123 456 7890

Brasilialaishyökkääjä Matheus Batista liittyy SJK:n riveihin lainasiirrolla brasilialaisesta Clube Atlético Tubarão:sta. 23-vuotias Batista on brasilialaisen Grêmion kasvatti ja pelannut urallaan Grêmion kanssa Brasilian pääsarjaa sekä lainasopimuksella Euroopassa Portugalin pääsarjassa CD Tondelan riveissä. Batista liittyi SJK:n mukaan tänä viikonloppuna ja on käytettävissä tulevissa otteluissa. Siirtopaperit tehtiin ennen siirtoikkunan sulkeutumista viime viikolla.

Otan tämän siirron suurena haasteena. Kaikki tämä mitä olen täällä nyt nähnyt kertoo, että seura on erittäin hyvin organisoitu ja fasiliteetit ovat hyvät, sanoo SJK:n uusi hyökkääjä Batista.

Tutkin joukkueen pelaajia ja seuraa omatoimisesti jo etukäteen ja huomasin, että SJK:lla on ollut hieman vaikea kausi viime vuonna. Olen kuitenkin varma, että voin maaleillani auttaa seuraa ja joukkuetta voittamaan. Olen myös täysin varma, että tämä on oikea askel minulle urallani. Eli kokonaisuutena, olen siirtoon erittäin tyytyväinen, Batista jatkaa.

Minut on myös otettu täällä hyvin lämpimästi vastaan, joten olen oikein iloinen ja haluan maksaa takaisin tämän lämpimän vastaanoton, sanoo Batista vielä lopuksi.

SJK:n valmennusjohto on myös tyytyväinen uudesta pelaajasta ja erityisesti pelaajan hyvästä asenteesta, millä hän tulee mukaan.

Batista on nuori pelaaja, ei liian nuori kuitenkaan, ja hän tulee Brasilian suurseurasta. Olen aika varma, että tämä on hyvä siirto ja hänellä on kova tahto näyttää mitä hän osaa, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko

Meillä on Luis Fernando ja Nadson täällä, joten hän ei ole myöskään yksin ja on tärkeää, että täällä on joku kenen kanssa hän voi jutella äidinkielellään. Tämän siirron jälkeen alkaa tuntua siltä, että meillä on nyt kaikki menossa oikein hyvään suuntaan, Eremenko jatkaa.

Myös seuran urheilujohto on siirtoon ja joukkueen tilanteeseen tyytyväinen.

Joukkue ei ole koskaan valmis, vaan se on aina jatkuva prosessi. Mutta nyt meistä tuntuu, että meillä on hyvä kilpailutilanne joka osa-alueelle ja tämä auttaa meitä suoriutumaan entistä paremmin joka päivä harjoituksissa ja otteluissa, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

Halusimme lisää kilpailua erityisesti vielä hyökkäykseemme, ja Batistan tulon myötä meillä on sitä nyt. Jeremiah Streng on noussut hyvin meidän edustusjoukkueeseen ja olemme erittäin ylpeitä siitä, millaisia kehitysaskeleita hän on ottanut. Lisäksi kun Billy Ions tekee paluuta loukkaantumisestaan, on meillä paljon hyviä vaihtoehtoja, päättää Dorman.

Batista on edustanut suurseura Grêmiota vuodet 2012 – 2018 ja siirtyi Brasilian osavaltiosarjassa pelaavan Clube Atlético Tubarão riveihin viime vuoden puolella. Hän pelasi vielä tämän vuoden alusta Tubarãossa kahdeksan ottelua ja teki niissä yhden maalin. Viimeisin peli Tubarão-paidassa on 17. helmikuuta. Nyt hän siirtyy SJK:n paitaan kauden mittaisella lainasopimuksella ja saa pelinumerokseen ysin.

SJK:n seuraavat kotipelit ovat pääsiäisen molemmin puolin, torstaina 18.4. klo 18.30 SJK – HJK ja maanantaina 22.4. klo 18.30 SJK – Ilves. Molempien otteluiden ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Batista on käytettävissä SJK:n molemmissa tulevissa otteluissa.

Matheus Batista

Matheus Batista on syntynyt 16. kesäkuuta 1995 Novo Horizontessa. Hän on 178-senttinen brasilialainen keskushyökkääjä. Koko nimeltään hän on Matheus dos Santos Batista. Hän on brasilialaisen Clube Atlético Tubarão sopimuspelaaja, mutta pelaa SJK:ssa kauden mittaisella lainasopimuksella.

Batista on eteläbrasilialaisen Porto Alegren suurseura Grêmion kasvatti ja on edustanut Grêmiota kaudesta 2012 lähtien aina vuoden 2018 loppuun. Hän pelasi ensin seuran nuorisoakatemiassa, sitten seuran reservijoukkueessa ja lopulta yhteensä 14 kertaa seuran edustusjoukkueessa. Näissä on syntynyt kaksi maalia. Hänen tilillään on Grêmion kanssa Brasilian alle 20-vuotiaiden juniorimestaruus vuodelta 2014, mutta muuten reservi- tai junioripeleistä ei ole olemassa tarkkoja tilastoja.

Grêmiosta hän siirtyi 20-vuotiaana talvella 2017 lainasopimuksella Eurooppaan, Portugalin pääsarjassa pelanneeseen CD Tondela:n riveihin. Pelit Portugalissa jäivät kuitenkin vain neljään pääsarjaotteluun ja hän palasi Grêmioon sovitusti lainan päätyttyä.

Grêmiossa hän pelasi seuraavalla kaudella jälleen seuran reservijoukkueessa, kunnes Clube Atlético Tubarão lainasi hänet kaudeksi 2018 ja Batista pelasi Catarinense 1:ssa heidän kanssaan 16 ottelua, tehden viisi maalia. Catarinense on osavaltion pääsarja.

Lainasta tehtiin pysyvä siirto tammikuussa 2019 ja hän on ehtinyt tämän vuoden puolella pelata Tubarãossa kahdeksan ottelua lisää. Hän teki maalin tammikuussa Chapecoensen verkkoon ja pelasi vielä viimeiset täydet minuutit Tubarãon hyökkäyksessä 17. helmikuuta 2019.

23-vuotias Batista siirtyy liittyy SJK:n harjoitusvahvuuteen heti. Siirtopaperit tehtiin 10.4. ennen siirtoikkunan sulkeutumista ja lääkärintarkastukset tänä viikonloppuna. Hän on myös käytettävissä SJK:n tulevissa otteluissa ja ottaa SJK:ssa kantaakseen 9-paidan.