123 456 7890

Hyökkääjä Billy Ions ja SJK ovat purkaneet pelaajasopimuksen yhteisellä sopimuksella. Ions aikoo palata kotimaahansa Englantiin, eikä ole siten enää mukana loppukauden otteluissa.

SJK osti Ionsin kauden 2016 elokuussa PS Kemista ja Ions on siitä lähtien edustanut SJK:ta. Viime vuosina kuitenkin pahat loukkaantumiset ovat vaikuttaneet peliuraan ja pelit ovat jääneet vähiin. Vielä kaudella 2017 Ions oli SJK:n paras maalintekijä 12 Veikkausliigamaalillaan sekä kahdella Suomen Cupin osumalla.

Haluan kiittää kaikkia minulle vuosien varrella tukensa osoittaneita henkilöitä sekä uskollisia SJK:n kannattajia, jotka ovat seisoneet joukkueemme takana niin hyvinä kuin huonoina aikoina, sanoo nyt SJK:n jättävä Billy Ions.

Myös SJK ja koko SJK-väki kiittää Ionsia kuluneista vuosista ja toivottaa lämpimästi kaikkea hyvää tulevaan.

Synnyinmaansa Englannin sekä Espanjan passit omaava Billy Ions, on ollut SJK:n mukana voittamassa pronssia kaudella 2016 ja johtamassa SJK:ta Suomen cupin finaaliin kaudella 2017. Näiden lisäksi hän edusti SJK:ta UEFA Eurooppa-liigan otteluissa kaudella 2017. SJK:ssa Ions on ollut erittäin pidetty pelaaja ja viime aikojen vastoinkäymisten johdosta, SJK-kannattajien ja Ionsin välinen suhde on vain syventynyt. Yksi parhaista muistoista Ionsin SJK-uralla, on voittomaali OmaSp Stadionilla pelatussa Pohjanmaan derbyssä VPS:n verkkoon kaudella 2017. Upea kaukolaukaus upposi maalin yläkulmaan. Maalin video kiersi miljoonien ihmisten ihasteltavana ympäri maailman, kun kansainväliset nettisivustot äkkäsivät osuman.

Viidettä kauttaan SJK:ssa tällä kaudella pelannut, 26-vuotias Ions ja SJK tekivät viime talvena pelaajasopimuksen, kesken pitkän kuntoutusprosessin. Ions toipui pelikuntoon ja hän on pelannut Veikkausliigassa tällä kaudella 9:ssä ottelussa ja näiden lisäksi kolmessa Ykkösen ottelussa. Ionsin viimeiseksi otteluksi SJK:ssa jäi HJK:ta vastaan pelattu vierasottelu elokuussa. Sen jälkeen hän on pelannut kolme ottelua SJK Akatemian joukkueessa Ykkösessä.

Billy Ions SJK:ssa:

2016:
Veikkausliigassa 10 ottelua, 5 maalia

2017:
Veikkausliigassa 29 ottelua, 12 maalia. Suomen cupissa 8 ottelua, 2 maalia. 2 europeliä

2018:
Veikkausliigassa 8 ottelua

2019:
Veikkausliigassa 8 ottelua

2020:
Veikkausliigassa 9 ottelua
Ykkösessä 3 ottelua

Kaikkiaan 64 Veikkausliiga-ottelua ja 17 maalia SJK:ssa.
Kaikissa kilpailussa SJK:n paidassa yhteensä 74 ottelua, 19 maalia.

Suomen eri kilpailuissa, Billy Ions on edustanut SJK:ta ja PS Kemiä yhteensä 164 ottelussa ja onnistunut niissä maalinteossa yhteensä 65 kertaa. Veikkausliigassa hän on esiintynyt yhteensä 85 kertaa ja tehnyt otteluissa 25 maalia.