123 456 7890

SJK TV tapasi puolustaja Boris Kadion, joka jatkaa SJK:ssa myös alkavalla kaudella.

Viime kaudella elokuun siirtoikkunan loppuhetkillä SJK:n paitaan siirtynyt norsunluurannikkolainen Boris Kadio on 28-vuotias keskuspuolustaja, joka ehti pelata viime kauden lopussa SJK:ssa 10 ottelua.

Oli vaikea tulla mukaan kesken kauden, sillä en tuntenut kaikkia pelaajia ja joukkue oli vaikeassa tilanteessa sarjassa. Se on nyt kuitenkin takana ja on mukava aloittaa uusi kausi alusta alkaen joukkueessa. Uskon, että ensi kaudesta tulee paljon parempi. SJK ansaitsee mielestäni sen, sanoo Boris Kadio.

Perheeni tulee myös tänne nyt ensi vuoden alussa. Viime kaudella ikävöin heitä kovasti, Kadio jatkaa.

SJK:hon hän siirtyi Armenian Pyunik Jerevanista, minne hän siirtyi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenkon perässä Shakhter Karagandysta. SJK onkin Kadiolle jo neljäs seura, jossa hän on Eremenkon alaisuudessa. Suomessa hän pelasi Eremenkon alaisuudessa FF Jarossa kaudella 2015 ja teki viisi maalia.

En ole mikään nopein pelaaja, enkä välttämättä kaikkein teknisinkään, mutta mielestäni osaan lukea peliä hyvin ja pelaan suurella sydämellä. Olen saanut kotimaassani hyvän koulutuksen hyvässä jalkapalloakatemiassa ja ymmärrän mielestäni peliä. Eremenko aikoinaan huomasi ominaisuuteni ja huomasi, että pystyn pelata puolustuksen lisäksi myös ylempänä keskikentällä. Jarosta lähdettyäni pelasin myöhemmin Intiassa Kerala Blastersissa jopa hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, naurahtaa Kadio.

Jalkapalloakatemia, josta Kadio puhuu, on ASEC Mimosas, josta on lähtöisin suurin osa Norsunluurannikon maailmantähdistä ja maajoukkuepelaajista. Myös Kadio on edustanut maataan poikien ja nuorten maajoukkueessa.

SJK TV:n haastattelussa Kadio kertoo ensin lisää SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenkosta, ja kaksikon hyvistä väleistä. Lisäksi hän kertoo uransa alusta Norsunluurannikon kuuluisassa ASEC Mimosas -jalkapalloakatemiassa ja siitä miksi pelaa aina hansikkaat kädessään.

Haastattelu on englanniksi, mutta siihen saa suomenkielisen tekstityksen, painamalla nappia videoruudun oikeasta alareunasta.