123 456 7890

B hakee sarjapaikkaa
TP-Seinäjoen B-juniorit kohtaavat lauantaina Prunttimäessä Turun Palloseuran ottelussa, joka on ilman pienintäkään epäilyksen häivää kauden tärkein koitos, sillä siitä riippuu se, jatkaako joukkue syyskierroksella SM-sarjassa, vai putoaako se ikäluokkansa Ykköseen.

Ennen kevään viimeistä kierrosta TP-Seinäjoki on sarjataulukossa kahdeksantena kerättyään 11 pistettä. TP-Seinäjoen alapuolella ovat sarjajumbo PK-35, joka on jo tuomittu putoamaan, TPS yhdeksässä pisteessä, FC Inter 10 pisteessä ja Kuopion Palloseura tasapisteissä TP-Seinäjoen kanssa.Näistä joukkueista siis neljällä on mahdollisuus joko säilyä tai pudota.

Myös OLS on siinä mielessä mukana putoamistaistelussa, että Interin, KuPS:n ja TP-Seinäjoen kaikkien voittaessa pelinsä oululaisten samaan aikaan hävitessä, joukkue voi vielä pudota. Se on kuitenkin aika epätodennäköistä.

Viimeisen kierroksen otteluissa KuPS:lla on ehkä helpoin tehätäv varmistaa sarjapaikkansa, sillä se saa vieraakseen jo sarjasta pudonneen PK-35:n. Kaikkein verisimmät taistot eloonjäämisestä nähdään epäilemättä juuri TP-Seinäjoen ja TPS:n välillä, sekä FC Interin kohdatessa kotonaan kolmesta lähtöpisteestä taistelevan FC Reippaan.

TP-Seinäjoelle ei välttämättä riitä edes tasapeli ottelusta, jos KuPS ja FC Inter siis voittavat omat ottelunsa. Tappio pistäisi kotijoukkueen mitä todennäköisimmin Ykköseen.

Edelliset ottelut ovat TP-Seinäjoelta menneet sangen vaatimattomasti, sillä nyt sarjaa johtava FF Jaro kuritti pikkupruukilaisia peräti 5-0 Prunttimäessä ja edellisessä vierasottelussa juuri FC Inter kaatoi joukkueen 3-1.

Sellaista taistelutahtoa, jolla sarjavakanssi uusitaan on oikeastaan viimeksi nähty Talissa, missä PK-35 kaatui 3-2. Nyt sitä taistelua todellakin tarvitaan jokaiselta pelimieheltä, joka kentälle astelee.

TPS on siitä erikoinen joukkue, että sen otteluissa ei maalijuhlia ole juurikaan vietetty. Joukkue on mkyennyt kymmenessä ottelussaan tekemään vain neljä maalia, mutta luonnollisestikin paljon riippuu siitä, millaisen ryhmän turkulaiset Seinäjoelle mukanaan tuovat, koska seuran parhaat B-junnut pelaavat pääsääntöisesti A-junioreissa ja ovat nyt B:n käytössä.

Myös viime kaudella joukkueet pelasivat ratkaisevan kamppailun keskenään kauden lopussa. Silloin panoksena oli kotijoukkueen osalta SM-mitali. Maalit jäivät tuolloin Wallsport Areenassa tekemättä ja nuorten TP-Seinäjoen pelaajien kaulaan pujotettiin pronssit.

Ottelu alkaa Prunttimäessä lauantaina klo 13.00. Nyt jos koskaan yleisön tuki on todellakin tarpeen samaan tapaan kuin jokaisen pelaajan pelaaminen koko sydämellään.