123 456 7890

SJK on tehnyt pitkän sopimuksen brasilialaisen laitahyökkääjä Vinícius Ribeiron kanssa ja pelaaja siirtyi heti lainasopimuksella Liettuan pääsarjassa pelaavan FC Džiugas Telsiain riveihin. Lainasopimus kattaa koko kauden 2023. Samalla SJK aloittaa yhteistyön liettualaisseuran kanssa.

Viciuksella on erittäin korkeatasoinen harjoitustausta Brasiliasta, ja identifioimme hänessä pelaajan, jolla on hyvät mahdollisuudet tulla meidän edustusjoukkueemme pelaajaksi tulevaisuudessa. Hän on erittäin vahva hyökkäyspäässä, ja omaa todella vahvat 1 vs. 1-ominaisuudet, kuvailee SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman pelaajaa.

Samalla kun meidän oma pelaajakehityssysteemimme on kovassa kehityksessä, on hyvä huomioida, että nuorilla, ulkomailta tulevilla pelaajilla, voi usein kestää hieman pidemmän aikaa tottua Eurooppaan ja aikuisten sarjojen peleihin. 

Siksi tämä yhteistyö FC Džiugasin kanssa antaa meille erinomaisen mahdollisuuden tutustuttaa Vinicius pääsarjatasoon, samalla kun hän sopeutuu elämään Euroopassa, Dorman jatkaa.

Tulevaisuudessa toivommekin heidän kanssaan entistä syvempää yhteistyötä, joka mahdollistaisi lisää pelaajalainoja, kansainvälisiä ystävyysotteluita eri ikäryhmien välillä, sekä yhteistyötä pelaajarekrytoinnissa. On erittäin tärkeää seuralle löytää tällaisiä strategisia yhteistyökumppaneita, myös maan rajojen ulkopuolelta, joista voi kehittyä aivan uusia tasoja, sanoo Dorman vielä lopuksi.

Brasilian Campinassa, São Paulon osavaltiossa, 24.heinäkuuta vuonna 2001 syntynyt Vinícius Dos Santos Ribeiro, on 174-senttinen laitahyökkääjä. Nyt 21-vuotias Vinícius on São Paulolaisen Bragantinon kasvatti, ja pelannut kasvattajaseuransa juniorijoukkueiden lisäksi São Paulon osavaltion sarjoissa, Grêmio Osascon ja Caldensen riveissä. Viimeiset kaksi vuotta Vinícius on pelannut Brasilian pääsarjassa pelaavan Coritiban akatemiajoukkueissa. Coritiban riveissä hänellä on myös yksi peli Brasilian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Série B:ssa, kaudelta 2021. SJK kiinnitti ilman sopimusta olleen Viníciuksen pitkällä pelaajasopimuksella, mutta hän lähtee välittömästi lainasopimuksella Liettuan pääsarjassa pelaavan FC Džiugas Telsiain riveihin. Lainasopimus FC Džiugasin kanssa kattaa koko kauden 2023.

Liettualaianen FC Džiugas pelaa Liettuan pääsarjassa ja sillä on reservijoukkue alemmissa sarjoissa. Joukkue tulee Telsiain kaupungista ja se aloittaa nyt kolmannen kautensa pääsarjassa. Viime kaudella 2022 FC Džiugas sijoittui sarjassa yhdeksänneksi. Seuran päävalmentajana toimii portugalilainen João Prates, ja myös joukkueessa pelaa useampia portugalilaistaustaisia tai brasilialaisia pelaajia, joten Vinícius pääsee kotiutumaan Eurooppaan ilman välittömiä kieliongelmia.