123 456 7890

BSM haki komean voiton
KuPS – TP-Seinäjoki 0-4 (0-2)
07 min 0-1 Henri Huilla
11 min 0-2 Veli-Pekka Pajula
43 min 0-3 Veli-Pekka Pajula
62 min 0-4 Tommi Kukila

TP-Seinäjoen B-juniorit pelasivat toisen peräkkäisen vierasottelunsa kohdattuaan Kuopion Palloseuran voittaen sen identtisin numeroin viime viikon OLS-kamppailun tapaan. Kuopion Keskuskentällä vierasjoukkue vei ja isännät vikisivät. Loppujen lopuksi taululla komeilivat 4-0 (2-0) -vierasvoiton numerot.

– Lisääkin olisi voinut tulla. Ensimmäinen vartti oli hiukan nihkeää ja pallo hieman poltti, vaikka kahdesti maalasimmekin. Olimme puhuneet siitä, miten kahdessa ekassa päästimme nopeat maalit ja nyt satsasimme siihen, että omissa ei soi, iloitsi vierasjoukkueen valmentaja, Ismo Koskela.

Ensimmäisen maalinsa vieraat tekivät Tommi Kukilan antaman pystyvaparin jälkeen ylösnousseen toppari Henri Huillan päästyä ensimmäisenä palloon.

– “Hepe” taisi hiukan säikähtää vastaantulevaa veskaria ja pallo sitten meni loppujen lopuksi selästä tai ahterista tai jostain verkkoon, naurahti Koskela.

Lisää tuli jo kamppailun 11. minuutilla Aleksi Ahteen, Akseli Metsä-Ketelän ja lopullisen syötön antaneen Jesse Jääskeläisen pelattua hyvän paikan läpiajoon päässeelle Veli-Pekka Pajulalle, joka tulitti numeroiksi 2-0 vieraille.

Tauon jälkeen “Vemmu” oli uudelleen maalinteossa Akseli Metsä-Ketelän ajettua hienosti päätyyn, mistä kova ja matala keso löysi “Vemmun” 3-4 metrin päässä maalista. Pajulan perheen nuorimmainen kiitti, kumarsi ja tulitti vieraat kolmen maalin johtoon.

Ei ollut vieläkään vieraiden maalinälkä tyydytetty. Kerran vielä sai KuPS:n maalivahti hakea palloa selkänsä takaa Tommi Kukilan upotettua aivan upeasti pelivälineen etukulmaan yläputken kautta suorasta vaparista, joka lähti noin 16 alueen kulmasta.

– Sen jälkeen peli oli selvä ja ratkesi sitten lopullisesti siihen kun tuomari heitti ulos KuPS:n pakin, joka pelasi palloa kädellään rankkualueella. Mielestäni se oli kyllä aika raaka tuomio, koska tuomari varmisti tilanteen avustavalta. Tosin kaverilla oli jo kortti alla, mutta punainen tuli suoraan. Sen sijaan ensimmäisellä puoliajalla isäntien pakki pääsi vain keltaisella ajeltuaan Joonas Kuivalaisen jaloille erittäin rumasti, pohdiskeli Koskela.

– KuPS oli itselleni kyllä hienoinen pettymys. He näyttivät melko heikoilta. Toisaalta, mieleen tulee sekin, että saimmeko me heidät näyttämään huonolta, lisäsi Koskela.

TP-Seinäjoen B-junnuilla on nyt kasassa neljästä pelistä seitsemän pistettä. Ensi viikolla joukkue kohtaa kotonaan MyPan ja vieraissa PK-35:n.

– Aivan unelmatilannehan olisi se, jos me saisimme näissä kahdessa seuraavassa pelissä varmistettua jo sarjapaikan. Se vaatii kuitenkin ihan nappisuoritusta ja varsinkin MyPa peliin satsataan ihan tosissaan, lupasi Koskela.

Ottelussa nähtiin myös yksi debytantti tällä tasolla Joona Lautamajan päästyä kehiin toisella puoliajalla.

Menomatkalla järjestetyssä tietokilpailussa joukkueen valmentajat osoittivat pitävänsä edelleen hallussaan todellista futistietäjien suvun valtikkaa kyykyttäen huoltoporrasta. Lienee olemassa se vaara, että näitä kisoja pidetään jatkossa joka reissulla niin kauan, että myös huolto menestyy.

Voittonsa myötä TP-Seinäjoki siirtyi BSM-karsintasarjan piikkipaikalle, mutta vain yhdeksi yöksi, sillä sunnuntain ottelussa HJK tai FF Jaro ottaa piikkipaikan haltuunsa.

TP-Seinäjoki: Tuomas Karjanlahti, Raitt Peltoja (53. Joona Lautamaja), Henri Huilla, Pekka Rousu, Sami Viljanen, Tommi Kukila (62. Matti Rajala), Aleksi Ahde, Akseli Metsä-Ketelä, Veli-Pekka Pajula, Jesse Jääskeläinen (68. Samuli Kiviaho), Joonas Kuivalainen (71. Pekka Jaskari)