123 456 7890

Cleaver iski lopussa
HauPa – SJK 0-1 (0-0)
93 min 0-1 Chris Cleaver

Seinäjoen Jalkapallokerhon kauden ensimmäinen vierasreissu Oulun pohjoispuolelle sarjanousija Haukiputaan Pallon vieraaksi oli juuri niin vaikea kuin saattoi ennakkoon odottaa.

Kauden avausottelussa HauPa oli kellistänyt viime kaudella Kakkosen lohko C:n voittaneen FC Santa Clausin vieraissa samalla taktiikalla, mitä oli tarjolla nytkin Kerhoa vastaan.

Joukkue veti käytännössä kaikki 11 pelaajaansa pallon alle, parkkeerasi bussin 16 rajalle, veti pitkää pois ja toivoi saavansa erikoistilanteen, josta iskeä.

Osittain taktiikka onnistuikin, sillä sitkeästi puolustanut, raastanut ja rikkonut kotijoukkue pystyi pitämään nollan omissa aina lisäajan kolmannelle minuutille saakka.

Silloin Christian Sund lähetti keskityksen vasemmalta rangaistusalueen takakulmaan, mistä kippari Chris Cleaver puski pallon tarkasti aivan maalin taka-alanurkkaan. Voittomaali antoi siis odottaa itseään, mutta maistui sitäkin makoisammalle.

Vanha fraasi sopii jo toisen kerran kuluvalla kaudella otteluun, kaikki mitä oli tarjolla saatiin mukaan, vaikka hankalaa se ajoittain olikin.

Vaikka Kerho hallitsikin ottelua jo ensimmäisellä puoliajalla mielinmäärinpitäen palloa minimissäänkin noin 80%, ei todellisia maalipaikkoja syntynyt kuin muutama. Kerran Petter Meyer tulitti napaksti, mutta mainiosti pelannut maalivahti Juho Keskinen liimasi laukauksen. Toinen “Petskun” laukaus kajahti sivuverkkoon ja kolmas mahdollisuus oli Aki Sipilän läpiajo Christian Sundin esityöstä, mutta silläkin erää veskari veti pidemmän korren.

Toisella puoliajalla vieraat dominoivat ottelua jopa ensimmäistä puoliaikaa selvemmin. Silti ei palloa saatu upotettua verkkoon. Ei sitten millään.

Kertaalleen pallo saatiin verkkoon noin vartti ennen loppua, mutta tilanteessa avistavan erotuomarin killpu oli jo paitsion merkiksi pystyssä.

Lopulta kärsivällisyys ja pitkämielisyys palkittiin. Sundin vasurilla tarjoiltu keskitys löysi Cleaverin, jonka pusku vihdoin toi huojentavan voittomaalin ja aiheutti moiset tuuletukset niin joukkueen kuin paikalle saapuneiden kloppien ja klopittarienkin keskuudessa.

Vaikka tuliaisina olikin täysi pistepotti, ei peli silti muita ilonaiheita oikeastaan antanut kuin vahvan puolustuspelin, selkeän pelin hallinnan ja kolmjatkossa e pinnaa. Peli on saatava nopeammaksi, että kilpikonnamaisesti puolustavien vastustajien perinteikäs catenaccio saadaan murretuksi.

HauPan pelaajista Chijoke Festus, Aleksi Autioniemi, Miikka Paldan ja todella härskin kahden jalan viikatteen esittänyt Harri Lehtiniemi katselivat keltaista. Vieraille ei tällä kertaa kortteja noussut. Palkintoraati muisti yhden tähden arvoisella mitskulla voittomaalin viimeistellyttä Chris Cleaveria, kahden tähden poletilla kotijoukkueen topparia ja ilmatilan hallitsijaa, Pekka Räisästä, sekä jo toisen kerran peräkkäin kolmella tähdellä Kerhon Aki Sipilää.

Jobinpostia Kerholle tule Matti Lähitien loukkaannuttua uudelleen jo vajaan 40 minuutin pelin jälkeen. Näin paletti sorvattiiin uusiksi ja kärjessä aloittanut Mikko Ylihärsilä palasi takaisin toppariksi.

SJK: Luis Fernando, Timo Rauhala, Tiitus Lehtinen, Matti Lähitie (37. Mikael Muurimäki), Ville Ylinen, Arttu Seppälä (74. Lee Brennan), Chris Cleaver, Christian Sund, Aki Sipilä, Petter Meyer, Mikko Ylihärsilä