123 456 7890

SJK joutui kovaan paikkaan, kun se aloitti historiansa ensimmäiset Champions League karsinnat Valko-Venäjällä, paikallista suurseura BATE Borisovia vastaan. Pelin alku olikin melkoista myllytystä ensimmäiset 20 minuuttia, mutta SJK kesti. Lopulta puolen tunnin pelin jälkeen kotijoukkue sai avausosuman kulmapotkusta. Toisella puoliskolla SJK:n paras paikka osui Roope Riskille, jolla oli jo tyhjä maali edessään. Jostain BATE puolustaja kuitenkin sai vielä jalan eteen ja tilanne kuivui kasaan. SJK kapteeni Aksalu piti jo vieraita pitkään pystyssä huikeilla torjunnoillaan, mutta sitten iski kotijoukkueen kapteeni läpiajosta loppuluvut. Seinäjoella jatketaan ensi tiistaina ja silloin SJK tarvitsee voiton samoin luvuin, jotta mentäisiin 2 x 15 min jatko-otteluun. Mikään mahdoton tehtävä se ei ole, mutta SJK tarvitsee siihen koko kotiyleisön kovaäänisen tuen.

BATE Borisov – SJK 2-0 (1-0)
1-0 32 min Yury Kendysh
2-0 67 min Vitali Rodionov

Pelin alussa stadion suorastaan kiehui, kun paikallinen kuuluttaja hehkutti yleisöä. Champions League hymniä ei kuultu, mutta tunnelmaa oli kyllä muuten. Molemmissa päissä stadionia oli kannattajaryhmät ja ainoastaan päätykatsomoissa näytti olevan tilaa jäljellä.

BATE aloitti vahvasti ja sai ensimmäisen vedon kohti maalia, kun vain 30 sekuntia oli pelattu. Aksalulla ei ollut kuitenkaan hätää tilanteessa ja mies liimasi pallon varmasti. Viisi minuuttia oli kulunut kun BATE sai ottelun ensimmäisen kulman. Penninkangas kuitenkin siivosi sen loistavasti ja SJK sai tilanteesta ensimmäisen hyökkäyksenä. Roope Riski ja Jussi Vasara pääsi kahdestaan yksinäistä puolustajaa vastaan, mutta syöttö meni liian pitkäksi ja puolustus ehti hoitamaan tilanteen.

Yhdeksän minuutin jälkeen Stasevich pääsi kokeilemaan Aksalun näppien pitävyyttä. Torjunnasta tulleesta kulmasta ei kotijoukkue saanut kuitenkaan mitään aikaan. 16 minuutin kohdalla BATE sai vapaapotkun vasemmalta puolelta, noin 25 metristä, kun Tuco rikkoi virolaispuolustaja Artur Pikkiä. Vaparin hyvin kiertäneen pallon nappasi kuitenkin varmasti Mihkel Aksalu.

Ensimmäisen 20 minuutin ajan BATE tuli todella lujaa päälle, mutta sen jälkeen SJK sai pallokontrollin ja kotijoukkue vetäytyi omalle alueelleen. 25 minuutin kohdalla SJK:llekin tarjoutui paikka pitkään hyökkäykseen ja siitä saatiinkin veto aikaan, mutta se oli vaaraton nosto, joka oli tarkoitettu paremminkin keskitykseksi.

Puolentunnin pelin jälkeen BATE sai vaarallisimman tilanteensa, kun pallo pelattiin kaukaa oikealta laidalta maalineteen, missä oli Rodionov vapaana. Pallo kuitenkin siivottiin kulmaksi. Kulmasta pallo tuli kovaa aivan takatolpalle vitosen viivalle ja siitä pallo puskettiin SJK:n maaliin. BATE 1-0 johtoon Yury Kendyshin maalilla.

SJK:n ensimmäisen puoliajan paras tilanne syntyi 40 minuutin kohdilla, kun ensin pallo pelattiin laitaan Riskille. Riski keskitti boksiin ja siitä Tuco pääsi vetämään. Pallo kuitenkin puolustajan kautta yli päädyn. Kulmasta pallo ensin purettiin, mutta heti perään SJK sai vaparin 30 metristä keskeltä, kun Rodionov huitaisi kyynerpäällä Jussi Vasaraa varoituksen arvoisesti. Vapaapotkusta Meite pääsi koittamaan puskumaalia voimalla, mutta linjalla lippu oli ehtinyt nousta ylös paitsion merkiksi. Tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisen puoliajan alussa BATE pääsi jälleen koittamaan kaukaa vetoa. Pallo tulikin Aksalulle asti ja tämä pompotti hiukan sitä eteensä. Meite kuitenkin putki tilanteen varmasti. SJK sai paineen toiseen päähän ja kulmatilanteenkin, mutta ei sen vaarallisempaa.

Tunnin kohdalla Roope Riski pääsi yksin läpi, mutta ajautui liian sivuun. Puolustaja ehti tilanteeseen eteen ja blokkasi Riskin vedon. Tilanteesta syntyneestä sivurajaheitosta Stacevich pääsi puolestaan karkumatkalle ja nokikkain Aksalun kanssa. Aksalu kuitenkin torjuu varmasti. Aksalu nousi pääosaan myös seuraavassakin tilanteessa, kun jälleen BATE-pelaaja pääsi nokikkain miehen kanssa. Aksalu torjui ja torjui vielä jälkitilanteenkin.

67 minuutilla BATE kapteeni Rodionov pääsi kuitenkin läpiajoon vasemmalta, kun paitsioansa petti ja tällä kertaa Aksalu ei enää pystynyt venymään torjuntaan. Kotiyleisö pääsi juhlimaan 2-0 maalia. SJK otti viimeiseksi vartiksi peliin mukaan Timo Tahvanaisen ja Matti Klingan. Vaihtoon tuli Tuco ja Vasara. Kaksikko järjestelikin heti tilanteen, mistä Roope Riski pääsi ampumaan 16-rajalta. Veto oli kuitenkin voimaton ja BATE:n juuri hankittu maalivahti Veremko liimasi pallon.

80 minuutilla Jarkko Hurme keskitti kaukaa takatolpalle ehtineelle Tahvanaiselle. Tämän pusku näytti menevän puolustajasta yli, mutta tuomari näytti maalipotkua. 87 minuutilla Hurme oli pahanteossa omassa päässä, kun hän tuuppasi selästä BATE hyökkääjän kumoon. Vapaapotku hyvästä paikasta kotijoukkueelle ja keltainen Hurmeelle. Vapari meni kuitenkin muurista suoraan kulmapotkuksi ja se kestettiin. Minuutti ennen pelin loppua, Teemu Penninkangas loukkasi itseään ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon paareilla. Tilalle meni Youness Rahimi.

Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon. Peli jää edelleen auki Seinäjoelle mennessä, vaikkakin vierasmaali olisi kyllä kelvannut kovasti. Toinen osa pelataan tiistaina 19.7. klo 20.00 OmaSp Stadionilla. Jos SJK voittaa tuon ottelun 2-0, mennään pelissä jatko-otteluun ja tarvittaessa ratkaisua haetaan vielä rangaistuspotkuilta. Kaikki kannustamaan SJK voittoon!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Henri Aalto, Matej Hradecky, Johannes Laaksonen, Jussi Vasara (75› Matti Klinga), Ariel Tuco Ngueukam (75› Timo Tahvanainen), Roope Riski, Teemu Penninkangas (89› Youness Rahimi), Jarkko Hurme, Abdoulaye Meite ja Mehmet Hetemaj.