123 456 7890

SJK on sopinut hyökkääjä Billy Ionsin kanssa jatkosta SJK:n riveissä. Ions on ollut sivussa loukkaantuneena viimeisen parin vuoden aikana useampaan kertaan ja häntä pitkään kiusannut vanha vamma operoitiin viime syksynä. SJK tarjosi kaudesta 2016 lähtien seuraa edustaneelle Ionsille mahdollisuuden laittaa itsensä kuntoon yhdessä joukkueen kanssa. Ja koska leikkaus sujui hyvin, voi Ions olla vielä tärkeä palanen SJK:n alkavalla kaudella.

25-vuotias Ions on pelannut SJK:ssa kaikki kilpailut mukaan laskien 65 ottelua, tehnyt niissä 19 maalia sekä antanut 12 syöttöä. Hän tuli Suomeen alunperin PS Kemin riveihin jo tammikuussa 2013 ja pelasi kemiläisten riveissä Kakkosessa, Ykkösessä ja lopulta Veikkausliigassa, ennen siirtoa SJK:n paitaan. SJK:ssa hän oli mukana voittamassa pronssimitaleja ensimmäisellä kaudellaan.

Luonnollisesti Ions ei ole vielä pelikunnossa ja kuntoutuminen ottaa oman aikansa, mutta on mahdollista, että hän pelaa SJK:n kanssa Veikkausliigaa alkavalla kaudella. Ions itse on valmis hakemaan pelituntumaa vaikka SJK Akatemian mukana Ykkösessä.

On mahtavaa olla takaisin Seinäjoella. Ensimmäiset päivät harjoituksissa ovat tuntuneet hyvältä. Ensimmäinen tavoitteeni on saada hyvän harjoitusjakso ilman takaiskuja ja palata hiljalleen takaisin joukkueen mukaan. Otan päivän kerrallaan ja katsotaan kuinka hommat etenee. Joukkue vaikuttaa todella hyvältä ja olen tällä hetkellä erittäin onnellinen, kertoo Billy Ions.

Tämän seuran kannattajat ovat olleet minulle mahtavia ja aina tukenani. Toivonkin, että palaan kentille täydessä iskussa ja pystyn auttaa tätä seuraa parhaani mukaan, sanoo Ions vielä lopuksi.

Lisää Ionsin ajatuksia kuunneltavissa alla olevalta videolta.

Olemme kaikki erittäin iloisia, että Billy päätti liittyä meidän mukaamme kaudelle 2020. Kaikki mitä hän tekee, hän tekee sen aina täydestä sydämestään. Hän edustaa SJK:n seurakulttuuria ja tätä yhteisöä täydellisesti. Tulemme olemaan hänen tukenaan, hänen tehdessä paluuta takaisin operaatioiden jälkeen ja uskomme, että hän tulee olemaan meille vielä arvokas pelaaja kentällä. Me kaikki tiedämme mihin hän pystyy, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Päävalmentaja Jani Honkavaara yhtyy Dormanin ajatuksiin.

Ions on meille tavallaan bonuspelaaja. Totta kai häntä kohtaan on lähtökohtaisesti aina isot odotukset, koska kyseessä on parhaimmillaan erittäin hyvä pelaaja. Vaikeiden viime vuosien jälkeen hänellä menee varmasti oma aikansa saada rytmistä kiinni, joten emme voi olla turhan malttamattomia. Isoin juttu on se, että kuntoutus on edennyt suunnitelmien mukaan ja Billy on tulossa takaisin. Seuraavaksi tärkein tavoitteemme on pitää hänet ehjänä ja palauttaa sitä kautta hyvälle levelille. Kyllähän kaikki Seinäjoella muistavat, kuinka hyvä Billy on parhaimmillaan. Hänellä on kuitenkin omat haasteensa loukkaantumisten takia ja sen vuoksi meidän on oltava kärsivällisiä, sanoo Honkavaara.

Mielestäni tämä oli seuralta iso luottamuksen osoitus Billylle. Vaikeiden vuosien jälkeen seura on valmis odottamaan hänen paluutaan ja se kertoo myös luottamuksesta pelaajaa kohtaan. Rikkonaisten kausien jälkeen hänen olisi ollut varmasti vaikea lähteä etsimään itselleen uutta pelipaikkaa, joten tämän sopimuksen myötä seura tekee hänelle ison palveluksen. Mielestäni tämä kertoo myös siitä, miten hyvä pelaaja Billy Ions parhaimmillaan on, päättää Honkavaara.

SJK ja SJK Akatemia aloittaa tulevana viikonloppuna Suomen Cupin karsinnat ja Ykkösen Cupin. Molemmilla joukkueilla on edessään vierasottelut. SJK matkustaa Ouluun, missä se kohtaa RoPS:n lauantaina 25.1. klo 14:00. Ottelu näkyy suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta. SJK Akatemian nuori ryhmä matkustaa samana päivänä Vaasaan ja kohtaa siellä klo 18:00 alkavassa ottelussa VPS:n. Myös tuo ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

Molempien joukkueiden ensimmäiset kotiottelut on seuraavana viikonloppuna ja niihin liput ostetaan ovelta. SJK:n peliin lippu on 10€ ja SJK Akatemian peliin 5€. Molempiin otteluihin pääsee SJK:n kausikorteilla ja kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja myyntipisteissä sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

Billy Ions

Englannin Ashingtonissa, Newcastlen lähikunnassa, 11. maaliskuuta vuonna 1994 syntynyt William Greenwell Ions on 179-senttinen hyökkääjä. Paremmin hänet tunnetaan kaikkialla nimellä Billy Ions. Nuoruutensa Ions on viettänyt perheensä kanssa Espanjassa ja sen myötä hänellä on Englannin kansalaisuuden lisäksi myös Espanjan passi. Hän myös puhuu äidinkielensä lisäksi espanjaa.

Ions aloitti jalkapallon CD Tenerife:n riveissä Espanjassa, mutta palasi sieltä 2010 helmikuussa kotimaahan Englantiin ja siellä hänen junioriseuransa olivat ensin kahden vuoden ajan Newcastle United ja sen jälkeen Leeds United.

Leedsin jälkeen, 2012-2013 vuosien vaihteessa, Ions oli mukana Nike Football Academyssa, joka oli urheiluvaatemerkki Niken ylläpitämä englantilainen jalkapalloakatemia alle 20-vuotiaille jalkapallolupauksille, joilla ei ollut seuraa. Akatemiaan skoutattiin pelaajia ympäri maailman ja se pelasi ainoastaan näytösotteluita Barcelonan, Arsenalin, Inter Milanon ja Manchester Unitedin tapaisten seurojen joukkueita vastaan. Samalla seurat pääsivät näkemään pelaajia omia tarkoituksiaan varten. Akatemian suojelijoina ja yhteistyökumppaneina oli maailman jalkapallotähtiä, kuten Francesco Totti ja Rio Ferdinand. Akatemian toiminta alkoi vuonna 2009 ja se lopetettiin vuonna 2016. Vain joitain pelaajia nousi akatemia-projektin kautta maailman pääsarjoihin, mutta useampi heistä sai itselleen uran ammattilaisjalkapalloilijoina alemmilla sarjatasoilla tai pienempien maiden pääsarjoissa. Yksi heistä oli Billy Ions.

Suomessa PS Kemiä vuosina 2013 ja 2014 valmentanut englantilainen, entinen West Hamin ja Leyton Orientin pelaajalegenda Tommy Taylor, löysi Ionsin omien kontaktiensa kautta ja Ions pelasi kaudella 2013 Kakkosessa 22 ottelua, tehden niissä 9 maalia. Vielä saman vuoden talvella hän palasi kuitenkin takaisin Englantiin ja pelasi alasarjoissa West Auckland Townin ja Newcastle Benfieldin paidoissa yhteensä kuusi ottelua. PS Kemi nousi Ionsin ensimmäisellä kaudella 2013 Kakkosesta Ykköseen ja Ions palasi seuraan kesällä 2014. Ykkösessä Ions jatkoi maalitehtailua, ollen seuransa tähtipelaaja nousussa Veikkausliigaan kauden 2015 päätteeksi. Kauden 2016 Ions aloitti PS Kemin paidassa, mutta kesän siirtoikkunassa 2016, SJK vuokrasi Ionsin loppukaudeksi ja teki samalla pysyvän sopimuksen tulevista kausista.

PS Kemin paidassa Ions ehti pelata neljällä kaudella yhteensä 120 ottelua, joissa syntyi 55 maalia. SJK:ssa Ions teki kauden 2016 lopulla 5 maalia 10:ssä pelaamassa ottelussa. Koko kauden maalisaldo Veikkausliigassa oli yhteensä 13 maalia ja viisi syöttöä. Sillä maalimäärällä hän oli Veikkausliigan 5. paras maalintekijä, jääden maalikuninkuuden SJK-paidassa voittaneesta Roope Riskistä neljän maalin ja toiseksi tulleista Njazi Kuqista ja Alfredo Moreloksesta kolmen maalin päähän.

Kaudella 2017 Ions oli SJK:n paras maalintekijä 12 maalillaan. Samalla hän antoi 5 maaliin johtanutta syöttöä, ollen myös SJK:n tehokkain pelaaja. Vanha, jo pidempään vaivannut vamma, alkoi kuitenkin vaikuttaa loppukaudesta ja se pyrittiin saamaan talven aikana kuntoon pienellä operaatiolla ja kuntoutuksella.

Kuntoutus kuitenkin jatkui kevääseen ja haittasi koko seuraavan kauden. Ions pelasi vain 8 ottelua ilman maaleja. Vammasta kuntoutuminen ei myöskään sujunut toivotusti ja pelit jäi myös kaudella 2019 vain kahdeksaan. Kauden aikana tehtiin päätös toteuttaa isompi alaraajaoperaatio, jossa on myös omat riskinsä. Leikkaus sujui kuitenkin hyvin ja jos kuntoutuminen sujuu niin ikään hyvin, on mahdollista, että Ions palaa täyteen iskuun ja takaisin huipulle.

SJK teki Ionsin kanssa jatkosopimuksen talvella 2020.