123 456 7890

Suomen U21-maajoukkueessa Kroatiaa vastaan loistanut, ja myös SJK:n Veikkausliigan avausottelussa vahvasti sisään tullut Daniel Håkans on läpimurron kynnyksellä.

Tosi hyvä reissu oli maajoukkueen mukana. Ihan huikea matsi meiltä, tosi kovaa vastustajaa vastaan. Kroatialla on tosi paljon laadukkaita pelaajia. Kolme nolla jo puoliajalla meille, joten tosi hyvä ottelu. Ja itsellä meni aika hyvin myös ja sain yhden syöttöpisteen, kommentoi Daniel Håkans.

Suomen U21-maajoukkueessa debyytti syntyi viime vuoden syyskuussa kuluvissa EM-karsinnoissa Viroa vastaan. Nyt takana on 5 ottelua Pikkuhuuhkajissa.

Olen pelannut joskus kaksi ottelua aiemmin 15-vuotiaiden maajoukkueessa, mutta en muissa ryhmissä, kertoo Håkans.

Oon aika nopea ja kestävä pelaaja. Tykkään kuljettaa palloa, haastaa ja mennä ohi pelaajista. Pitää ehkä kehittää vielä vähän pääpelaamista, ja uskaltaa käyttää omia vahvuuksiani enemmän. 

Oma tavoite on, että joskus tulevaisuudessa pelaan ulkomailla. Tykkään Italian Serie A:sta, joten olisi mahtava pelata siellä joskus, Håkans pohtii.

Nyt 21-vuotias, vaasalaissyntyinen Håkans aloitti SJK:ssa jo neljännen kautensa, siirryttyään kasvattajaseuransa Vasa IFK:n riveistä Seinäjoella kauden 2018 päätteeksi. Håkans on pelannut SJK:n edustuksessa nyt 41 ottelua ja onnistunut niissä maalinteossa kertaalleen. Tämän lisäksi hän on pelannut 21 ottelua SJK Akatemian riveissä. Ennen SJK:ta hän ehti pelata VIFK:n riveissä miesten Kakkosessa 19 ottelua, tehden siellä debyytin 17-vuotiaana kaudella 2018.

Oon viihtynyt täällä Seinäjoella kyllä tosi hyvin. Ja oli aikoinaan helppo tulla, kun tulin Jeren (Streng) kanssa yhdessä silloin. Toffe Kloo oli ollut valmentajani aiemmin Vasa IFK:ssa ja hän työskenteli silloin SJK:ssa, sanoo Håkans.

Oli tietenkin iso askel siirtyä Vasa IFK:sta SJK:hon, Kakkosen joukkueesta liigajoukkueen rinkiin. Mutta sain ensin pelata SJK Akatemiassa ja harjoitella liigajoukkueen mukana. Mutta kyllä siinä alussa meni katsellessa vähän mitä muut tekivät ja tottua tempoon. 

Håkans tuli kentälle vaihdosta, kun SJK voitti lauantaina Helsingin IFK:n 2-1 luvuin OmaSp Stadionilla. Håkans toi kentälle lisää vauhtia ja loi useamman tilanteen vierailijan maalille. Häntä tullaan varmasti näkemään lisää tulevissa peleissä, jos pelit sujuvat samaan malliin myös jatkossa.

Meillä on joukkueessa tosi hyvä joukkuehenki. Mutta myös kova kilpailu peliajasta, kun joka paikalle on ainakin pari kovaa vaihtoehtoa. On mahtavaa, kun kausi nyt alkoi, sanoo Håkans lopuksi.

Daniel Håkans oli SJK:n InstaLIVE-vieraana viime perjantaina. Juontajana toimi entinen SJK-pelaaja ja SJK:n kuuluttajana toimiva Arttu Seppälä. Katsojat saivat lähettää kysymyksiä lähetykseen etukäteen sekä sen aikana. Voit katsoa koko lähetyksen tallenteen SJK:n Instagramista, tästä linkistä. 

SJK aloitti Veikkausliigan voitolla Helsingin IFK:sta lauantaina 2.4. ja kausi jatkuu heti toisella kotiottelulla ensi perjantaina 8.4. klo 18:00, kun hallitseva Suomen mestari HJK saapuu OmaSp Stadionille. Ottelu on samalla viimeinen kotiottelu ennen kentän uusimista ja seuraavaa kotiottelua joudutaan odottamaan toukokuulle saakka. Kannattaa siis tulla paikanpäälle ensi perjantaina, kun SJK ja HJK kohtaavat. Ottelun ennakkoliput sekä kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin klo 10-15 Seinäjoen Torikeskuksella. SJK Storesta löydät myös kaikki SJK:n fanituotteet. SJK:n tulevat ottelut löytyvät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.