123 456 7890

Vielä talvella peleistä sivussa loukkaantumisen vuoksi olleet Billy Ions ja Darvin Chavez, ovat tekemässä paluuta pelikentille. Paluuta tekee myös SJK ja Veikkausliiga, sillä kesäkuussa joukkueet saavat aloittavat normaalit joukkueharjoitukset ja ensimmäiset harjoituspelit pelataan niin ikään kesäkuussa. SJK kohtaa Veikkausliigaan nousseen FC Hakan harjoitusottelussa lauantaina 6.6. klo 14:00 OmaSp Stadionilla. Ottelusta tulee maksullinen ja selostettu livestriimi nähtäväksi kaikille. Livestriimistä ja ottelun muista järjestelyistä tiedotetaan lisää ensi viikolla.

Billy Ions talvi 2020

Billy Ions talvella 2020 DBC Seinäjoen testilaboratoriossa.

Englantilaishyökkääjä Billy Ions pelannut SJK:ssa kaudesta 2016 alkaen ja Suomessa hän on pelannut jo kaudesta 2013. Viimeiset kaksi vuotta on mennyt kuitenkin loukkaantumisten sävyttämänä. Ions operoitiin viime vuoden puolella ja leikkaus meni hyvin, mutta pitkä poissaolo kentiltä vie aikaa toipua täyteen pelikuntoon. Ions on kuitenkin vasta 26-vuotias ja SJK teki hänen kanssaan jatkosopimuksen viime talvena, vaikka ei ollut vielä edes varmaa, että toipuuko hän koskaan täyteen kuntoon. Tämän hetken tilanne on hyvä ja erittäin todennäköisesti Ions nähdään SJK-paidassa pelikentillä tällä kaudella.

Pre-season oli rankkaa aikaa, mutta olen nyt viime aikoina päässyt jo joukkueen muidenkin pelaajien mukaan. Juuri nyt pyrimme saamaan vain jalkani valmiiksi, että pystymme entisestään lisäämään pelillisiä asioita ja sitä myöten pelaamaan. Samalla minun pitää saada itseluottamus takaisin, eli usko siihen, että pystyn tekemään asioita kentällä kuten ennenkin. Mutta kokonaisuutena asiat näyttävät kyllä todella positiiviselta ja voimme jatkaa eteenpäin, kertoo Billy Ions.

SJK sai viime syksynä uuden päävalmentajan, kun Seinäjoella syntynyt ja kasvanut Jani Honkavaara aloitti pestinsä. Viime kaudella KuPS:n kanssa Suomen mestaruutta juhlinut Honkavaara sai tuekseen Suomen U21-maajoukkueen valmennukseen kuuluvan ja Englannin kentillä pitkään valmentaneen, espanjalaisen Joaquin Gomezin.

– Uudet valmentajat ovat olleet minusta myös erinomaisia. Sekä Honsu että Kiny on hyvin perillä minun tilanteestani ja he ovat koko ajan ottaneet minut huomioon joukkueen harjoituksia suunnitellessa. He ovat pikkuhiljaa lisänneet pelillisten asioiden kuormitustani. Sekin auttaa itseäni palaamaan. Myös he haluavat saada minut takaisin. Joten olen siinä mielessä erittäin tyytyväinen, kehuu Ions valmentajakaksikkoa.

– Koko tämä korona-aika on ollut erittäin ihmeellistä ja vähän jopa ajatuksia sekoittavaa aikaa. Jalkapalloilijana tämä ei ole vaikuttanut elämääni niin paljoa, sillä ammattilaisen elämä on harjoituksia täynnä, ja sen jälkeen ollaan aika paljon kotona muutenkin. Eikä tämä ole varsinaisesti muuttunut itseni kohdalla mitenkään. Ainoana ehkä se, että ei ole nähnyt joukkuekavereita niin paljoa kuin ennen ja se on alkanut kyllästyttää. Toivotaan, että pian päästään sen kohdalta takaisin normaaliin pian, ja päästään harjoittelemaan koko joukkueena yhdessä, Ions sanoo.

Tämä on myös aiheuttanut sen, että on vaikea arvioida minkä tasoinen joukkue meillä on nyt kasassa tai millainen meidän tasomme on muihin joukkueisiin verrattuna. Kaikki ovat oikeastaan keskittyneet vain omaan tekemiseensä. Siksi uskonkin, että tullaan näkemään paljon yllätyksiä ja kaudesta tulee taatusti mielenkiintoinen. Myös kaikki se tulee vaikuttamaan, miten peleihin saa ottaa yleisöä, eli saadaanko niihin kaikki kannattajat paikalle ja katsomot jossain vaiheessa täyteen. Se saattaa vaikuttaa paljonkin pelien luonteeseen. Esimerkiksi niin sanotut isot pelit voivat muuttaa luonnettaan kovastikin. Joka tapauksessa, kaikesta tästä tulee erittäin mielenkiintoista.

Meillä tuntuu kuitenkin olevan nyt kasassa hyvä joukkue, ja on kiva saada tuttuja pelaajia kuten Tuco ja Matej Hradecky takaisin tänne. Pelasin molempien kanssa, kun he olivat täällä viimeksi. Matei on ollut myös sen jälkeen minun läheinen ystäväni. Tuco kävi välillä ulkomaillakin, joten hänen kanssaan emme olleet niin paljoa tekemisissä, mutta on todella kiva olla heidän kanssaan samassa joukkueessa taas. Ja he ovat molemmat todella hyviä pelaajia, joten he ovat erittäin hyvä lisä muutenkin joukkueeseen, kehuu Ions SJK-paitaan palannutta kaksikkoa.

Matej’n saaminen tänne on itselleni aika tärkeä asia kentän ulkopuolella, sillä olemme viettäneet paljon vapaa-aikaa yhdessä hänen ja hänen tyttöystävänsä kanssa muutenkin. Olen siis erittäin iloinen, että he ovat täällä, sanoo Ions vielä lopuksi.

Darvin Chavez 2020

Darvin Chavez esiteltiin SJK-pelaajana tammikuussa 2020

Ionsin tapaan paluuta joukkueeseen tekee meksikolaispuolustaja Darvin Chavez, joka liittyi SJK:n riveihin viime talvena. Meksikon maajoukkueessa pelannut, ja Meksikon kanssa Olympiakultaa Lontoon vuoden 2012 Olympialaisissa voittanut Chavez on kokenut pelaaja, joka siirtyi SJK-paitaan Ykkösessä pelaavasta Pietarsaaren Jarosta. Jaroon Chavez saapui pari vuotta sitten ja osoitti välittömästi olevansa äärimmäisen kovatasoinen puolustaja. Chavez ehti kuitenkin pelata vain yhden harjoitusottelun SJK.n kanssa talvella, kun hän loukkasi itseään, eikä voinut pelata siten SJK:n mukana Suomen Cupin karsintaotteluissa.

Minulla oli huonoa onnea, kun loukkaannuin pre-seasonin alussa. Olen kuitenkin nyt tekemässä paluuta takaisin pelikentille ja päässyt jo harjoittelemaan joukkueen kanssa, kertoo Darvin Chavez.

Koko tämä koronajuttu tuli aika isona yllätyksenä kaikille maailmassa, myös meille täällä, mutta mielestäni olemme hoitaneet asian todella hyvin ja olemme ottaneet sen huomioon kaikessa mitä teemme. Tietenkin kauteen valmistautuminen alkaa nyt vähän kuin alusta, ja kausi tulee joukkueharjoituksien kannalta aika nopeasti, mutta uskon silti, että meillä on aikaa riittävästi. Olemme valmiit, kun kausi alkaa.

– Tämä on minulle nyt jo kolmas kauteni Suomessa ja täytyy sanoa, että olen erittäin onnellinen, että saan aloittaa sen nyt SJK:ssa. Täällä on kohdeltu minua todella hyvin heti ensimmäisestä päivästä alkaen ja muutenkin kaikki on täällä hienosti sekä ammattimaisesti. Tykkään myös Seinäjoesta kaupunkina paljon. Se on rauhallinen ja pieni, mutta tykkään siitä. Olen myös oppinut löytämään täällä kaikki paikat nopeasti, kertoo Chavez, jonka perhe asuu kuitenkin ainakin toistaiseksi vielä Meksikossa.

– Meidän joukkueemme vaikuttaa myös vahvalta. Meillä on erittäin hyviä pelaajia jokaiselle pelipaikalle, mikä tuo pelipaikoista kovan kilpailun. Ja se on hyvä, sillä se kehittää sekä saa meidät kaikki antamaan kaikkensa joka harjoituksessa. Tykkään myös valmentajien työskentelytavoista. Heillä on hyvä intensiteetti harjoituksissa ja he suhtautuvat työhön intohimolla, kehuu Chavez SJK:ta ja joukkueen valmentajia.

Ja nyt kun Joaquin Gomez tuli mukaan, niin se on auttanut minua todella paljon, kun pääsen käymään taktisia asioita läpi hänen kanssaan äidinkielelläni espanjalla, sanoo Chavez vielä lopuksi.

Veikkausliiga alkaa 1. heinäkuuta ja sarja tullaan pelaamaan hieman normaalista poikkevalla järjestelmällä. Myös mahdolliset yleisörajoitukset Suomen valtion toimesta, voivat vaikuttaa otteluihin ja otteluohjelmat tullaan julkistamaan lähempänä heinäkuuta. Ykkösen kausi alkaa jo kesäkuun lopussa, 27.6. ja viime kauden päätteeksi Ykköseen noussut SJK Akatemia valmistautuu siihen, pelaamalla myös muutaman harjoitusottelun. SJK Akatemia kohtaa GBK:n harjoitusottelussa 7.6. OmaSp Stadionilla.

A- ja B-nuorten kesken jääneet SM-karsinnat pelataan loppuun 13.6. alkaen ja SJK U20 sekä SJK U17 omaa niissä hyvät saumat edetä varsinaiseen SM-sarjaan. SM-sarja alkaisi normaalista poiketen välittömästi karsintojen päätyttyä. Otteluohjelmat nuorten sarjoihin ilmestyy kesäkuun alussa.