123 456 7890

B-junioreille työvoitto Kraftista

TP-Seinäjoki – FF Kraft 3-1 (1-0)
30 min 1-0 Pekka Jaskari
44 min 1-1 Jesper Prinsn
59 min 2-1 Pekka Jaskari
81 min 3-1 Joona Niemelä

Oikullinen tuuli oli nousta pääosaan B-junioreiden ykkösdivisioonan C-lohkon tiistain kamppailussa Prunttimäessä. Puhuri sekoitti sekä kotijoukkueen TP:n että vierailijan närpiöläisen FF Kraftin pelin melkoiseksi flipperipalloiluksi. Lopulta hivenen maltillisempaan peliin kyennyt TP veti pidemmän korren kiivastunnelmaisessa koitoksessa. Aina kun palloa maltettiin pelata maita pitkin, saatiin tilanteita aikaan. Pitkien ja korkeiden pallojen heittely tuulen armoille ei johtanut järin näyttäviin tilanteisiin muutoin kuin onnekkaina sattumina.

Kotijoukkueen valmennuskaksikko Timo Taipale & Jukka Metsä-Ketelä yllätti melkoisen muokatulla avauskokoonpanolla. Jarkko Orava ei ollutkaan maalinsuulla, vaan istuskeli penkillä. Myös Roope Takala oli vastoin ennakko-odotuksia vaihdossa. Roopen paikan topparina oli saanut hoitaakseen normaalisti laitapakkina viihtyvä Teemu Nimell. Jaakko Vihanta aloitti Antti Viidan kaverina keskikentän pohjalla, paikalla, jossa on usein nähty Tuomas Lähdesmäki tai nyt A-junioreiden peliin valmistautumassa ollut Aleksi Ahde.

TP:n peli käynnistyi onnahdellen, kun Kraftin pojat prässäsivät vahvasti. Oranssipaitojen syöttöpeli ei ollut alkuunkaan uomissaan, kun palloa tarjoiltiin kaverille toistuvasti hankalasti ilmassa tai selän taakse. Ottelun tuomaristolla oli alkuvaiheessa tuskainen työmaa hakiessaan linjaa sille, kuinka kovaa oikein saikaan pelata. Tapahtumat olivat lähellä karata lapasesta, mutta onneksi tuomarikolmikko ryhdistäytyi ottelun edetessä. Kiihkeä ja kova vääntö tuotti 21. minuutilla isäntien kapteenille Antti Viidalle keltaisen kortin, joka täytti nuorukaisen varoitustilin niin, että viimeinen ottelu vaasalaista FC Kiistoa vastaan täytyy jättää väliin.

Ottelun avausosuma nähtiin vasta puolen tunnin taistelun jälkeen, kun Aleksi Leppänen taisteli hienosti laidassa pallon haltuunsa ja laittoi nätin syötön vapaasti karkumatkalle sännänneelle Pekka Jaskarille, joka tyylikkäästi laukoi vasurilla taka-alakulmaan.

Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä vähemmän vieraat jaksoivat prässätä ja sitä paremmin TP:n pojat pystyivät kesyttämään palloa niin, että roiskiminen väheni ja pallo alkoi liukua paremmin pitkin loistavakuntoisen nurmen pintaa. Avausjaksolla TP:n pojat saivat pelata myötätuuleen, mutta sitä ei hyödynnetty täysimääräisesti.

Tauon jälkeen kotijoukkue suoritti neljä vaihtoa. Maalivahti vaihtui Jarkko Oravaan, vaikka nollan pitänyttä Konsta Rintalaa ei sovi peliesityksestään moittia. Tuomas Lähdesmäen kentälle tulo oli väkevä näytös. Ilmeisen sisulatauksen jostakin kaivanut Tuppu teki töitä kovalla asenteella.

Tuulen selkänsä saanut Kraft hyödynsi jo toisen jakson neljännellä peliminuutilla Jarkko Oravan liian ulkona maaliltaan pelaamisen. Jesper Prinsnin hieno kaukolaukaus n. 38 metristä upposi tuulen avittamana komeasti yläkulmaan. Vain hetkeä myöhemmin Kurre näytti taitonsa nyrkkeilemällä toisen komean kaukovedon näyttävästi maalin yli. Maalin seurauksena Kraft harhautui yrittämään maalintekoa vain vastaavilla kaukaa ammutuilla räkäisyillä. Kurre ei kuitenkaan ollut toistamiseen yllätettävissä, vaan napsi pallot vakuuttavasti hyppysiinsä.

Pekka Jaskarin hyvä ilta sai kruununsa, kun hän 59. minuutilla ampui ottelun voittomaalin Jaakko Vihannan erinomaisen tarkasta syötöstä. Tilanteen alusti taitavalla harhautuksella ja loistosyötöllä Tuomas Lähdesmäki.

Toisen jakson käsikirjoitus noudatteli pitkälle avausjakson tapahtumia. Kraft prässäsi alkuvaiheessa vahvasti, mutta hiipui yllättävän nopeasti. Parasta peliään TP esitti viimeisen vartin aikana, kun pallo alkoi liikkua vihdoin maltillisesti pitkinä syöttöketjuina pelaajalta toiselle. Merkille pantavaa oli erityisesti laidalle siirretyn Jaakko Vihannan ja Raitt Ojalan vahvat panokset pelinrakentamisessa laitojen kautta. Myös Aleksi Leppänen murtautui muutaman kerran väkevästi laidaltaan läpi ja tarjoili pelitovereilleen hyviä keskityksiä. Teemu Nimell pelasi toisen jakson ensimmäistä paremmin päästyään omalle paikalleen laitaan. Teemu teki monta ratkaisevaa katkoa ja heitteli hyviä pystysyöttöjä.

Ottelun viimeisellä minuutilla koettiin värikäs episodi, kun Elias Ahde harhautti läpiajonsa päätteeksi Kraftin maalivahdin, joka kuitenkin sieppasi kädellään kiinni niin, että Ellu kaatui rähmälleen rangaistusalueella. Tuomiona oli maalivahdin ulosajo ja rangaistuspotku. Pilkulta pallon ampunut Aapo Metsä-Ketelä epäonnistui tällä kertaa, mutta tilanteen hyvin seurannut Joona Niemelä pisti pallon hallitusti verkon perukoille.

TP:n vastuuvalmentaja Timo Taipale oli ottelun jälkeen tyytyväinen kolmeen pisteeseen, jotka tulivat enemmän taistelun kuin taitopelin ansiosta. Tuuli vei mahdollisuudet normaaliin pelaamiseen ja pakotti molemmat joukkueet kovaan vääntöön jokaisesta pallosta. Kevätkauden viimeisen sarjaottelunsa TP pelaa vieraissa, kun 2. heinäkuuta matkataan Vaasaan FC Kiiston vieraaksi Huutoniemen kentälle.

TP-Seinäjoki: Konsta Rintala (41. Jarkko Orava); Joona Ala-Hukkala (41. Roope Takala), Aapo Metsä-Ketelä, Teemu Nimell, Raitt Ojala; Antti Viita, Jaakko Vihanta; Matti Rajala (41. Tuomas Lähdesmäki), Aleksi Leppänen (60. Elias Ahde); Panu Leppä (41. Janne Tuohisaari); Pekka Jaskari (69. Joona Niemelä).