123 456 7890

SJK:n nuori laitahyökkääjä Daniel Håkans siirtyy merkittävällä siirtosummalla Norjaan. Norjan pääsarjassa päättyneellä kaudella pelannut FK Jerv on käyttänyt Håkansin lainasopimuksessa olleen osto-option, ja viime kesänä norjalaisseuraan lainalle siirtynyt Håkans jää siten pysyvästi FK Jerv-paitaan. Kyseessä on merkittävä siirtosumma, mutta sovitusti tarkempia yksityiskohtia ei paljasteta. Samalla Håkansin kasvattajaseura VIFK hyötyy nyt toteutuvasta siirrosta. SJK:lla oli Håkansin kanssa voimassa ollut sopimus, joka olisi kestänyt kauden 2024 loppuun.

Isot kiitokset SJK:lle näistä opettavaisista vuosista, mitä vietimme yhdessä. SJK-aikana olen kasvanut todella paljon niin pelaajana kuin ihmisenä, ja seura merkitsee minulle todella paljon, sanoo Daniel Håkans.

SJK oli minulle todella hyvä paikka kehittyä ensin SJK Akatemiassa ja sitten sitä kautta edustuksessa. Lopulta SJK antoi minulle mahdollisuuden pelata Veikkausliigassa ja näyttää siellä kykyni.

Seuran lisäksi haluan kiittää myös kaikkia SJK-kannattajia, jotka ovat olleet tukena näinä vuosina. Kiitos teille kaikille, kiittelee Håkans.

Siirto ja siitä saatava merkittävä siirtokorvaus ovat tärkeä merkkipaalu seuralle, sillä SJK:n yhtenä strategiana ja tavoitteena on kehittää nuoria pelaajia ja auttaa heitä urallaan eteenpäin.

SJK:n näkökulmasta tämä siirto meni juuri kuten oli suunniteltu. Meidän tulee antaa Danielille mahdollisuus näyttää hänen kykyjään uudella tasolla ja samalla ansaita seuralle oikean suuruinen siirtosumma, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Ne pelit mitkä hän pelasi siellä loppukaudesta, hän pelasi todella kovia vastustajia vastaan Norjan pääsarjassa. Niiden myötä hän ansaitsi mahdollisuuden pelata myös Suomen maajoukkueessa, ja olisi ollut mukana Suomen joukkueessa jo nyt näissä juuri pelatuissa harjoitusotteluissa, jollei olisi ollut loukkaantuneena, Dorman paljastaa.

Tämä siirto täydentää yhden meidän seurastrategiamme mukaisista kiertokuluista; kiinnitetään nuori ja lahjakas pelaaja pelaajapolullemme, autetaan häntä matkalla ensin edustusjoukkueeseen ja sitten ulkomaille. Samalla tämä hyödyttää taloudellisesti myös Danielin lapsuuden seuraa Vasa IFK:a, joten tämä menee täydellisesti suunnitelman mukaisesti.

Toivomme paljon onnea Danielille tulevaisuuteen. Samalla iso kiitos hänelle kaikesta siitä kovasta työstä, mitä hän on tehnyt näinä vuosina seuramme eteen, toivottaa Dorman vielä lopuksi.

Juuri 22-vuotta täyttänyt, vaasalaissyntyinen Daniel Håkans, siirtyi Norjan pääsarjaan viime heinäkuussa lainasopimuksella. Sopimuksessa oli osto-optio, joka nyt on käytetty. Loppukauden aikana Håkans pelasi Norjan pääsarjassa FK Jervin paidassa kahdeksassa ottelussa ja onnistui niissä maalinteossa kertaalleen Sarsborgia vastaan pelatussa vierasottelussa. Harmillisesti kauden lopun hän oli sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta ehti vakuuttaa norjalaisseuran osaamisestaan. Ennen lainasiirtoa Norjaan, Håkans edusti joulukuussa 2018 lähtien Seinäjoen Jalkapallokerhoa kaikkiaan 60 pelin verran, joissa syntyi 2 maalia ja 8 maaliin johtanutta syöttöä. Tämän lisäksi Håkans pelasi SJK Akatemian riveissä Ykkösessä ja Kakkosessa 21 ottelua. Håkans on Vasa IFK:n kasvatti, ja pelannut myös Suomen U21-maajoukkueessa. Hänet valittiin mukaan alustavasti myös Suomen A-maajoukkueen harjoitusotteluihin loppuvuodesta 2022, mutta hän joutui jäämään sivuun joukkueesta loukkaantumisen vuoksi.

Koko SJK-väki toivottaa Håkansille valtavasti onnea tuleviin haasteisiin uudessa kotimaassa, ja menestystä hänen uralleen. Kiitos kaikesta Daniel!