123 456 7890

SJK Akatemian uusi johtaja ja Kakkosessa pelaavan joukkueen vastuuvalmentaja onBrian Page. Page korvaa tehtävässä Jani Uotisen, joka siirtyi Veikkausliigan KPV:n päävalmentajaksi.

SJK ja SJK-juniorit saivat keskiviikkona Palloliitolta luvan purkaa Pagen sopimus SJK-junioreiden ja Palloliiton osin rahoittaman, seuran talenttivalmentajan tehtävistä ja Page aloittaa SJK Akatemian johtajana välittömästi. Talenttivalmentajan tehtävät ottaa jatkossa hoitaakseen Toni Lehtinen, yhteistyössä SJK-junioreiden valmennuspäällikkö Jyri Hietaharjun kanssa. Lehtinen ja SJK Akatemiassa valmentava Thomas Dunne, jatkavat myös päätoimisesti SJK Akatemian valmennuksessa yhdessä Pagen kanssa.

Hyvä yhteistyö kaikkien osapuolten välillä oli muutenkin tärkeä osa asioiden nopeaa järjestymistä.

Olemme kaikki yhtä suurta SJK-perhettä ja hyvällä yhteistyöllä saimme nopeasti järjestettyä Pagen siirron SJK Akatemian johtoon sekä Lehtisen ja Hietaharjun ottamaan juniorien talenttivalmennuksen vastuulleen, kiittelee SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Page tuntee tämän seuran lupaavimmat pelaajat aivan nuorimmista junioreista lähtien ja se puolestaan parantaa entisestään koko seuran nuorten pelaajien pelaajapolkua kohti Veikkausliigassa pelaavaa edustusjoukkuetta, Dorman jatkaa.

Skotlantilainen, mutta Seinäjoelle jo alkuvuodesta 2016 kotiutunut Brian Page, on tuttu mies koko SJK:n seurayhteisölle. Hän on toiminut seurassa edustusjoukkueen valmennusryhmässä, akatemian valmennuksessa sekä juniorivalmentajana. Kaudella 2017 hän toimi väliaikaisesti myös SJK:n Veikkkausliiga-joukkueen vastuuvalmentajana. Parhaillaan hän suorittaa Palloliiton UEFA A-valmentajalisenssiä yhdessä Toni Lehtisen kanssa.

En epäröinyt hetkeäkään, kun kuulin, että minut halutaan akatemian johtoon. Tunnen SJK Akatemian kaikkien ikäryhmien pelaajat, olen työskennellyt heidän ja Jani Uotisen kanssa viime talvena ja olen ollut muutaman kerran mukana kun hän ja Dunne vetivät harjoituksia nyt kesälläkin. Tiedän kuinka valtavan paljon kykyjä ja taitoa on tämän seuran kaikkien eri ikäryhmien pelaajissa. Olen valmentanut tänä kesänä pelaajia aina seitsemänvuotiaista lähtien aina pelaajiin jotka ovat jo mukana SJK:n edustusjoukkueessa. Joten minulle ei tuota minkäänlaisia vaikeuksia ottaa näitä tehtäviä vastaan ja uskon, että roolin muutos sujuu helposti, kertoo Brian Page.

Pelaajien lisäksi tunnen kaikki seuran valmentajat ja valmennusryhmien jäsenet, joten tunnen heidän työskentelytavat aina junioripuolelta edustusjoukkueen päävalmentaja Alexei Eremenkoon asti. Edustusjoukkueessa sain aikoinaan työskennellä Simo Valakarin, Sixten Boströmin ja Manuel Rocan kanssa ja olen saanut heiltä paljon oppia omalle uralleni. Uotinen ja Dunne ovat tehneet myös Kakkosessa pelaavan joukkueen kanssa mahtavaa työtä. Olen saanut heiltä hyvät eväät siihen mitä he rakensivat tällä kaudella ja minun on helppo jatkaa heidän työtään. Samoin fyysisen osaston puolella on tehty erinomaista työtä ja kaikista pelaajista on hyvät tiedot olemassa. En usko, että meille tulee suuria muutoksia sille puolelle. Näen kuitenkin, että tärkein tehtäväni tulee olemaan tämän koko seuran tietotaidon ja pelaajien kykyjen kokoaminen yhteen. Rakentaa polku aina 7-vuotiaista SJK Akatemiaan ja siitä edustusjoukkueeseen. Jalkapallolukio on tässä myös isossa osassa, Page sanoo.

SJK Akatemian joukkueen menestys ja tulokset ovat toki tärkeitä, sillä yksikään pelaaja ei pääse urallaan eteenpäin, jos hän ei ole auttanut joukkuettaan menestymään. Eli pelien voittaminen tällä tasolla on jatkossakin tärkeää, mutta se mikä on minun tehtäväni, on saada pelaajat ymmärtämään, että pelkkä voittaminen ei ole tärkeää tässä joukkueessa, vaan kehittyminen pelaajana sille tasolle, että he ovat valmiita ottamaan paikkansa edustusjoukkueessa. Me voimme aina rakentaa joukkueen, joka on tarpeeksi hyvä voittamaan otteluita tai jopa nousemaan sarjaporrasta ylemmäs, mutta se joukkue ei tule tekemään debyyttiään edustusjoukkueessa. Sen tekee yksittäinen pelaaja, painottaa Page.

Pelkästään voittamisen ja pelaajaksi kehittymisen välillä on suuri ero. Ja meidän pitää saada jokainen nuori pelaaja ymmärtämään se. Tottakai se auttaa, jos joukkue voittaa, mutta tärkeintä on kehittää pelaajia, joilla on tarpeeksi hyvät kyvyt auttaa tulevaisuudessa edustusjoukkuetta. Meillä on täällä tarpeeksi pelaajia, joilla on selvästi kaikki ominaisuudet ja mahdollisuudet siihen. Minun tehtäväni on auttaa heitä siinä, saada heille tarpeeksi hyvä luottamus omiin kykyihinsä ja auttaa heitä ottamaan se harppaus, Page sanoo vielä lopuksi.

Page aloitti SJK Akatemian valmennuksen välittömästi ja joukkue valmistautuu lauantaina pelattavaan KuFu98-vierasmatsiin. KuFu98 on Kakkosen lohkossa toisena ja joukkue on Veikkausliigan KuPS:n reservijoukkue. SJK Akatemia johtaa Kakkosen C-lohkoa seitsemän pisteen erolla, ilman tappioita. Ottelu alkaa Kuopiossa alkuperäisestä otteluohjelmasta poiketen jo klo 18.00.

SJK Akatemian ensimmäinen kotipeli Pagen johdolla on torstaina 1.8. klo 18.30 OmaSp Stadionilla ja silloin vieraaksi saapuu Kajaanin Haka.

Ystävykset Toni Lehtinen ja Brian Page valmensivat SJK:n edustusjoukkuetta yhdessä kauden 2017 lopussa.