123 456 7890

TP-Seinäjoen B-juniorit matkustavat kohti Napapiiriä kohdatakseen lauantaina Ykkösen avausmatsissaan rovaniemeläisen FC Lynxin.

SM-sarjasta pudonneesta joukkueesta nostettiin koko joukko nuorukaisia mukaan A-junioreiden SM-sarjaa pelaavaan SJK:n nippuun, mutta silti mukaan lähtevät Tuomas Karjanlahti, Henri Huilla, Erno Ruismäki, Pekka Rousu ja Joonas Kuivalainen A:n kanssa treenaavista nuorukaisista.

TP-Seinäjoen B-junnujen valmentajana debytoi myös uusi kasvo, eli akatemiaryhmälle kesän ajan harjoituksia vetänyt puolalaissyntyinen vaasalainen Tomasz Arceusz.

Kevätkierroksella FC Lynx sijoittui B-junioreiden Ykkösen Lohko C:ssä sarjan keskikastiin, kuudenneksi. Joukkue keräsi 11 ottelustaan viisi voittoa, tasapelin ja viisi tappiota maalieron oltua kuitenkin peräti 12 maalia miinuksella.

Ykkönen starttasi suurimman osan osalta jo viime viikonloppuna, mutta TP-Seinäjoki ja OLS/2 pelaavat rästiottelunsa tuonnempana. FC Lynx avasi sarjan vierasottelulla jyväskyläläistä FC Blackbirdiä vastaan häviten selvin 3-0 -numeroin. Luonnollisestikaan tämä ei kerro vielä joukkueesta yhtään mitään, sillä Ykkösen tasoa on vaikea ennakoida sen suuremmin kuin toteamalla, että lähialueen KPV, VIFK ja GBK ovat ainakin erittäin laadukkaita joukkueita.

TP-Seinäjoki on viimeksi pelannut Ykköstä syksyllä 2008, jolloin joukkue putosi tämän kauden tapaan SM-sarjasta, mutta palasi saman tien takaisin. Tavoitteena on tällä syyskierroksella paitsi sijoittua mahdollisimman hyvin, myös nostaa nuoria pelaajia mahdollisimman suuressa määrin joukkueeseen hakemaan kovia pelejä.