtyy SJK:n riveihin. Murtavia syöttöjä jakava Rojas on 164-senttinen ja 26-vuotias pelintekijä. SJK:ssa hän tulee kantamaan pelipaitaa numero 10.

Olen erittäin innoissani ja onnellinen ollessani nyt täällä. Kaupunki vaikuttaa mukavalta ja rauhalliselta, mikä on hyvin erilaista siihen mitä meillä on Chilessä. Minut on myös otettu täällä heti erinomaisesti vastaan, sanoo Seinäjoelle jo viikonloppuna tullut Diego Rojas.

Joukkue vaikuttaa hyvältä ja intensiteetti on joukkueessa hyvä. Tykkään erityisesti siitä, että palloa pyritään pelaamaan maassa. Uskon, että tällä tavoin tulemme saavuttamaan menestystä joukkueen kanssa, Rojas jatkaa.

SJK:ssa on ennestään Rojasille tuttu maanmies Josepablo Monreal, joka auttaa Rojasia Seinäjoelle kotiutumisessa.

On mahtavaa, että Monreal on täällä myös. Tunsimme toisemme jo nuorena Universidad Católicassa, sitten La Calerassa, ja nyt jalkapallo on tuonut meidät kaksi jälleen yhteen, uudessa haasteessa Chilen ulkopuolella. Hän on auttanut minua jo nyt paljon, iloitsee Rojas.

Olen myös ottanut selvää SJK:sta ennen tänne tuloani, ja huomannut intohimoiset kannattajat, jotka rakastavat seuraa ja ovat samalla erittäin ystävällisiä. Lupaan antaa heille kaikkeni, ja auttaa joukkuetta menestymään yhdessä heidän kanssaan, lähettää Rojas lopuksi terveiset kannattajille.

Myös SJK:n valmennuksessa ollaan tyytyväisiä Rojasin liittymisestä joukkueeseen.

Diegossa saamme joukkueeseen pelaajan, jollaista meillä ei ennestään ollut. Vasenjalkainen kymppipaikan pelaaja, joka pystyy pelaamaan molemmilla keskikentän pelipaikoilla tai ylempänä hyökkäävämmässä roolissa. Hän tasapainottaa joukkuetta hyvin, kuvailee SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Hänellä on erittäin hyvä pelisilmä viimeisille syötöille, ja uskon, että hän pystyy järjestelemään meille maaleja. Hän pystyy myös ohittamaan pelaajia ja jakelemaan erityylisiä murtavia syöttöjä, jatkaa Gómez.

Rojas on Chilen menestyksekkäimpiin seuroihin kuuluvan Universidad Católican kasvatti ja aloittanut siellä myös ammattilaisuransa. Rojas pelasi yhteensä 69 ottelua Universidad Católicassa, voitti kahdesti Chilen mestaruuden, neljä kertaa hopeaa ja pelasi Eurooppa-Liigaa vastaavassa Etelä-Amerikan mantereen seurajoukkuekilpailu Copa Sudamericassa. Hän on myös voittanut Chilen supercupin 2019.

Talvella 2019-2020 Rojas siirtyi toiseen Chilen pääsarjaseuraan, Unión La Caleraan, missä hän ehti pelata vain kolme ottelua, kunnes loukkaantui. Loukkaantumisen jälkeen hän haki pelituntumaa lainasopimuksilla Chilen toisella sarjatasolla pelaavista Deportes Valdiviasta ja San Luisista. Sopimus La Caleran kanssa päättyi viime marraskuussa, ja Rojas siirtyy nyt SJK-paitaan vapaalla siirrolla.

Rojas on edustanut myös Chilen poika- ja nuorisomaajoukkueita, sekä ollut mukana nuorten Etelä-Amerikan- sekä MM-lopputurnauksessa. Etelä-Amerikan U20-lopputurnauksessa hän ehti olla mukana kahdesti, sillä ensimmäisellä kerralla hän oli siellä pari vuotta muita nuorempana.

Kuten Rojasin taustaa katsellessa huomaa, hänellä on hyvä pelaajatausta- ja koulutus, ja hän on voittanut asioita laadukkaissa joukkueissa ja sarjoissa. Uskon, että hän tuo joukkueeseemme paljon lisää taitoa ja kokemusta, sanoo Gómez vielä lopuksi.

SJK:n oli tarkoitus pelata tulevana lauantaina harjoitusottelu ruotsalaista GIF Sundsvallia vastaan, mutta koronatilanteesta johtuen, Sundsvall ei pääse matkustamaan Suomeen. SJK pyrkii etsimään korvaavaa harjoitusvastustajaa. SJK Akatemia aloittaa Ykkösen cupin joka tapauksessa lauantaina vierasottelulla KPV:a vastaan, ja SJK pelaa Liigacupissa ensi keskiviikkona 9.2. klo 18:00 vierasottelun KuPS:a vastaan. Liigacupin ottelut näkyvät suorana Ruutu-palvelusta.

Kausikortit kaudelle 2022 myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. SJK Store palvelee Torikeskuksessa arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15.