123 456 7890

SJK ja KPV tasasivat pisteet 1-1 tuloksella ja se tiesi SJK:n jäämistä Suomen Cupin karsintalohkoon. SJK lähti kaikkien yllätykseksi otteluun varsin puolustavalla taktiikalla ja antoi pallohallinnan täysin vierailijalle ensimmäisellä puoliskolla. Taktiknen ratkaisu ei lopulta toiminut, kun KPV iski kaukolaukauksella johto-osuman. Toiselle jaksolle SJK teki peräti neljä vaihtoa ja vaihtoi koko pelityylin täysin, hyökäten useamman miehen voimin. Lopulta tasoitusosuma saatiin, kun Jere Streng syötti pallon sivuun maalinedustalla ja Denys Oliinyk pääsi viimeistelemään tyhjiin. SJK olisi tarvinnut kuitenkin voiton, jota alunperinkin ohuet jatkomahdollisuudet olisivat säilyneet. Nyt joukkue jää parin päivän tauolle ja seuraava ottelu on Eerikkilässä 8.3. pelattava harjoitusottelu FC Haka – SJK.

SJK – KPV 1-1 (0-1)
0-1 37 min Hendrik Helmke
1-1 68 min Denys Oliinyk

SJK lähti otteluun talven aiemmista peleistä poiketen kolmella topparilla. SJK vetäytyi avauspuoliajalla matalaan blokkiin ja haki vastaiskuja. Yleensä laiturina pelaava Acoff aloitti SJK:n kärjessä, ja pääsi pariin maalipaikkaan, mutta onnistumista ei vielä tullut. Toisen laukauksen Joonas Myllymäki torjui ja toinen meni hieman ohi takakulmasta.

SJK pääsi muutaman maalipaikkaan myös kulmapotkuista. Joona Lautamaja ohjasi Jesse Sarajärven kulmapotkun hieman ohi, ja Boris Kadio pääsi toisen kulmapotkun jälkeen yrittämään kaksi kertaa, mutta veto suuntautui hieman yli maalin.

KPV:n ensimmäisen puoliajan alun paikat olivat Simo Roihalla ja Harri Heiermannilla. Roihan pusku meni yli maalin, ja Heiermannin laukauksella oli sama osoite.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon 37. minuutilla. Hendrik Helmken kaukolaukaus otti kimmokkeen SJK-pelaajasta, ja pallon kierre yllätti Jesse Östin, ja veto painui maaliin. SJK ei vielä maalin jälkeen muuttanut taktiikkaansa, ja KPV sai pitää palloa varsin rauhassa.

Tauolla nähtiin hieman harvemmin virallisissa otteluissa tehty neljän pelaajan vaihto. Dion Acoff, Dani Hatakka, Mehmet Hetemaj ja Daniel Håkans jättivät kentän, ja tilalle tulivat Jeremiah Streng, Sergei Eremenko, Moshtagh Yaghoubi ja Denys Oliinyk. Samalla ryhmitys ja taktiikka muuttuivat totutumpiin.

KPV:llä oli muutama vaarallinen vastahyökkäys toisella puoliajalla. Tunnin pelin kohdalla Simo Roiha pääsi nokikkain Jesse Östin kanssa, mutta viimeistely meni hieman ohi takakulmasta.

SJK tasoitti ottelun 68. minuutilla. Denys Oliinyk riisti pallon Isaac Shazelta, ja Jude Arthur pääsi palloon. Arthur syötti Jeremiah Strengille, jolla oli jo vetopaikka, mutta nuorukainen siirsi pallon vielä parempaan paikkaan Denys Oliinykille, joka laukoi pallon tyhjiin. SJK:lla oli maalin jälkeenkin muutamia hyviä painostusjaksoja, mutta riittävän hyvät maalipaikat jäivät uupumaan, ja tilanne säilyi 1-1:ssä loppuun asti.

Me kokeilimme uutta taktiikkaa ensimmäisellä puoliajalla ja se toimi ihan hyvin siihen asti, kunnes vastustaja sai hieman onnekkaan laukauksen ja maalin. Meidän olisi pitänyt siitä huolimatta pystyä nousemaan takaisin. Alunperinkin oli ajatuksena muuttaa taktiikkaa puoliajalla ja niin teimmekin. Sen jälkeen se oli täysin eri peli. Saimme paineen toiseen päähän. Saimme maalin ja olimme vähän epäonnekkaita, että emme saaneet toista, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko pelin jälkeen.

Me kuitenkin kontrolloimme peliä myös ensimmäiselläkin puoliajalla. He pitivät palloa, mutta me kontrolloimme. Me olimme valinneet tämän taktiikan, jossa annoimme heidän pitää palloa keskialueella ja omalla puoliskolla. He eivät saaneet mitään vaaraa aikaan meidän päätyyn. Ja kun me saimme vastaiskun, olimme vaarallisia. Tämä oli kurinalaista pelaamista, ei heidän hyvyyttään. Toisella puoliajalla kun me sitten prässäsimme ja pidimme pallon, he joutuivat juoksemaan pallon perässä. Ymmärrän, että yleisöstä toinen puoliaika näyttää paremmalta jalkapallolta, ja minäkin suosin enemmän hyökkäävää pelaamista, mutta meidän täytyy oppia pelaamaan tarvittaessa myös tällä tavalla, puolusteli Eremenko taktiikkaa.

Saimme tästä hyvää informaatiota. Viisi kilpailullista ottelua. Lisää pelaajia on vielä tulossa. Me otamme nyt pienen tauon ja pelaajat saavat hieman lepoa ja omaa aikaa analysoida tätä jaksoa. Sen jälkeen on kuukausi valmistautumista Veikkausliigaan. Meillä on nyt aikaa ajaa sisään uusia pelaajia ja ehkä tehdä muutoksia hieman taktiikkaan. Meidän pitää korjata virheitä syöttöpelissä, saada juoksut ajoitettua paremmin, jotta saamme enemmän maaleja. Se vaatii työtä ja vielä enemmän työtä, arvioi Eremenko lopuksi.

Me halutaan pärjätä toki cupissakin, mutta kuten jokainen tietää, nousijajoukkueena sitä joutuu ajattelemaan vähän pidemmällä kaavalla näitä hommia. Mutta tietenkin joka joukkue, joka cupiin ilmoittautuu, haluaa mennä siinä myös pitkälle. Jos me menemme nyt jatkoon, niin se tarkoittaa meille lisää kilpailullisia pelejä ja se on hyvä asia. Sillä muuten olemme harjoituspelien varassa ja se on aina vähän erilainen lähtökohta, sanoi KPV:n päävalmentaja Jarmo Korhonen heti ottelun jälkeen.

Itse pelistä, niin ensimmäinen puoliaika oli varmaan heikkotempoisin tämän talven peleistä. Pelihän oli kuin seisova vesi. Toki meillä hieman loppui maltti siinä, kun johdettiin peliä. Jos vastustaja ei halua prässätä, niin meidän pitää pitää vaan siinä höynää. Ja tottakai me tiesimme, että he tulevat toisella jaksolla ihan eritavalla, kuten tulivatkin. Ja siinä sitten meiltä yksi pallon menetys ja se oli siinä. Se oli klassinen tilanne, sillä meillä olisi ollut hyvä paikka laittaa kahteen nollaan ennen sitä pallonmenetystä, Korhonen jatkoi.

Se että kuitenkin paineen alla selvittiin, lasken tasurin nyt selviämiseksi, varsinkin vieraskentällä. Siinä mielessä ihan kohtuullinen suoritus ja taas ollaan askeleen valmiimpia. Meillä on vielä kuitenkin paljon töitä edessä, kuten on kaikilla joukkueilla vielä tällä hetkellä. Nämä on kuitenkin meille hyvää oppia, sillä SJK oli vahva toisella jaksolla ja me tiedetään että joudutaan nousijajoukkueena näihin tilanteisiin. Mutta tämä joukkue on valmis tekemään töitä ja näyttämään luonnetta. Tänään me näytettiin sitä, päätti Korhonen.

SJK: Jesse Öst MV, Dani Hatakka (46’ Moshtagh Yaghoubi), Ville Tikkanen, Boris Kadio, Joona Lautamaja, Joonas Sundman, Jude Arthur, Mehmet Hetemaj (46’ Sergei Eremenko), Daniel Håkans (46’ Denys Oliinyk), Jesse Sarajärvi (76’ Maximo Tolonen) ja Dion Acoff (46’ Jere Streng).

SJK jää parin päivän harjoitustauolle ja palaa takaisin loppuviikosta. Seuraava ottelu on harjoitusottelu Ykkösessä pelaavaa FC Hakaa vastaan. Se pelataan perjantaina 8.3. klo 13:30 Eerikkilän harjoituskeskuksessa, missä SJK viettää harjoitusleirin 6.-10.3.

Lisää Mika Alavesan kuvia ottelusta SJK:n Facebook sivuilla.